Aktualitet

Britani: Një email zyrtar pretendon se qindra emigrantë u ndaluan ilegalisht

Në email thuhet se ndalimi i tyre “nuk ishte më i ligjshëm”.

Publikuar

Qindra emigrantë janë ndaluar ilegalisht në qendrat e largimit të imigracionit, sipas emaileve të Zyrës së Brendshme të siguruara nga BBC News.

Qendrat e paraburgimit në Manston u përdorën për të mbajtur rreth 450 njerëz – të përshkruar në një email si “të stërmbushura”.

Në email thuhet se ndalimi i tyre “nuk ishte më i ligjshëm”, duke shtuar, “Ne duhet t’i transferojmë ata në hotele sa më shpejt që të jetë e mundur”.

Zyra e Brendshme tha se një numër i paprecedentë i mbërritjeve me varka të vogla kishte bërë “presion të madh” mbi sistemin e azilit.

Zyra tha se “kishte punuar pa u lodhur për të zhvendosur njerëzit në hotele ose akomodime të tjera sa më shpejt që të ishte e mundur”.

Email-i u dërgua më 4 nëntor, një ditë pasi Sekretarja e Brendshme Suella Braverman vizitoi Manston-in mes presionit për të parë mbipopullimin në vend.

Sipas një zinxhiri email-esh, të marra në bazë të Aktit të Lirisë së Informacionit, sekretarët e përhershëm të Zyrës së Brendshme – nëpunësit civilë më të lartë të departamentit – u ndërgjegjësuan për shqetësimet në atë kohë.

Sekretarja e brendshme në hije, Yvette Cooper tha se emailet “demostrojnë se Home Office e dinte se ata po shkelnin ligjin dhe zbuluan se si dështimi i tyre kaotik për të planifikuar çoi në këtë situatë”.

“Nën drejtimin e [zonjës Braverman] Home Office ka humbur kontrollin e sistemit dhe ka krijuar kosto të mundshme të konsiderueshme ligjore për tatimpaguesit”.

Në tetor, u zbulua se rreth 4,000 njerëz po mbaheshin në tenda në Manston, duke çuar në mbipopullim dhe sëmundje.

Nga fillimi i nëntorit, midis 450 dhe 500 azilkërkues ishin zhvendosur në qendrat e largimit të imigracionit si “Manston ‘mbushje'”, sipas emaileve të Home Office./UBTNews/

Aktualitet

Rusia thërret ambasadorin bullgar pas dëbimit të klerikut ortodoks

Bullgaria është anëtare e NATO-s dhe e Bashkimit Evropian.

Publikuar

nga

Ministria e Jashtme e Rusisë thirri sot ambasadorin e Bullgarisë, Atanas Krastin, për të protestuar për dëbimin nga vendi të një kleriku ortodoks rus javën e kaluar.

Bullgaria dëboi një klerik rus dhe dy bjellorusë për kryerjen e asaj që i përshkroi si “aktivitete të drejtuara kundër sigurisë dhe interesave kombëtare të vendit”.

Bullgaria është anëtare e NATO-s dhe e Bashkimit Evropian.

Marrëdhëniet historikisht të ngrohta midis Sofjes dhe Moskës janë tensionuar në rritje vitet e fundit, veçanërisht që nga pushtimi i Ukrainës./UBTNews/

Vazhdo të lexosh

Aktualitet

Raisi mbron pasurimin me uranium, sipas tij evropianët “shkelën angazhimet e tyre”

“Në fillim, ne nuk po kërkonim nivele 60% të pasurimit”, tha ai.

Publikuar

nga

Presidenti iranian Ebrahim Raisi ka mbrojtur pasurimin e uraniumit në vendin e tij, duke pretenduar se ishte një përgjigje ndaj shteteve evropiane që nuk e përmbushin marrëveshjen bërthamore të vitit 2015.

“Në fillim, ne nuk po kërkonim nivele 60% të pasurimit. Ata (shtetet evropiane) shkelën angazhimet e tyre”, tha Raisi për Fareed Zakaria të CNN.

“Ajo që bëri Republika Islamike e Iranit ishte në përgjigje të një shkeljeje të angazhimit të nënshkruesve të marrëveshjes (së vitit 2015)”./UBTNews/

Vazhdo të lexosh

Aktualitet

ISW: Putin i jep një muaj kohë Shoigu-t që të ndalojë kundërsulmin e Ukrainës

Analiza e ISW përmend se Putini e kishte pranuar kundërsulmin ukrainas për dy gjëra.

Publikuar

nga

Presidenti rus Vladimir Putin i ka dhënë kohë ministrit të tij të mbrojtjes Sergei Shoigu që deri në tetor të ndalojë kundërsulmin e Ukrainës, raporton Instituti për Studimin e Luftës, duke cituar një burim të brendshëm.

“Një burim i brendshëm i Kremlinit pohoi se Putin thuhet se i dha ministrit rus të Mbrojtjes, Sergey Shoigu, një afat prej një muaji deri në fillim të tetorit 2023 për të përmirësuar situatën në vijën e frontit, për të ndaluar kundërofensivat ukrainase dhe për t’i bërë forcat ruse të rimarrin iniciativën”, ka thënë burimi.

Analiza e ISW përmend se Putini e pranoi fillimisht fillimin e kundërofensive ukrainase më 9 qershor, duke theksuar dy tregime kryesore dhe të vazhdueshme: se forcat ukrainase nuk do të bënin përfitime të rëndësishme për shkak të përgatitjes së mirë të mbrojtjes ruse dhe se trupat ukrainase do të pësonin humbje të mëdha të personelit dhe pajisjet e tyre ushtarake perëndimore./UBTNews/

Vazhdo të lexosh

Aktualitet

ATK-ja plotëson dhe ndryshon procedurat e rimbursimit

Kjo Rregullore e Brendshme hyn në fuqi në datën e nënshkrimit nga drejtori ekzekutiv i ATK.

Publikuar

nga

Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) njofton se bazuar në Ligjin në fuqi për administratën dhe procedurat, Ligji për Organizimin dhe Funksionimin e Administratës Shtetërore dhe Agjencive të Pavarura, si dhe në përputhje me Ligjin për Ndryshimin dhe Plotësimin e Ligjeve që Përmbajnë Procedura të Veçanta Administrative dhe Harmonizimin e tyre me Ligjin për Procedurën e Përgjithshme Administrative, ka nxjerr Rregullore të Brendshme ATK Nr. 02/2023 me të cilën plotëson/ndryshon Procedurat e Rimbursimit.

Në njoftim thuhet se qëllimi i Rregullores së Brendshme ATK Nr. 02/2023 mbi Procedurat e Rimbursimit është që përmes krijimit të procedurave të shkruara të përcaktohen veprimet ligjore që do të ndërmerren në rastet kur bëhet fjalë për zbatimin e dispozitave ligjore për rimbursime të Tatimit mbi Vlerën e Shtuar (TVSH), Tatimit në të Ardhura Personale (TAP) dhe Tatimit në të Ardhura të Korporatave (TAK).

Sipas ATK-së kjo Rregullore e Brendshme shfuqizon “Rregulloren e Brendshme mbi Procedurat e Rimbursimit Nr.1/2020, të datës 12.02.2020 me Nr. Protokolli 09-06-708”.

Kjo Rregullore e Brendshme hyn në fuqi në datën e nënshkrimit nga drejtori ekzekutiv i ATK.

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara