Lajmet nga UBT

UBT modeli i suksesit në WURI 2023 – Rektori Hajrizi vuri në dukje ndërtimin e ekosistemit inovativ brenda universitetit

Në këtë konferencë, rektori Hajrizi prezantoi ndërtimin e një ekosistemi inovativ dhe konceptet e reja që përfshijnë inovacionin, sipërmarrjen, përgjegjësinë dhe menaxhimin e krizave, duke u bazuar në vlerat sociale që ka institucioni.

Publikuar

Si një nga modelet më të mira, më inovative dhe më të suksesshme UBT është prezantuar nga rektori Prof. Dr. Edmond Hajrizi, në konferencën e World’s Universities with Real Impact – WURI 2023.

Në këtë konferencë, rektori Hajrizi prezantoi ndërtimin e një ekosistemi inovativ dhe konceptet e reja që përfshijnë inovacionin, sipërmarrjen, përgjegjësinë dhe menaxhimin e krizave, duke u bazuar në vlerat sociale që ka institucioni.

Në konferencën e WURI 2023, rektori Hajrizi prezantoi UBT-në si një nga modelet më të mira, më inovative dhe më të suksesshme në fushën e arsimit dhe zhvillimit të shoqërisë në Kosovë dhe rajon. Ai vuri në dukje ndërtimin e një ekosistemi inovativ brenda universitetit, i cili inkorporon koncepte të reja dhe vlera sociale.

Rektori Hajrizi shpalosi konceptin e inovacionit në kontekstin e UBT-së, duke treguar se si universiteti promovon kulturën e kreativitetit, hulumtimit të avancuar dhe zhvillimit të teknologjisë. Ai theksoi përpjekjet e UBT-së për të krijuar një mjedis të përkrahjes së ideve të reja dhe për të inkurajuar studentët dhe stafin akademik të shprehin potencialin e tyre inovativ.

Sipërmarrja, përgjegjësia sociale dhe menaxhimi i krizave ishin aspekte të tjera për të cilat rektori Hajrizi theksoi se, UBT si mision ka edhe ndikimin e tij në zhvillimin e shoqërisë dhe angazhohet në projekte sociale dhe ndërkombëtare që kanë impakt pozitiv në jetën e njerëzve dhe në zgjidhjen e sfidave të shoqërisë.

Lajmet nga UBT

Studio në UBT dhe siguro bursë nga Fondacioni UBT – Jim Xhema

Publikuar

nga

Fondacioni UBT Jim Xhema siguron mbështetje financiare për të rinjtë që aplikojnë për të studiuar në nivelin Bachelor dhe Master në UBT, duke ofruar përkrahje për të rinjtë nga mbarë trojet shqiptare në zhvillimin e talentit të tyre dhe për një edukim sa më cilësor.

Fondacioni synon të ofrojë mbështetje të plotë për rininë, duke tejkaluar kufijtë gjeografikë dhe përfshirë rajone të ndryshme me komunitete shqiptare.

Përkushtimi i Jim Xhemës dhe UBT-së tregon objektivin kryesor të fondacionit për të ndihmuar në zhvillimin e talenteve të reja, duke u mundësuar atyre të shfrytëzojnë potencialin e tyre dhe të kontribuojnë në mënyrë domethënëse në komunitetet e tyre dhe më gjerë.

APLIKO PËR BURSË

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Poliklinika Stomatologjike në UBT ka realizuar me sukses dy operacionet e radhës

Publikuar

nga

Poliklinika Stomatologjike në UBT, në kuadër të Fakultetit të Stomatologjisë, dhe në veçanti Katedra e Parodontologji me Mjekësi Orale, ka realizuar me sukses operacionet e radhës “Op. me llambo – kiretazh e xhepave parodontal”, si dhe “frenectomia labi inferior me laser të indëve të buta”.

Operacionet u kryen me udhëheqjen e profesorëve dhe asistentëve specialistë në Parodontologji me Mjekësi Orale, duke përfshirë asistencën e studentëve të vitit të gjashtë të degës së Stomatologjisë.

Tani, të gjitha shërbimet operative, të cilat kryhen në një sallë të pajisur me pajisje të sofistikuara, janë në dispozicion të pacientëve nën monitorimin dhe mbikëqyrjen e profesorëve dhe asistentëve nga Katedra e Parodontoligjisë me Mjekësi Orale.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

UBT vazhdon rritjen e partneriteteve akademike e shkencore: Nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin “KirikKale” nga Turqia

Publikuar

nga

Rektori i UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi, ka nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin “KirikKale” nga Turqia. Kjo marrëveshje është nënshkruar si rezultat i gatishmërisë së dy palëve për projekte të përbashkëta kërkimore e akademike, si dhe gatishmërisë së të dy institucioneve për shkëmbimin e përvojave të tyre më të mira shkencore dhe teknologjike.

Kjo marrëveshje u ka hapur rrugë stafit dhe studentëve të të dyja universiteteve të jenë pjesë e programeve të shkëmbimeve, duke krijuar kështu mundësi të reja për zhvillimin e tyre akademik, profesional dhe kulturor.

Rektori Hajrizi ka theksuar rëndësinë e shkëmbimeve ndërkombëtare për pasurimin e përvojës së studentëve dhe për përmirësimin e cilësisë së arsimit në të dy institucionet. Ai nënvizoi se marrëveshja do të sjellë përfitime të ndërsjella, duke hapur rrugë për projekte të përbashkëta kërkimore, forume dhe konferenca.

Universiteti “KirikKale” është i njohur për infrastrukturën e avancuar kërkimore, sidomos në shkencat sociale dhe ato mjekësore. Ky bashkëpunim pritet të forcojë lidhjet akademike midis Kosovës dhe Turqisë, duke kontribuar në zhvillimin e arsimit të lartë në të dy vendet.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Maturantë të shumtë nga e gjithë Kosova vizituan Qytetin e Mençur të UBT-së

Publikuar

nga

Maturantë të shumtë nga e gjithë Kosova u bënë bashkë sot në Qytetin e Mençur të UBT-së në Lipjan, në kuadër të ditëve të Programit Përgatitor të Maturës 2024.

Mbi 10 mijë maturantë po trajnohen nga ekspertë të fushave të ndryshme në UBT, me qëllim që të përgatiten sa më mirë dhe të arrijnë rezultate të larta në testin e maturës.

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara