Lajmet nga UBT

UBT ndau çmimin Leadership Excellence Award për Damën e Luksemburgut, Tessy Antony de Nassau

Këtë çmim rektori Hajrizi, i ndau Damës së Luksemburgut, Tessy Antony de Nassau për kontributin, përkushtimin dhe qëndrueshmërinë e madhe, si një avokate e zëshme për të drejtat e grave dhe një ambasadore e të drejtave të njeriut.

Publikuar

Në Parkun Shkencor Inovativ të UBT-së, në Lipjan, në prani të shumë profesorëve, stafit dhe studentëve, me vendim të Këshillit Akademik të UBT-së, rektori i UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi, i ndau çmimin “Leadership Excellence Award”, Damës së Luksemburgut, Tessy Antony de Nassau.

Këtë çmim rektori Hajrizi, i ndau Damës së Luksemburgut, Tessy Antony de Nassau për kontributin, përkushtimin dhe qëndrueshmërinë e madhe, si një avokate e zëshme për të drejtat e grave dhe një ambasadore e të drejtave të njeriut.

“Përkushtimi i Tessy Antony de Nassau për kauzat humanitare shërben si një motivim i madh, duke fuqizuar të drejtat e grave dhe fëmijëve, si dhe duke avokuar në barazitë shoqërore. Ne vendosëm të japim dhe të shpërblejmë me gradën e nderit – çmimin e ekselencës së lidershipit, si një mirënjohje ndaj angazhimit dhe punës së Dame Tessy Antony de Nassau në nisma të ndryshme sociale”, ka thënë rektori Hajrizi.

Dama e Luksemburgut, Tessy Antony de Nassau u shpreh e lumtur për vlerësimin që UBT i bëri asaj dhe me këtë rast potencoi edhe rëndësinë e kultivimit të miqësisë dhe projekteve në të ardhmen.

“Jam shumë e lumtur që kam marr çmimin UBT Excellence. Është me të vërtetë e mrekullueshme të shohësh që puna ime, ambiciet e mia dhe përkrahja ime janë pranuar aq mirë, sa frymëzojnë, dhe gjithashtu është e mrekullueshme të kthehem në Kosovë. Unë kam qenë këtu para 19 viteve kur isha këtu me trupat e KFOR-it në vitin 2004 në moshën 18 vjeçare. Por, duke u kthyer kam gjetur një rajon që po lulëzon njerëz të mrekullueshëm. Rrallë kam përjetuar një mikpritje të tillë kudo në botë realisht”, tha Dame Tessy Antony de Nassau.

Dame Tessy Antony de Nassau zhvilloi një vizitë në Parkun Shkencor Inovativ të UBT-së në Lipjan, me ç’rast diskutoi me studentët dhe profesorët edhe rreth rëndësisë së përshtatshmërisë në një botë që ndryshon me shpejtësi.

Lajmet nga UBT

Në UBT u mbajt Konferenca “Elementet e Sigurisë në Rrugë dhe Auditimi i tyre”

Paneli ishte i përbërë nga rektori i UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi, profesorët: Nol Dedaj, Beni Kizolli, Visar Baxhuku, nga Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Milaim Ahmetaj, si dhe përfaqësuesit nga Policia e Kosovës, Nazmi Zogaj dhe Naim Latifi.

Publikuar

nga

Në qendrën e UBT-së në Prishtinë, është mbajtur konferenca: “Elementet e Sigurisë në Rrugë dhe Auditimi i tyre”, organizuar nga Fakulteti Inxhinieri e Ndërtimit dhe Infrastrukturë në UBT.

Paneli ishte i përbërë nga rektori i UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi, profesorët: Nol Dedaj, Beni Kizolli, Visar Baxhuku, nga Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Milaim Ahmetaj, si dhe përfaqësuesit nga Policia e Kosovës, Nazmi Zogaj dhe Naim Latifi.

Në fjalën e tij, rektori Hajrizi vlerësoi organizimin e kësaj konference dhe trajtimin e temave të tilla, të cilat janë me karakter sensibilizues dhe informues, teksa theksoi nevojën për siguri më të shtuar në komunikacionin rrugor.

Panelistët e tjerë me ekspertizën e tyre të thellë dhe përvojën në fushën e sigurisë rrugore, kontribuuan në trajtimin e temave dhe prezantuan informacione të rëndësishme për audiencën.

Në këtë konferencë u prezantuan edhe gjetje të një hulumtimi shkencor lidhur me sigurinë në komunikacion, shkaqet e aksidenteve, si dhe statistika të tjera të cilat lidhen me komunikacionin rrugor.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Nxënësit e Shkollave të Mesme në UBT prezantuan projekte hulumtuese në Panairin e Shkencës

Publikuar

nga

Nxënësit e Shkollave të Mesme të UBT-së, në kuadër të Panairit të Shkencës prezantuan projektet hulumtuese të realizuara me përkushtim e profesionalizëm nën udhëheqjen e mësimdhënësve të shkencave të natyrës.

Përmes procesit të hartimit dhe realizimit të projekteve të tilla, nxënësit zhvillojnë shkathtësitë hulumtuese, duke ndjekur të gjithë hapat e një hulumtimi shkencor.

Kjo formë e punës me nxënës është një nga rrugët e mësimit dhe zhvillimit të nxënësve, e cila fuqizon zhvillimin kompetentë më shumë se përmbajtjet mësimore.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Licencohet Shkolla e Mesme e Mjekësisë UBT në Gjilan dhe Prizren

Publikuar

nga

Shkolla e Mesme e Mjekësisë UBT është licencuar nga Komisioni i Ministrisë së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit për Shqyrtimin e Kërkesave për Licencim dhe Rilicencim të IPAAP, në qytetin e Gjilanit dhe Prizrenit, për programet: Bashkëpunëtor Profesional i Infermierisë dhe Teknik i Laboratorit Mjekësor.

Në një vend si Kosova, ku nevoja për mjekë të kualifikuar është gjithnjë në rritje, licencimi i Shkollës së Mesme të Mjekësisë në UBT në Gjilan dhe Prizren paraqet një ngjarje me rëndësi të jashtëzakonshme për zhvillimin e arsimit në fushën e mjekësisë.

Shkolla e Mesme e Mjekësisë UBT në Gjilan dhe Prizren vjen me një koncept të ri të arsimit dhe edukimit mjekësor në Kosovë.

Bazuar në standardet e shkollave më prestigjioze në botë, kjo shkollë synon të ofrojë kurrikula multidisiplinare dhe gjithëpërfshirëse, staf të kualifikuar shëndetësorë, infrastrukturë moderne me pajisje më të sofistikuara të kohës, laboratorë të shumtë që i përshtaten lëndëve kurrikulare, duke garantuar kështu cilësinë e arsimit dhe përgatitjen profesionale të nxënësve për të bërë dallimin dhe ndryshimin në fushën e mjekësisë.

Licencimi i programeve: Bashkëpunëtor Profesional i Infermierisë dhe Teknik i Laboratorit Mjekësor, në Gjilan dhe Prizren, është një mundësi unike dhe e shkëlqyer për të rinjtë që dëshirojnë të bëhen profesionistët e së ardhmes.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Studentët e Arkitekturës dhe Planifikimit Hapësinor në UBT kanë realizuar një vizitë studimore në punishte

Qëllimi i kësaj vizite ishte që studentët të njoftohen dhe të informohen më gjerësisht rreth organizimit dhe mbarëvajtjes së punëve të ndërtimit, duke përforcuar njohuritë e fituara përgjatë lëndëve teorike.

Publikuar

nga

Studentët e vitit të tretë të Fakultetit Arkitekturë dhe Planifikim Hapësinor në UBT, në kuadër të lëndës “Puna Praktike”, kanë realizuar vizitë studimore në punishte, për të parë nga afër organizimin dhe mbarëvajtjen e punëve të ndërtimit.

Qëllimi i kësaj vizite ishte që studentët të njoftohen dhe të informohen më gjerësisht rreth organizimit dhe mbarëvajtjes së punëve të ndërtimit, duke përforcuar njohuritë e fituara përgjatë lëndëve teorike.

Vizitat e tilla në kuadër të lëndëve praktike në Fakultetin Arkitekturë dhe Planifikim Hapësinor në UBT, shërbejnë që studentët të përforcojnë njohuritë e tyre rreth profesionit, si dhe për të qenë më të përgatitur në të ardhmen.

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara