Internet

Zoom pret rritje edhe më të madhe

Publikuar

Pronari i platformës Zoom, Eric Yuan, biznesi i së cilit ka shpërthyer gjatë pandemisë, tha se puna nga shtëpia ende vazhdon.

Kompania pret që të ardhurat të rriten më shumë se 40% këtë vit, duke arritur në më shumë se 3.7 miliardë dollarë.

Nga Zoom thonë se nuk presin që të vazhdojnë me hapat e njëjtë sikurse vitin e kaluar, por kjo kompani po qëndron e fuqishme.

Shitjet e firmës në tre muajt e fundit të vitit 2020 u rritën me 370% krahasuar me të njëjtën periudhë në vitin 2019, duke arritur 882.5 milionë dollarë./UBTNews

Vazhdo të lexosh

Internet

Facebook me disa ndryshime

Publikuar

nga

Facebook po vjen me disa ndryshime në muajt e ardhshëm. Facebook do të krijojë opsionin “Live Audio Rooms”, një version i aplikacionit të popullarizuar Clubhouse, që i lejon njerëzit të dëgjojnë dhe të marrin pjesë në biseda të drejtpërdrejta. Këto platforma u bënë të popullarizuara sidomos gjatë kohës së pandemisë.

Facebook gjithashtu do të lansojë një veçori të re, “Soundbites”, ku përdoruesit mund të krijojnë dhe ndajnë klipe të shkurtra audio. Kjo veçori do të lansohet gjatë muajve të ardhshëm.

Përdoruesit do të jenë në gjendje të fitojnë para në “Live Audio Rooms” ose me “Soundbites”, megjithëse është e paqartë nëse kjo do të jetë në dispozicion për këdo ose e rezervuar për krijuesit që kanë ndjekës më shumë./UBTNews

Vazhdo të lexosh

Internet

​Facebook bllokon faqet e lajmeve në Australi

Publikuar

nga

Facebook ka bllokuar përdoruesit australianë të përdorin burimet e lajmeve në faqet e tyre, raporton Reuters.

Gjiganti i mediave sociale bllokoi të gjithë përmbajtjen e medias të enjten për shkak të një mosmarrëveshjeje me qeverinë mbi pagimin e përmbajtjes.

Masa u kritikua me shpejtësi nga prodhuesit e lajmeve, politikanët dhe mbrojtësit e të drejtave të njeriut, veçanërisht pasi u bë e qartë se faqet zyrtare të shëndetit, paralajmërimet e sigurisë emergjente dhe rrjetet e mirëqenies ishin pastruar nga faqja së bashku me lajmet.

“Veprimet e Facebook për të mos e shoqëruar Australinë sot, duke ndërprerë shërbimet thelbësore të informacionit mbi shëndetin dhe shërbimet e emergjencë, janë arrogante dhe zhgënjyëse. Këto veprime vetëm do të konfirmojnë shqetësimet që një numër i madh i vendeve po shprehin në lidhje me sjelljen e kompanive Big Tech, të cilat mendojnë se janë më të mëdha se qeveritë dhe se rregullat nuk duhet të zbatohen për to”, deklaroi kryeministri Scott Morrison në faqen e tij në Facebook.

Lëvizja e Facebook përfaqëson një ndarje të Google me Alphabet, pasi ishin bashkuar për vite me radhë për të bërë fushatë kundër ligjeve.

Të dy kishin kërcënuar të anulonin shërbimet në Australi, por Google në vend të kësaj ka nënshkruar marrëveshje paraprake me disa pika në ditët e fundit. Google nuk pranoi të komentonte mbi vendimin e Facebook të enjten.

Ligji australian do të kërkojë që Facebook dhe Google të arrijnë një marrëveshje tregtare me mediat ose t’i nënshtrohen një arbitrimi të detyruar për të rënë dakord për një çmim.

Facebook tha në deklaratën e tij se ligji, i cili pritet të miratohet nga parlamenti brenda ditësh, “keqkupton thelbësisht” marrëdhënien midis vetes dhe botuesve dhe ai u përball me një zgjedhje të zymtë të përputhjes ose ndalimit të përmbajtjes së lajmeve.

Vazhdo të lexosh

Internet

​Dita Ndërkombëtare e Internetit të Sigurt, disa nga rreziqet

Publikuar

nga

Rreziqet nga përdorimi i internetit rriten sa më shumë që fëmijët shkathtësohen në përdorimin e pajisjeve të teknologjisë informative.

Ata krijojnë një lloj pavarësie, e cila mund të nxisë zbulimin dhe gjetjen e mjeteve dhe mënyrave të komunikimit dhe informacioneve në faqe të internetit me përmbajtje të papërshtatshme.

Rreziqet për fëmijët gjatë përdorimit të internetit mund të jenë:

• Përdorimi i tepruar i internetit në dëm të aktiviteteve sociale dhe fizike në natyrë, të cilat janë shumë të rëndësishme për shëndetin dhe zhvillimin social të fëmijës.

• Rrezik për dëmtime fizike, ngacmime, abuzim fizik dhe seksual nga personat me të cilët fëmijët mund të organizojnë dhe realizojnë takime të drejtpërdrejta.

• Ekspozimi ndaj përmbajtjes së paligjshme dhe të dëmshme, si pornografia, lojëra të ndryshme të dhunshme dhe kontaktet me përdorues të panjohur.

• Krijimi dhe shpërndarja e përmbajtjes së paligjshme dhe të dëmshme nga vetë fëmijët tuaj.

• Ekspozimi ndaj fjalimeve, teksteve dhe imazheve raciste dhe diskriminuese.

• Të pretenduarit e të qenit dikush tjetër, me qëllim për të mashtruar, dëmtuar, ngacmuar apo detyruar dikë tjetër.

• Kontakte të padëshirueshme, veçanërisht me mashtrues me të rritur, që paraqiten si fëmijë. Zbulimi i informatave personale mund të çojë deri te rreziku i dëmtimit fizik.

• Marrja dhe postimi i fotove të papërshtatshme, pa marrë paraprakisht lejen, mund të jetë e dëmshme për të tjerët.

• Shpifja dhe dëmtimi i reputacionit.

• Falsifikimi i moshës së një personi ku fëmijët pretendojnë të jenë më të vjetër, me qëllim për të fituar qasje në faqet e internetit që janë të lejuara vetëm për të rritur dhe kanë përmbajtje të papërshtatshme për fëmijë.

Vazhdo të lexosh

Internet

Indi, zhbllokohen disa llogari në Twitter

Publikuar

nga

Twitter ka kthyer dhjetëra llogari indiane që ishin bllokuar si përgjigje ndaj një njoftimi ligjor nga Qeveria, për shkak të disa kundërshimeve ndaj rendit publik.

Llogaritë ishin të lidhura me protestat e fermerëve, të cilët shprehën pakënaqësitë e tyre për një sërë ligjesh në kuadër të reformës bujqësore.

Protestat janë në muajin e tretë. Zyrtarët e Qeverisë thanë se rreth 250 llogari dhe postime në Twitter përbënin rrezik për sigurinë publike./UBTNews

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara