Lajmet nga UBT

UBT lanson kompaninë Gold Venture Investments Western Balkan, në një partneritet me GVI Global

“Bashkimi i ekosistemeve të UBT-së, ITP-sē dhe GVI Global do të krijojë mundësi shumë të mëdha për mbështjetjen e bizneseve dhe investitorëve në Kosovë, por edhe do t’i ofrojë kompanive kosovare mundësinë për t’u kyqur në financat dhe tregjet ndërkombëtare”, tha rektori Hajrizi.

Publikuar

Parkut të Inovacionit dhe Trajnimeve (ITP) në Prizren, krahas shumë kompanive të tjera që tashmë janë të pozicionuara aty, nga sot UBT në një partneritet izraelito-kosovar me kompaninë GVI, ka lansuar kompaninë “Gold Ventures Investments Western Balkan”, që do të mbështesë kompanitë e reja, startups, kompani publike, private dhe sektorin e shoqërisë civile në tërë rajonin e Ballkanit Perëndimor.

Në prani të themeluesit të GVI Global, Kobi Kalderon, ambasadores së Ambasadës së Izraelit në Kosovë, Tamar Ziv, zëvendës shefit te Ambasadës Gjermane në Kosovë, Mathias Conrad, rektori i UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi, tha se ky momentum është një arritje e madhe e UBT-së, por edhe e Kosovës, duke e cilësuar si një ekosistem të ri për ITP-në, që do të ofrojë gjenerim të vlerave të mira dhe krijimin e një baze të suksesshme të ndërmarrësisë në Kosovë.

“Bashkimi i ekosistemeve të UBT-së, ITP-sē dhe GVI Global do të krijojë mundësi shumë të mëdha për mbështjetjen e bizneseve dhe investitorëve në Kosovë, por edhe do t’i ofrojë kompanive kosovare mundësinë për t’u kyqur në financat dhe tregjet ndërkombëtare”, tha rektori Hajrizi.

Themeluesi i GVI Global, Kobi Kalderon, duke treguar për rrugëtimin e tij si ndërmarrës i suksesshëm në Izrael, theksoi nevojën për rritjen e kompanisë GVI dhe prezencën e kësaj kompanie në Ballkanin Perëndimor.

“E kam një ëndërr që t’i lidhi njerëzit nga shtetet e ndryshme, për të na ndihmuar në inovacion dhe ndërmarrësi. Kjo është diçka unike dhe një mundësi e mirë për start-up në Kosovë, që të kemi investime nga investitorë ndërkombëtar. Qëllimi është që të sjellim kompani përmes GVI, që të hyjnë në tregun e Ballkanit Perëndimor”, u shpreh Kalderon.

Ambasadorja e Izraelit në Kosovë, Tamar Ziv, potencoi se bashkëpunimi ndërmjet institucioneve të arsimit në Kosovë dhe Izrael është një mundësi që krijon hapësira të reja ndërveprimi për të rinjtë nga të dyja vendet.

“Jam shumë e kënaqur që jam këtu, sepse një kompani e Izraelit është duke e bërë një bazë këtu në ITP dhe kjo mund të jetë edhe investimi i pare Izraelit ne Kosovë. Ekonomia është një lidhje ndërmjet njerëzve, kulturave dhe shteteve, dhe si ambasadore, jam duke punuar që të gjejë marrëdhënie të mira ndërmjet Kosovës dhe Izraelit. Jemi duke punuar që të zhvillojmë marrëdhëniet në shumë drejtime. Profesor Hajrizi e di se kemi punuar me UBT-në, që të kemi bashkëpunime ndërmjet kompanive izraelite dhe UBT-së, të cilat do të na ndihmojnë që të shkojmë përpara”, tha ambasadorja Ziv.

Zëvendës shefi i Ambasadës së Gjermanisë në Kosovë, Mathias Conrad, theksoi se lansimi i GVI Western Balkan është një arritje e madhe, teksa nga aspekti politik është një storje suksesi për Kosovën në arenën ndërkombëtare.


“Është një nder që të flasë në këtë ngjarje madhore. GVI dhe ITP janë një përputhje e shkëlqyeshme. Ambasada Gjermane është duke kontribuuar në mënyrë aktive për ta ndihmuar ITP-në. Lansimi i GVI-së i ka avantazhet e veta për kompanitë lokale, duke krijuar kështu një hap të madh drejt së ardhmes. Me këtë rrjetizim të partneritetit, do ta ndihmojë ekonominë vendore, dhe do të bëhet një park më atraktiv. Nga aspekti politik, janë edhe objektivat politike që tentojnë ta bëjnë Kosovën një storje suksesi në arenën ndërkombëtare”, tha zëvendësambasadori Conrad.

Lansimi i “Gold Venture Investments Western Balkan” në ITP-Prizren, do të synoj ofrimin e shërbimeve për grupe të synuara, për kompani lokale dhe për start-up, duke kontribuuar kështu në zhvillimin e qëndrueshëm ekonomik dhe zgjerimin e tregut të Kosovës në tregjet ndërkombëtare.

Lajmet nga UBT

Profesori i UBT-së, Blerton Abazi mori pjesë në konferencën “Sfidat e Sigurisë së Informacionit në Realitetin TIK”

Abazi prezantoi temën: “Krijimi i Ekosistemit Kombëtar të Sigurisë Kibernetike”, duke vënë në theks të veçantë krijimin e këtij ekosistemi përmes partneritetit publiko-privat.

Publikuar

nga

Profesori i Fakultetit Sistemet e Informacionit në UBT, Blerton Abazi me ftesë të Institucioneve të Sigurisë mori pjesë në konferencën: “Sfidat e Sigurisë së Informacionit në Realitetin TIK”, një ngjarje e organizuar nga autoritetet e sigurisë kombëtare të Republikës së Kosovës dhe Republikës së Shqipërisë.

Në këtë konferencë në kuadër të një paneli të diskutimit, profesori Blerton Abazi prezantoi temën: “Krijimi i Ekosistemit Kombëtar të Sigurisë Kibernetike”, duke vënë në theks të veçantë krijimin e këtij ekosistemi përmes partneritetit publiko-privat.

Ndër të tjera, profesori Abazi foli rreth përballjes së sektorit publik me mungesën e besimit dhe stabilitetit në mjediset e teknologjisë informative për shkak të mungesës së mesazheve efektive të sigurisë kibernetike, si dhe nevojës për kontributin e mekanizmave institucionalë drejt transformimit digjital.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Dr. Arbër Shehu zhvilloi një ligjëratë tematike me studentët e UBT-së

Mes tjerash, Shehu diskutoi rreth efektivitetit të vaksinave në parandalimin e COVID-19 te njerëzit e hospitalizuar në ShBA

Publikuar

nga

Në Parkun Shkencor Inovativ të UBT-së në Lipjan, qëndroi për vizitë drejtori i Onkologjisë në “AstraZeneca”, Dr. Arbër Shehu, i cili njëherit zhvilloi një ligjëratë tematike me studentët e Fakultetit të Farmacisë, si dhe me pjesëmarrës të tjerë.

Në këtë ngjarje, Dr. Arbër Shehu ligjëroi rreth temës: “Matja e efektit të vaksinave Pfizer dhe Moderna te COVID-19 në mbrojtje ndaj hospitalizimit në ShBA në botën reale”, duke dhënë një pasqyrë të detajuar të efektivitetit të vaksinave kundër COVID-19 në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Ndër të tjera, Dr. Arbër Shehu diskutoi rreth efektivitetit të vaksinave në parandalimin e sëmundjes COVID-19 te njerëzit e hospitalizuar në ShBA, rreth krahasimit të efektit të vaksinave sipas llojit të vaksinave dhe mbajtjes së shkallës së efektit të tyre te variantet e ndryshme të virusit, si dhe vlerësimit të efektit të vaksinave sipas karakteristikave të ndryshme duke përfshirë moshën, racën/etnitetin, dhe sëmundjet shoqëruese.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Në UBT u zhvillua trajnimi i radhës i projektit “QUADIC”

Në këtë takim, mori pjesë rektori i UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi, profesori Betim Gashi, si dhe përfaqësues të universiteteve dhe institucioneve pjesëmarrëse të këtij projekti.

Publikuar

nga

Në Parkun Shkencor Inovativ të UBT-së, në Lipjan, më 23 nëntor 2022 është zhvilluar trajnimi i projektit “QUADIC” në kuadër të programit Erasmus+.

Në këtë takim, mori pjesë rektori i UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi, profesori Betim Gashi, si dhe përfaqësues të universiteteve dhe institucioneve pjesëmarrëse të këtij projekti.

Në kuadër të këtij takimi, u diskutua për platformat që janë krijuar në kuadër të këtij projekti që kryesisht kanë të bëjnë me ndërkombëtarizimin, menaxhimin e projekteve dhe mobilitetin e stafit akademik, administrativ dhe të studentëve.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Në UBT promovohet libri “Psikotrauma dhe stresi post-traumatik” i Dr. Med. Skender Munishi

Në promovimin e këtij libri ishin prezent studentë, profesorë dhe pjesëmarrës të tjerë.

Publikuar

nga

Në Parkun Shkencor Inovativ të UBT-së, në Lipjan, javë më parë është bërë promovimi i librit të autorit Dr. Med. Skender Munishi, me titull: “Psikotrauma dhe stresi post-traumatik”, manual lidhur me traumën psikike, rrjedhën dhe trajtimin e saj.

Në promovimin e këtij libri ishin prezent studentë, profesorë dhe pjesëmarrës të tjerë

Libri “Psikotraume dhe stresi post-traumatik” është një përmbledhje e detajuar dhe kritike, lidhur me psikotraumën si çrregullim, simptomat, rrjedhën, klasifikimin sipas sistemeve aktuale, operacionalizues, të të dhënave epidemiologjike, modelet shpjeguese, qasjet e trajtimit, si farmakologjik ashtu edhe psikoterapeutik dhe efektivitetin e tyre.

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara