Lajmet

A ndikon vlerësimi i punëtorëve në performancën e tyre?

Ju mund të krijoni një kulturë që e shtyn stafin ta bëj më të mirën e tyre.

Publikuar

Të dish se si të tregosh vlerësim për punonjësit tuaj në mënyrë efektive mund të rrisë besnikërinë, angazhimin dhe mbajtjen e stafit. Duke shprehur mirënjohjen tuaj dhe duke shpërblyer performancën e shkëlqyer, ju krijoni një kulturë që e shtyn stafin ta bëj më të mirën e tyre.

Shpërblimi i punonjësve tuaj mund të përfshijë gjithçka, nga shkrimi i një shënimi deri te ofrimi i bonuseve financiare. Veprime të vogla mund të ndikojnë pozitivisht në produktivitetin, komunitetin dhe angazhimin e punonjësve. Akademi Pune sjellë disa udhëzime…

Bazat se si të tregoni vlerësim për anëtarët e ekipit

Mënyrat për të treguar vlerësimin e punonjësve mund të rezultojnë në benifite mbresëlënëse për organizatën tuaj. Këto janë disa nga avantazhet më të dukshme për vlerësimin e punëtorëve.

Morali i rritur: Kur punonjësit vlerësohen për punën e tyre të palodhur, ata ndihen të vlerësuar personalisht – gjë ndikon që ata të jenë më entuziastë në punën që e bëjnë. Rritja e moralit, nga ana tjetër, rrit gjasat që punëtorët të mbeten me kompaninë tuaj derisa fitojnë përvojë në karrierë.

Përmirësimi i angazhimit: Një sistem i punës që shpreh vazhdimisht mirënjohje për punën e punonjësve i stimulon punonjësit e kompanisë që të bëjnë më të mirën e tyre, gjë që çon në rritjen e angazhimit në punë. Kur punëtorët ndihen sikur janë pjesë e vërtetë e kulturës së kompanisë/organizatës, ata zhvillojnë një ndjenjë më të madhe të lidhjes me kompaninë – një faktor tjetër që ndikon që punëtorët të rrinë më gjatë në një kompani.

Performancë më e mirë: Kur punonjësit besojnë se do të marrin vlerësim për punën e mirë, ata performojnë më mirë dhe rrisin nivelet e produktivitetit. Kjo, nga ana tjetër, mund të kontribuojë në rezultate më të mira dhe rritje të biznesit.

Mënyrat më të mira për të treguar vlerësimin e punonjësve:

Mënyra më e përshtatshme për të shprehur mirënjohje punonjësit tuaj për punën e mirë është t’ia shprehni vlerësimin për punën e madhe në një projekt, para se të kaloni në angazhimet për projektin tjetër. Për shembull, ju mund t’i përgëzoni punonjësit për udhëheqjen me sukses të një takimi të rëndësishëm ose për përfundimin e një projekti të madh në kohë dhe pa buxhet, thjesht duke u ndalur pranë tavolinave të tyre (ose duke ua bërë një telefonatë, nëse nuk ndodheni në zyre).

Shkruani një shënim falënderimi

Kur nuk mund të tregoni vlerësimin tuaj menjëherë ose kur arritja është aq e madhe sa që meriton më shumë se një “urim” të shpejtë, shprehni mirënjohjen tuaj me shkrim. Shpenzoni kohë për të shkruar një shënim personal ose një email që përcjell vlerësimin tuaj të vërtetë, duke përfshirë mirënjohjen për punën e tyre të palodhur rritjen e tyre profesionale. Email-i është opsioni më i shpejtë, por një shënim i shkruar e bën falënderimin më personal.

Falënderoni ekipin tuaj publikisht

Derisa shumë njerëz vlerësojnë shprehjet personale kur i vlerësoni, është gjithashtu e rëndësishme që publikusht të shprehni mirënjohjen për ekipin tuaj, veçanërisht kur ekipi juaj ka arritur diçka të rëndësishme. Për t’i falënderuar punonjësit publikisht, thoni disa fjalë për arritjet e tyre në takimin tuaj javor të departamentit ose takimin tuaj mujor të stafit. Ju gjithashtu mund të përfshini një shënim urimi në buletinin tuaj të brendshëm.

Bëni festat traditë

Nëse punonjësit tuaj kontribuojnë rregullisht me performancë të shkëlqyer, shpërbleni ata rregullisht. Krijoni një traditë që të gjithë mund ta presin me padurim, të tilla si një ngjarje sociale në fund të çdo muaji. Për shembull, mendoni për drekë me pica të premten pasdite ose një dalje të sponsorizuar nga kompania nëse të gjithë i përmbushin qëllimet e tyre të shitjes. Përveç shfaqjes së vlerësimit për punonjësit tuaj, ju gjithashtu mund të forconi lidhjet e ekipit dhe të përforconi një mjedis pozitiv pune në baza të rregullta.

Injoroni gabimet e vogla

Ndonjëherë mënyra më e mirë për të treguar vlerësim është t’u jepni punonjësve tuaj liri veprimi kur ata kanë nevojë. Nëse ata bëjnë gabime të vogla, të tilla si humbja e një afati projekti për disa orë ose neglizhimi i një detyre të vogël, lejojini të provojnë përsëri në vend që t’i qortoni. Marrja e këtij takti tregon se ju e vlerësoni punën e tyre të palodhur dhe se u besoni atyre që të bëjnë më të mirën, pasi edhe anëtarët më të mirë të ekipit tuaj do të rrëshqasin herë pas here.

Jepni një nxitje financiare

Për të inkurajuar punonjësit që të bëjnë më të mirën, merrni parasysh ofrimin e kompensimit monetar shtesë, siç është një program bonus. Ju mund të filloni me karta dhuratë në dyqanet lokale ose në kafene. Për të shprehur mirënjohje për arritjet më të mëdha, ofroni shpërblime tremujore, vjetore ose të bazuara në projekte për anëtarët e ekipit që arrijnë qëllimet e paracaktuara ose japin kontributet më të konsiderueshme.

Ofroni kohë shtesë pushimi

Edhe pse shumica e punonjësve vlerësojnë shpërblimet financiare, shumë të tjerë vlerësojnë gjithashtu shpërblime të paprekshme, siç është pushimi shtesë. Konsideroni t’u jepni punonjësve me performancë të lartë një pasdite pushim çdo muaj, ose lejoni anëtarët e përzgjedhur të ekipit të miratojnë një orar fleksibël gjatë një periudhe kohore të caktuar. Ju gjithashtu mund të tregoni mirënjohjen tuaj duke i lejuar punonjësit të punojnë nga distanca, gjë që është një përfitim që njerëzit në shumicën e industrive e vlerësojnë shumë.

Blini drekë për ekipin tuaj

Kur dëshironi të përmirësoni moralin e ekipit dhe të tregoni vlerësim për punonjësit tuaj në të njëjtën kohë, blini të gjithëve mëngjes, drekë ose kafe. Porositni në zyrën tuaj për të kursyer kohë ose për ta bërë rastin vërtet të veçantë duke i marrë të gjithë jashtë për një vakt. Si një shpërblim shtesë, merrni parasysh t’u kërkoni interpretuesve më të mirë të ekipit tuaj që të zgjedhin vendin.

Promovoni shëndetin dhe mirëqenien

Sigurohuni që punonjësit tuaj të kenë mundësinë të kujdesen për nevojat e tyre të shëndetit fizik dhe mendor. Ju mund t’i mbështesni këto iniciativa me stimuj të tillë si ushqime të shëndetshme në dhomën e pushimit, sfida të ushtrimeve në baza javore ose mujore, apo edhe një program që lejon ditë të shëndetit mendor sipas nevojës./AkademiPune

Kuriozitete

Pyjet më misterioze në planet ndodhen nën ujë

Publikuar

nga

Nga Benji Jones

Disa kilometra në perëndim të San Diegos në ShBA, ndodhet një bregu i oqeanit që ndryshon shumë nga sipërfaqja. Uji është i ftohtë dhe ngjyrë blu. Ka disa alga deti jeshile që shkojnë deri në sipërfaqe. Por nëse zhytesh poshtë dallgëve, të shfaqet një mbretëri krejtësisht tjetër.

Poshtë gjendet një pyll shumë i bukur. Ai përbëhet jo nga pemët, por nga fijet e leshterikëve gjigantë, një specie algash që mund të rriten më shumë se një godinë 10-katëshe. Të lidhura me fundin e oqeanit, fijet e leshterikëve lëvizin ngadalë sipas rrymave. Tufat e peshqve, fokave dhe gjallesave të tjera ujore, kalojnë nëpër to si zogjtë nëpër kurorën e dendur të njëpylli mbi Tokë.

“Të zhytesh në një pyll të tillë nënujor, është si të futesh në një katedrale. Është thjesht diçka e mahnitshme”, thotë Xharret Birnes, ekolog detar në Universitetin e Masaçusets në Boston. Drita që hyn nga sipërfaqja filtron përmes leshterikëve, si të jenë xhama shumëngjyrëshe, i eksploron këtu pyje të veçantë prej më shumë se 20 vjetësh. Planeti ynë ka një sërë pyjesh të mëdhenj. Për shembull Amazonën apo pyjet borealë të Kanadasë dhe Rusisë.

Këto ekosisteme të famshme, përmbajnë jo vetëm një diversitet të jashtëzakonshëm kafshështë egra, por ruajnë sasi të mëdha karboni, që në të kundërt mund të ngrohnin akoma mëshumë planetin tonë. Nuk është e tepruar të thuhet se ekzistenca jonë varet prej tyre. Por po aq të rëndësishëm janë edhe pyjet e deteve.

Të ndodhura në ujërat e ftohta të afro 1/4 e brigjeve të botës, pyjet e leshterikëve janë baza mbështetëse e shumë ekosistemeve detare. Ato mbështesin peshkimin bregdetar, duke ndihmuar në ruajtjen e industrisë së ushqimeve të detit. Po ashtu thithin sasi të mëdha të ndotjes dhe ndihmojnë në kapjen e gazeve që ngrohin planetin.

Një studim i fundit, i vlerësoi këto përfitime në masën 500 miliardë dollarë në vit në mbarë botën. Por me gjithë vlerën e tyre të madhe, shkencëtarët dinë çuditërisht pak për pyjet e leshterikëve. Të paplota janë edhe të dhënat se si reagojnë ato ndaj ndryshimeve klimatike dhe kërcënimeve të tjera, si përhapja e specieve jo-vendase.

Gjithsesi ajo që dinë biologët, sugjeron se shumë prej këtyre pyjeve janë në telashe. Njëstudim i botuar së fundmi nga Kombet e Bashkuara, tregon se pyjet e leshterikëve kanë rënë në nivel global, dhe ndryshimi i klimës do ta përkeqësojë situatën. Pyjet e leshterikëve kanë shumë të përbashkëta me homologët e tyre në tokë.

Ato formojnë struktura tredimensionale, që u ofrojnë shtëpi shumë specieve. Ato kanëkurorën e gjetheve, trungun e butë dhe rrënjët. Por kanë edhe disa dallime kryesore. Për shembull, leshterikët nuk janë një bimë, por një lloj alge, një grup organizmash ujorë në një ambient krejtësisht të ndryshëm.

Po ashtu ato rriten shumë më shpejt sesa pemët – deri në gjysmë metri në ditë – në varësi të specieve. Disa lloje leshterikësh, si leshterikët gjigantë që janë të zakonshëm në brigjet e San Diegos, arrijnë në sipërfaqe për të formuar një kurorë. Këto pyje janë shumë të përhapura, duke mbuluar një sipërfaqe të oqeanit deri 5 herë më të madhe se ajo e të gjithë shkëmbinjve koralorë.

Ato mbështesin një diversitet mahnitës. Kështu, pjesa e tyre e ngjashme me rrënjët ofron strehë për peshqit e vegjël. Një studim zbuloi se një kërcell i vetëm leshteriku në Norvegji mbështeti afërsisht 80.000 organizma në 70 lloje të ndryshme. Mbi 1000 lloje bimësh dhe kafshësh gjenden në disa pyje leshterikësh në Kaliforni.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme për njerëzit që konsumojnë rregullisht ushqim deti. Njëstudim ka zbuluar se 1 hektar pylli i tillë kontribuon mesatarisht me rreth 30.000 dollarë në vit për industrinë e peshkimit. Por përfitimet nuk ndalen këtu.

Ndërsa rriten, pyjet e leshterikëve, ashtu si ato në tokë, thithin shumë ndotje, duke përfshirë rrjedhjen e plehrave nga toka bujqësore dhe karbonin (shumica e të cilit hyn në oqean nga atmosfera). Kësisoj, ato po ndihmojnë në kompensimin e një pjese të madhe të emetimeve tona ndotëse që ndikojnë në ngrohjen globale.

Një studim i botuar në “Natyre”, vlerësoi se këto habitate sekuestrojnë të paktën 4.9 megaton karbon nga atmosfera çdo vit. Madje leshterikët largojnë më shumë karbon se sa ekosistemet e tjera. Por a janë në rrezik këto pyje? Përgjigja e thjeshtë është po.

Analiza më e fundit globale, e bazuar në të dhënat e vitit 2012, zbuloi se pyjet globale të leshterikëve po bien mesatarisht me një normë prej rreth 1.8 për qind në vit. Një nga arsyet kryesore është ndryshimi i klimës, që po i bën oqeanet më të ngrohta.

Ujërat e ngrohta kanë tendencën të bartin më pak lëndë ushqyese, gjë që e bën më të vështirë rritjen e pyjeve të tillë. Një arsye tjetër ka të bëjë me peshkimin e tepruar dhe pakësimin

e grabitqarëve detarë. Kur rrjetat e peshkimit kapin grabitqarët si iriqi, këta shumohen dhe kositin pyjet e leshterikëve. Lajmi i mirë është se nëse zhduken disa nga këto kërcënime, pyjet e leshterikëve mund të rikthehen me shpejtësi siç ishin më parë.

Marrë me shkurtime nga “Vox” – Bota.al

Vazhdo të lexosh

Internet

Elon Musk është sërish njeriu më i pasur në botë

Vlera neto e CEO të Tesla (TSLA) tani është rreth 192 miliardë dollarë.

Publikuar

nga

Elon Musk ka rifituar pozicionin e tij si personi më i pasur në botë. Kjo sipas një raporti të miliarderëve të Bloomberg, i cili vlerësoi se vlera neto e CEO të Tesla (TSLA) tani është rreth 192 miliardë dollarë, krahasuar me 187 miliardë dollarë të CEO të LVMH (LVMHF), Bernard Arnault.

Dy centiliarderët, një term i përdorur për t’iu referuar njerëzve me pasuri më shumë se 100 miliardë dollarë, kanë qenë në garë për vendin e parë për muaj të tërë.

Këtë javë, pasuria e Arnault ra pas një rënie të aksioneve të LVMH të mërkurën, sipas llogaritjeve të Bloomberg.

Arnault e kaloi Musk-un gjatë muajit dhjetor, pasi pasuria e tij u rrit për shkak të një bumi në shitjet e mallrave luksoze që ndihmoi në rritjen e çmimit të aksioneve të LVMH. LVMH, një nga konglomeratet më të mëdha në botë, është shtëpia e markave duke përfshirë Louis Vuitton, Dior dhe Celine./UBTNews/

Vazhdo të lexosh

Lajmet

A është e drejtë që Ukraina të bashkohet me NATO-n?

Nga Frank Gardner – BBC News.

Publikuar

nga

A është e drejtë që Ukraina të bashkohet me NATO-n?

Për Ukrainën, përgjigja është e qartë. Po, sepse pasi të jetë brenda strehës mbrojtëse të aleancës perëndimore, atëherë çdo sulm i ardhshëm nga Rusia do ta detyronte të gjithë NATO-n të dilte në mbrojtje të saj – me trupa, jo vetëm me pajisje.

Ish-komandanti i ushtrisë amerikane në Evropë, gjenerallejtënant Ben Hodges, i tha BBC-së: “Evropa do të jetë më e sigurt me Ukrainën në NATO. Rusia nuk do ta sulmojë Ukrainën pasi të jetë në NATO”.

Ai tha se samiti i ardhshëm i NATO-s në Vilnius do të ishte një dështim i madh i besueshmërisë nëse nuk do të kishte mesazh të qartë për pashmangshmërinë e anëtarësimit të Ukrainës në NATO.

Por në anën tjetër të argumentit, kjo do të rriste rrezikun në mënyrë dramatike. Po sikur anëtarësimi i ardhshëm i Ukrainës në NATO të mos frenonte agresionin rus dhe konflikti të shpërthente në kufijtë e saj?

Kjo do të thotë se NATO atëherë ishte në luftë me Rusinë, me të gjitha rreziqet shoqëruese të përshkallëzimit bërthamor.

Nacionalistët rusë, përfshirë presidentin Putin, tashmë e konsiderojnë zgjerimin e NATO-s drejt lindjes si një provokim të patolerueshëm.

Është e vështirë të parashikohet se si do të reagonte Moska ndaj kombit të dytë më të madh të Evropës, dhe një vendi që disa e konsiderojnë si pjesë e Rusisë, duke iu bashkuar një aleance që ajo tani e sheh si një armik të paepur./UBTNews/

Vazhdo të lexosh

Lajmet

Prokurorët kanë një regjistrim audio ku Trump dëgjohet duke thënë se mbante dosje të klasifikuara

Hetimi raportohet se është afër fundit dhe mund të rezultojë në akuza.

Publikuar

nga

Prokurorët amerikanë kanë siguruar një regjistrim audio të Donald Trump, në të cilin ai pranon se ka mbajtur një dokument të klasifikuar pas largimit nga Shtëpia e Bardhë.

Departamenti i Drejtësisë po heton trajtimin e materialeve të klasifikuara nga z. Trump. Ai mohon keqbërjen.

Hetimi raportohet se është afër fundit dhe mund të rezultojë në akuza.

Regjistrimi audio thuhet se është nga një takim në klubin e golfit të z. Trump në New Jersey në korrik 2021, që është rreth gjashtë muaj pasi ai u largua nga detyra.

Dy njerëz të njohur me këtë çështje i thanë CBS se z. Trump mund të dëgjohet duke pranuar se ka kufizime të sigurisë kombëtare në një memorandum ushtarak, sepse ai detajon një sulm të mundshëm ndaj Iranit./UBTNews/

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara