Lajmet nga UBT

Një delegacion nga “University of Northern Iowa” dhe qyteti Cedar Falls, vizituan Parkun Shkencor Inovativ të UBT-së në Lipjan

Rektori i UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi mirëpriti delegacionin nga Iowa, me ç’rast shprehu mirënjohje dhe nderim për mbështetjen dhe partneritetin korrekt që po vazhdon të rritet dhe të sjell benefite për të rinjtë nga të dy vendet.

Publikuar

Në Parkun Shkencor Inovativ të UBT-së në Lipjan ka qëndruar për vizitë një delegacion nga “University of Northern Iowa” dhe nga qyteti Cedar Falls nga shteti i Iowa-s, të cilët vizituan ekosistemin inovativ dhe me këtë rast zhvilluan një diskutim të hapur me studentë dhe profesorë të UBT-së.

Rektori i UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi mirëpriti delegacionin nga Iowa, me ç’rast shprehu mirënjohje dhe nderim për mbështetjen dhe partneritetin korrekt që po vazhdon të rritet dhe të sjell benefite për të rinjtë nga të dy vendet.

“Së pari, ne shohim vlera dhe vizione të përbashkëta me Universitetin e Iowa-s Veriore, me këtë rast kemi ndërtuar një partneritet strategjik për të ngritur nivelin e zhvillimit dhe për krijuar mundësi të reja për të rinjtë e të dyja vendeve.  Së dyti, ne kemi ndërtuar partneritetin me një universitet që vjen nga një shtet si Iowa që ka ndihmuar dhe ka kontribuar shumë në zhvillimin politik, ekonomik dhe sigurisë në Kosovë. Prandaj, i falënderojmë për kontributin e vazhdueshëm për ta bërë një Kosovë më të sigurt dhe të qëndrueshme”, ka thënë rektorit Hajrizi.

Presidenti i “University of Northern Iowa”, Dr. Mark A. Nook, theksoi nevojën e krijimit të partneritetit në mes institucioneve arsimore dhe më këtë rast vlerësoi lartë bashkëpunimin e parë në Kosovë, me UBT-në, duke u ofruar edukim cilësor dhe mbështetje të rinjve nga të dy vendet.

“Është kënaqësi të jesh në Kosovë dhe veçanërisht të jesh në UBT. Ka qenë vërtetë partneriteti i parë këtu në Kosovë me UBT-në për të punuar në fusha si: biznesi, planifikimi, inxhinieria dhe inteligjenca artificiale. Udhëtimin tonë këtu në Kosovë e nisëm duke vizituar Kompleksin Memorial të Familjes Jashari në Prekaz. Është shumë e rëndësishme të fillojmë nga atje, sepse është vendi ku fillon gjithçka për Kosovën. Është e rëndësishme për ne që të kemi partner në mbarë botën, dhe me këtë rast ndihemi të kënaqur që kemi partneritet edhe këtu në Kosovë, me UBT-në. Të mund të dërgojmë studentin tonë dhe të mund të presim studentët tuaj, duke i mbështetur ata në edukimin dhe arritjen e qëllimeve të tyre akademike e profesionale”, tha Dr. Mark A. Nook.

Në fjalën e tij, kryebashkiaku i Cedar Falls, Rob Green vlerësoi bashkëpunimin ndërmjet dy institucioneve dhe njëherit potencoi se ajo çfarë ka gjetur në kulturën e Kosovës dhe ka dëshirë të marr në Iowa është ruajtja dhe dashuria në familje.

“Është nder të jem këtu me ju. Unë me profesion jam zhvilluesi i uebit, kjo ishte puna ime para se të bëhem kryetar bashkie. Por, unë do të doja t’ju them se në qeveritë tona ne kemi nevojë për të gjithë pavarësisht profesioneve. Sa e rëndësishme është të dihet se qeveria është për të gjithë. Ajo çfarë do të doja të merrja me vete kur të kthehem në Iowa, është lidhja që mbani në familjet tuaja. Sa është e rëndësishme të doni familjen. Atë e shohim në kulturën tuaj dhe kjo është një gjë shumë e mrekullueshme”, u shpreh kryebashkiaku i Cedar Falls, Rob Green.

Delegacioni nga “University of Northern Iowa”, ditëve në vijim pritet që të vizitojë edhe degët e tjera të UBT-së në Kosovë, për të parë nga afër zhvillimin e institucionit dhe mundësitë që po ofron UBT në qendra të ndryshme të Kosovës.

Lajmet nga UBT

Në UBT u mbajt Konferenca “Elementet e Sigurisë në Rrugë dhe Auditimi i tyre”

Paneli ishte i përbërë nga rektori i UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi, profesorët: Nol Dedaj, Beni Kizolli, Visar Baxhuku, nga Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Milaim Ahmetaj, si dhe përfaqësuesit nga Policia e Kosovës, Nazmi Zogaj dhe Naim Latifi.

Publikuar

nga

Në qendrën e UBT-së në Prishtinë, është mbajtur konferenca: “Elementet e Sigurisë në Rrugë dhe Auditimi i tyre”, organizuar nga Fakulteti Inxhinieri e Ndërtimit dhe Infrastrukturë në UBT.

Paneli ishte i përbërë nga rektori i UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi, profesorët: Nol Dedaj, Beni Kizolli, Visar Baxhuku, nga Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Milaim Ahmetaj, si dhe përfaqësuesit nga Policia e Kosovës, Nazmi Zogaj dhe Naim Latifi.

Në fjalën e tij, rektori Hajrizi vlerësoi organizimin e kësaj konference dhe trajtimin e temave të tilla, të cilat janë me karakter sensibilizues dhe informues, teksa theksoi nevojën për siguri më të shtuar në komunikacionin rrugor.

Panelistët e tjerë me ekspertizën e tyre të thellë dhe përvojën në fushën e sigurisë rrugore, kontribuuan në trajtimin e temave dhe prezantuan informacione të rëndësishme për audiencën.

Në këtë konferencë u prezantuan edhe gjetje të një hulumtimi shkencor lidhur me sigurinë në komunikacion, shkaqet e aksidenteve, si dhe statistika të tjera të cilat lidhen me komunikacionin rrugor.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Nxënësit e Shkollave të Mesme në UBT prezantuan projekte hulumtuese në Panairin e Shkencës

Publikuar

nga

Nxënësit e Shkollave të Mesme të UBT-së, në kuadër të Panairit të Shkencës prezantuan projektet hulumtuese të realizuara me përkushtim e profesionalizëm nën udhëheqjen e mësimdhënësve të shkencave të natyrës.

Përmes procesit të hartimit dhe realizimit të projekteve të tilla, nxënësit zhvillojnë shkathtësitë hulumtuese, duke ndjekur të gjithë hapat e një hulumtimi shkencor.

Kjo formë e punës me nxënës është një nga rrugët e mësimit dhe zhvillimit të nxënësve, e cila fuqizon zhvillimin kompetentë më shumë se përmbajtjet mësimore.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Licencohet Shkolla e Mesme e Mjekësisë UBT në Gjilan dhe Prizren

Publikuar

nga

Shkolla e Mesme e Mjekësisë UBT është licencuar nga Komisioni i Ministrisë së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit për Shqyrtimin e Kërkesave për Licencim dhe Rilicencim të IPAAP, në qytetin e Gjilanit dhe Prizrenit, për programet: Bashkëpunëtor Profesional i Infermierisë dhe Teknik i Laboratorit Mjekësor.

Në një vend si Kosova, ku nevoja për mjekë të kualifikuar është gjithnjë në rritje, licencimi i Shkollës së Mesme të Mjekësisë në UBT në Gjilan dhe Prizren paraqet një ngjarje me rëndësi të jashtëzakonshme për zhvillimin e arsimit në fushën e mjekësisë.

Shkolla e Mesme e Mjekësisë UBT në Gjilan dhe Prizren vjen me një koncept të ri të arsimit dhe edukimit mjekësor në Kosovë.

Bazuar në standardet e shkollave më prestigjioze në botë, kjo shkollë synon të ofrojë kurrikula multidisiplinare dhe gjithëpërfshirëse, staf të kualifikuar shëndetësorë, infrastrukturë moderne me pajisje më të sofistikuara të kohës, laboratorë të shumtë që i përshtaten lëndëve kurrikulare, duke garantuar kështu cilësinë e arsimit dhe përgatitjen profesionale të nxënësve për të bërë dallimin dhe ndryshimin në fushën e mjekësisë.

Licencimi i programeve: Bashkëpunëtor Profesional i Infermierisë dhe Teknik i Laboratorit Mjekësor, në Gjilan dhe Prizren, është një mundësi unike dhe e shkëlqyer për të rinjtë që dëshirojnë të bëhen profesionistët e së ardhmes.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Studentët e Arkitekturës dhe Planifikimit Hapësinor në UBT kanë realizuar një vizitë studimore në punishte

Qëllimi i kësaj vizite ishte që studentët të njoftohen dhe të informohen më gjerësisht rreth organizimit dhe mbarëvajtjes së punëve të ndërtimit, duke përforcuar njohuritë e fituara përgjatë lëndëve teorike.

Publikuar

nga

Studentët e vitit të tretë të Fakultetit Arkitekturë dhe Planifikim Hapësinor në UBT, në kuadër të lëndës “Puna Praktike”, kanë realizuar vizitë studimore në punishte, për të parë nga afër organizimin dhe mbarëvajtjen e punëve të ndërtimit.

Qëllimi i kësaj vizite ishte që studentët të njoftohen dhe të informohen më gjerësisht rreth organizimit dhe mbarëvajtjes së punëve të ndërtimit, duke përforcuar njohuritë e fituara përgjatë lëndëve teorike.

Vizitat e tilla në kuadër të lëndëve praktike në Fakultetin Arkitekturë dhe Planifikim Hapësinor në UBT, shërbejnë që studentët të përforcojnë njohuritë e tyre rreth profesionit, si dhe për të qenë më të përgatitur në të ardhmen.

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara