Lajmet nga UBT

UBT organizon Konferencën Ndërkombëtare për Shkencë, Teknologji, Biznes dhe Inovacion 2023

Konferenca Ndërkombëtare e UBT-së do të shtrijë aktivitetin në 21 fusha të ndryshme.

Publikuar

UBT ka nisur përgatitjet për organizimin e edicionit të dymbëdhjetë të Konferencës Ndërkombëtare më të madhe në Kosovë e rajon për shkencë, teknologji dhe inovacion, e cila në edicionet e mëparshme ka mbledhur qindra shkencëtarë dhe studiues nga e mbarë bota.

Konferenca Ndërkombëtare e UBT-së do të shtrijë aktivitetin në 21 fusha të ndryshme, që do të mbahen njëkohësisht, përfshirë:

 • Shkenca Kompjuterike dhe Inxhinieri e Komunikimit
 • Menaxhment, Biznes dhe Ekonomi
 • Mekatronikë, Inxhinieri e Sistemeve dhe Robotikë
 • Inxhinieri e Energjisë Efiçiente
 • Sistemet e Informacionit dhe Siguri
 • Arkitekturë dhe Planifikim Hapësinor
 • Inxhinieri e Ndërtimit, Infrastrukturë dhe Mjedis
 • Juridik
 • Shkenca Politike
 • Gazetari, Media dhe Komunikim
 • Agrikulturë, Shkencat e Ushqimit dhe Bioteknologji
 • Shkencat Farmaceutike dhe të Natyrës
 • Dizajn i Integruar
 • Psikologji
 • Edukim dhe Zhvillim
 • Modë
 • Muzikë Moderne dhe Audio Produksion
 • Art dhe Media Digjitale
 • Stomatologji
 • Mjekësi e Aplikuar – Infermieri
 • Mjekësi – Infermieri dhe Shkencat Teknike Mjekësore (Radiologji dhe Anesteziologji)
 • Sport
 • Gjuhë dhe Kulturë
 • Studime të Sigurisë

Për më shumë detaje, klikoni në: https://conferences.ubt-uni.net, teksa pyetjet tuaja shtesë mund t’i dërgoni në: [email protected].

Lajmet nga UBT

UBT po vazhdon të pranojë abstraktet për Konferencën Ndërkombëtare 2023

Konferenca Ndërkombëtare e UBT-së do të shtrijë aktivitetin në 24 fusha të ndryshme.

Publikuar

nga

UBT po bën përgatitjet finale për organizimin e edicionit e dymbëdhjetë të Konferencës Ndërkombëtare e UBT-së për Shkencë, Teknologji, Biznes dhe Inovacion, ndërkohë ende po pranohen abstrakte të shumta të shkencëtarëve e hulumtuesve nga Kosova dhe të gjitha vendet e botës.

Kushdo që është i interesuar për t’u bërë pjesë e konferencës më të madhe shkencore që organizohet në Kosovë, si dhe të shkëmbejë informacione me studiues të tjerë pjesëmarrës, këtë mund ta bëjë edhe disa ditë.

Konferenca Ndërkombëtare e UBT-së do të shtrijë aktivitetin në 24 fusha të ndryshme, që do të mbahen njëkohësisht, përfshirë:

 • Inxhinieri e Shkencave Kompjuterike dhe Komunikimit
 • Menaxhim, Biznes dhe Ekonomi
 • Mekatronika, Inxhinieria e Sistemit dhe Robotika
 • Inxhinieri e Efiçiencës së Energjisë
 • Sistemet e Informacionit dhe Siguria
 • Arkitekturë – Planifikim Hapësinor
 • Inxhinieria e Ndërtimit, Infrastruktura dhe Mjedisi
 • Ligji
 • Shkenca Politike
 • Gazetari, Media dhe Komunikimi
 • Bujqësia, Shkenca dhe Teknologjia e Ushqimit
 • Shkenca Farmaceutike dhe Natyrore
 • Dizajn i integruar
 • Psikologji
 • Edukimi dhe zhvillimi
 • Moda
 • Muzika moderne dhe prodhimi audio
 • Arti dhe Media Dixhitale
 • Stomatologji
 • Mjekësi e Aplikuar-Infermieri
 • Mjekësi – Infermieri dhe Shkenca Teknike Mjekësore (Radiologji dhe Anestezi)
 • Sporti
 • Gjuha dhe kultura
 • Studimet e Sigurisë

Për më shumë detaje, klikoni në: https://conferences.ubt-uni.net, teksa pyetjet tuaja shtesë mund t’i dërgoni në: [email protected].

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Në UBT u mbajt trajnimi “Përdor potencialin e BE-së për investime – në vend dhe kompani”

Në këtë trajnim pjesëmarrësit patën mundësinë që të zhvillohen dhe aftësohen për hapat se si të aplikohet për projektet IPA, si dhe rreth menaxhimit të projekteve (CMP-PCM).

Publikuar

nga

Departamenti për Edukim dhe Zhvillim Profesional në UBT organizoi trajnimin dyditor “Përdor potencialin e BE-së për investime – në vend dhe kompani”.

Në këtë trajnim pjesëmarrësit patën mundësinë që të zhvillohen dhe aftësohen për hapat se si të aplikohet për projektet IPA, si dhe rreth menaxhimit të projekteve (CMP-PCM).

Përgjatë këtij trajnimi, trajneri Msc. Ilir Muçaj u mundësoi konsulencë të gjithë pjesëmarrësve për çfarëdo projekt propozimi, ideje, koncepti për t’ju dhënë sugjerime dhe këshilla deri në dorëzimin e tij.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Bëhuni pjesë e institucionit më të kërkuar nga të rinjtë e Kosovës dhe rajonit

Mijëra të rinj nga mbarë trojet shqiptare tashmë e kanë marrë statusin e studentit të rregullt të UBT-së, duke e lënë të ardhmen e tyre në duart e sigurta të profesionistëve të dëshmuar, të cilët tash e 20 vite i kanë dërguar mijëra gjenerata studentësh nëpër vende të sigurta pune.

Publikuar

nga

Që prej hapjes së afatit për regjistrim, studentë të shumtë kanë nisur rrugën për t’u bërë profesionistë në shumë programe inovative dhe unike studimi, të akredituara nga Agjencia e Kosovës për Akreditim, në kuadër të MAShTI.

Mijëra të rinj nga mbarë trojet shqiptare tashmë e kanë marrë statusin e studentit të rregullt të UBT-së, duke e lënë të ardhmen e tyre në duart e sigurta të profesionistëve të dëshmuar, të cilët tash e 20 vite i kanë dërguar mijëra gjenerata studentësh nëpër vende të sigurta pune.

Përpos regjistrimit, studentë e rinj po vizitojnë edhe kampuset dhe degët e UBT-së, për të parë nga afër infrastrukturën moderne që do të jetë në dispozicionin e tyre përgjatë tri viteve të studimit.

Të gjithë të interesuarit e tjerë për të vijuar studimet duhet që së pari të aplikojnë online dhe më pas të bëjnë regjistrimin përmes sjelljes së dokumenteve në UBT.

Të interesuarit mund të regjistrohen në kampuset dhe degët e UBT-së në Prishtinë, Ferizaj, Prizren, Pejë dhe Gjilan.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit dhe Infrastrukturës në UBT ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin Teknik të Valencias në Spanjë

Kjo marrëveshje është realizuar pas shumë angazhimeve dhe në këtë rast është arritur të krijohet bashkëpunim dhe njohje e ndërsjellë e studimeve dhe bashkëpunimit me bursa nga Bashkimi Evropian.

Publikuar

nga

Aty ku nuk arrin politika, arrin arsimi dhe sporti. UBT ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin Teknik të Valencias në Spanjë. Kjo marrëveshje është realizuar pas shumë angazhimeve dhe në këtë rast është arritur të krijohet bashkëpunim dhe njohje e ndërsjellë e studimeve dhe bashkëpunimit me bursa nga Bashkimi Evropian.

Pas një pune të gjatë të përbashkët të dy palëve, si nga ana Fakultetit të Ndërtimtarisë dhe dy institucioneve shumë të rëndësishme, si: Universiteti Politeknik i Valencias nga Spanja dhe UBT-së në Kosovë, që po i prinë inovacionit dhe teknologjisë, nënshkruan marrëveshje Erasmus + për shkëmbim stafi dhe studentësh të mbuluara me bursa Erasmus, për të dy anët.

Kjo marrëveshje nuk mund të arrihej pa përkrahjen e Profesorit Pedro Serna dhe Zyres Ndërkombëtare nga ana e Valencias, Rektorit të UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi, Dekanit të Fakultetit Inxhinieri e Ndërtimit (Ndërtimtari) dhe Infrastrukturë, Prof. Muhamet Ahmeti, Prodekanit Prof. Visar Krelani, dhe me përkrahjen e të gjitha zyreve të UBT-së, Drejtorisë për Çështje Akademike dhe Rektoratit të UBT-së.

Tashmë, stafi i Ndërtimtarisë dhe studentët e UBT-së po ashtu edhe stafi  nga Universiteti Politeknik i Valensias do të kenë mundësi që të kenë mobilitete të përkrahura nga bursat Erasmus +.

Kjo marrëveshje është iniciuar që shumë vite ku kontaktet dhe bashkëpunimi ndërmjet Prof. Pedro Serna dhe Prof. Visar Krelani datojnë që nga viti 2013 dhe tashmë janë shndërruar në mundësi për studentët dhe stafin e interesuar.

Bashkëpunimi veçse do të fillojë duke filluar nga semestri i ardhshëm në disa pika:

 • Tema master dhe bachelor eksperimentale të zhvilluara në laboratorët e Valencias;
 • Vizita nga stafi i Valencias në Prishtinë dhe anasjelltas;
 • Udhëheqje e përbashkët e temave, dhe
 • Pritje e studentëve (income) nga Universiteti i Valencias në UBT në Prishtinë.

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara