Kulturë

Kulturë, Lifestyle2 ditë më parë

Epilogu i papritur: Blerina Rogova-Gaxha e vetmja e suksesshme në konkursin e drejtorit të Bibliotekës Kombëtare të Kosovës

Procesi pesëmujor për zgjedhjen e drejtorit të Bibliotekës Kombëtare të Kosovës po përfundon me një epilog të papritur. Fillimisht, konkursi...

Kulturë, Lifestyle2 ditë më parë

Nga kanuni te kultura: Kujtimi për At Shtjefën Gjeçovin në ditëlindjen e tij

Në një ditë të veçantë, Muzeu Historik Kombëtar në Tiranë shënon jubileun e 150-vjetorit të lindjes së At Shtjefën Gjeçovit,...

Kulturë, Lifestyle2 ditë më parë

Hapi i ri për artin: Restaurimi i Galerisë Kombëtare në Tiranë

Kryeministri Edi Rama ka ndarë sot pamje nga kantieri i restaurimit të Galerisë Kombëtare të Arteve në Tiranë. Restaurimi po...

Kulturë, Lifestyle3 ditë më parë

Shqipëria në sytë e Johann von Hahn: Histori, gjuhë dhe kulturë

Muzeu Historik Kombëtar sot përkujtoi Johann von Hahn, një albanolog i shquar nga shekulli XIX dhe diplomat austriak, në ditëlindjen...

Kulturë, Lifestyle3 ditë më parë

Harmonia e krijimit në bashkëkohësi: Reflektime nga Global UBT Fest

Fakulteti i Muzikës Moderne, Prodhimit Digjital dhe Menaxhimit në edicionin e këtij viti të Akademisë Verore, pjesë e Global UBT...

Kulturë, Lifestyle3 ditë më parë

Dita Ndërkombëtare e Reflektimit dhe Përkujtimit të Gjenocidit të Srebrenicës

Kalendari zyrtar i OKB-së e rendit 11 Korrikun si “Ditën Ndërkombëtare të Reflektimit dhe Përkujtimit të Gjenocidit të 1995 në...

Të tjera lajme