Konferencat

UBT ka filluar pranimin e abstrakteve në Konferencën e Sportit, Shëndetit dhe Shoqërisë

Publikuar

UBT këtë vit ka filluar përgatitjet për organizimin e edicionit të 9-të të Konferencës Ndërkombëtare për Shkencë, Teknologji, Biznes dhe Inovacion, ku me këtë rast ka hapur thirrjen për pranimin e abstrakteve për të gjithë hulumtuesit shkencorë, dhe të tjerë që duan të jenë pjesë e kësaj konference.

Abstraktet do të pranohen në fushën e Sportit, Shëndetit dhe Shoqërisë, teksa pjesëmarrësit do të kenë mundësi të prezantojnë rreth sportit dhe teknologjisë, shëndetit, aktivitetit fizik e identifikimit të talentëve.

Qëllimi i konferencës është shkëmbimi i njohurive e përvojave mes akademikëve inovatorë, studiuesve e ekspertëve industrial, në fushën e Sportit, Shëndetit dhe Shoqërisë.

Temat të cilat do të trajtohen në fushën e Sportit, Shëndetit dhe Shoqërisë janë:

 • Sport History
 • Physical Education and Pedagogics
 • Physical Activity Promotion
 • Social media
 • Philosophy and Ethics
 • Training and testing
 • Coaching
 • Sport and Technology
 • Sport and Sociology (Social Inclusion, Gender etc.)
 • Sports Management and Law
 • Sport, Society and Culture
 • Business and Sport
 • Sports Medicine and Orthopedics
 • Adapted Physical Activity
 • Health, Physical Activity and Lifestyle
 • Anthropology
 • Psychology and Motivation
 • Nutrition and Supplement use in Sport
 • Molecular Biology and Biochemistry
 • Biomechanics
 • Motor Learning and Motor Control
 • Physiology incl. Neuromuscular Physiology
 • Statistics and other Data Analyses Methods
 • Talent Identification

Konferencat

UBT mbajti simpoziumin ndërkombëtar virtual “Qytetet në ballkan – sfidat zhvillimore, proceset dhe përmbajtja e dokumenteve, në linjë me trendët dhe normat e BE-së”

Publikuar

nga

Është mbajtur simpoziumi ndërkombëtar virtual “Qytetet në ballkan – sfidat zhvillimore, proceset dhe përmbajtja e dokumenteve, në linjë me trendët dhe normat e BE-së”, organizim i UBT-së në bashkëpunim me institucionet akademike dhe të shoqërisë civile nga Kosova dhe Shqipëria, mbështetur nga Asociacioni Ndërkombëtar i Planerëve Urban dhe Regjional (ISOCARP).

Ky simpozium mblodhi fizikisht dhe virtualisht ekspertë, profesionistë, akademikë e aktivistë të shoqërisë civile nga Kosova, Shqipëria, Rumania, Belgjika, Italia, Skocia e SHBA, të cilët diskutuan për proceset dhe dinamikat e planifikimit hapësinor dhe urban në rajon, me fokus Prishtinën dhe Tiranën, analizimin e këtyre proceseve dhe dinamikave në kontekst të dinamikave të planifikimit në BE, si dhe për propozimet e ekspertëve ndërkombëtarë, njohës të realitetit në rajonin tonë, për krijimin e modeleve origjinale si dhe univerzale të planifikimit për rajonin dhe shoqëritë tona.

Në fjalën hyrëse rektori i UBT-së, prof.dr. Edmond Hajrizi ka thënë se ky organizim është shumë i rëndësishëm, jo vetëm për Kosovën dhe Shqipërinë në tërësi, por për tërë qytetet e Ballkanit.

“Duke e marrë parasysh se ne jemi duke jetuar në një revolucion konvergjent, të gjitha këto transformime në të cilat po kalojmë, qytetet janë një element i rëndësishëm për t’u studiuar, ndaj duhet të parashtrohet pyetja se si do të jetë e ardhmja e qyteteve, dhe si do të organizohen që të kenë një qëndrueshmëri”, ka thënë prof.dr. Edmond Hajrizi.

Me këtë simpozium u shënua edhe themelimi i “Forumit Ballkanik të Qyteteve”, i cili synon të krijojë një platformë gjithëpërfshirëse në të cilën ekspertë, profesionistë, akademikë, institucione qendrore e lokale si dhe aktivistë të shoqërisë civile do të mund të diskutojnë dhe të kërkojnë zgjidhje për sfidat e përditshme të qyteteve, rrjedhimisht të shoqërive tona në Ballkanin Perëndimor, teksa UBT ka shprehur edhe njëherë gatishmërinë për të përkrahur në të gjitha format këtë forum.

Ky simpozium mblodhi fizikisht dhe virtualisht ekspertë, profesionistë, akademikë e aktivistë të shoqërisë civile nga Kosova, Shqipëria, Rumania, Belgjika, Italia, Skocia e SHBA, të cilët diskutuan për proceset dhe dinamikat e planifikimit hapësinor dhe urban në rajon, me fokus Prishtinën dhe Tiranën, analizimin e këtyre proceseve dhe dinamikave në kontekst të dinamikave të planifikimit në BE, si dhe për propozimet e ekspertëve ndërkombëtarë, njohës të realitetit në rajonin tonë, për krijimin e modeleve origjinale si dhe univerzale të planifikimit për rajonin dhe shoqëritë tona.

Vazhdo të lexosh

Konferencat

Mbyll me sukses punimet Konferenca Ndërkombëtare e UBT-së për Shkencë, Teknologji, Biznes dhe Inovacion

Publikuar

nga

Kanë përfunduar me sukses punimet e Konferencës Ndërkombëtare të UBT-së për Shkencë, Teknologji, Biznes dhe Inovacion. Ngjarja më e madhe shkencore, këtë vit mblodhi shumë hulumtues e studiues nga 26 fusha të ndryshme, që prezantuan hulumtimet dhe të gjeturat e tyre shkencore.

Edicioni i sivjetmë, i cili është i nënti me radhë, mblodhi rreth 1000 pjesëmarrës, mbi 700 hulumtues shkencorë, prej të cilëve rreth 300 ndërkombëtarë. Punimet morën vlerësime të larta, pasi që ishin profesionale, inovative dhe shumë të nevojshme për fushat në të cilat konferenca shtriu aktivitetin e saj.

Përmes organizimit të ngjarjeve të tilla të mëdha shkencore, UBT po bashkon komunitetin e shkencëtarëve, dhe po jep kontribut në zhvillimin e shkencës, duke u mundësuar profesorëve, studentëve e hulumtuesve shkencorë që të prezantojnë të gjeturat dhe hulumtimet e tyre në fusha të ndryshme.

Konferenca Ndërkombëtare e UBT-së për Shkencë, Teknologji, Biznes dhe Inovacion, këtë vit aktivitetin e saj e shtriu në 26 fusha të ndryshme që u mbajtën njëkohësisht, përmes platformës online, duke përfshirë fushat:

 • Shkenca Kompjuterike dhe Inxhinieri e Komunikimit;
 • Menaxhment, Biznes dhe Ekonomi;
 • Mekatronikë, Inxhinieri e Sistemeve dhe Robotikë;
 • Inxhinieri e Energjisë Efiçiente;
 • Sisteme të Informacionit dhe Siguri;
 • Arkitekturë – Planifikim Hapësinor;
 • Inxhinieri Ndërtimore, Infrastrukturë dhe Ambient;
 • Juridik;
 • Shkenca Politike;
 • Gazetari, Media dhe Komunikim;
 • Shkenca të Ushqimit dhe Teknologji;
 • Shkenca Farmaceutike dhe Natyrore;
 • Dizajn;
 • Psikologji;
 • Edukim dhe Zhvillim;
 • Modë;
 • Muzikë;
 • Art dhe Media Digjitale;
 • Stomatologji;
 • Mjekësi e Aplikuar.

Vazhdo të lexosh

Inovacione

Nisi punimet Konferenca Ndërkombëtare e UBT-së për Shkencë, Teknologji, Biznes dhe Inovacion

Publikuar

nga

Me qëllim për të dhënë kontribut në zhvillimin e shkencës dhe të hulumtimit, si dhe për të mundësuar prezantimin e rezultateve të punës shkencore të profesionistëve të fushave të ndryshme, ka filluar punimet edicioni i nëntë i Konferencës Ndërkombëtare të UBT-së për Shkencë, Teknologji, Biznes dhe Inovacion.

Edhe këtë vit, konferenca ka mbledhur mbi 900 studiues, akademikë dhe studentë nga dhjetëra shtete të ndryshme të botës, të cilët në mënyrë virtuale do ti shpalosin të gjeturat nga hulumtimet e tyre në shumë fusha, ku do të ndikim në punën akademike, do të jenë në interes për publikun dhe në aspektin e ndjekjes së trendëve të fundit të zhvillimit në të gjitha fushat.

Përgjatë dy ditëve sa edhe zgjatë konferenca, edicionin e radhës të kësaj konference do ta pasurojnë punimet që do të prezantohen në 24 fusha shkencore të studimit, nga studiues vendor dhe nga vende të ndryshme të botës.

Në hapjen e kësaj konference, rektori i UBT-së, prof.dr Edmond Hajrzi, potencoi se konferenca po ndihmon në rrjetëzimin e institucioneve nga shumë vende të botës, teksa falënderoi secilin student dhe studiues që po japin kontribut në bërjen e kësaj konference madhështore.

Sipas tij, kjo ngjarje shkencore mundëson shkëmbimin e njohurive dhe shkathtësive në mes të hulumtuesve, profesorëve, studentëve të doktoratës dhe ekspertëve të ndryshëm nga industria.

“Kosova përmes UBT-së ka sjellë një frymë evropiane dhe digjitale të aktiviteteve, sidomos aktivitetet me karakter shkencor. Në këtë kohë pandemie është hera e parë që mbahet virtualisht një ngjarje e tillë shkencore më e madhja në Evropën Juglindore, por këtë vit në këtë edicion, të nëntin me radhë, UBT ka arritur jo vetëm të organizojë, por të pranojë hiç më pak se rreth 600 punime shkencore, me rreth 1 mijë autorë, nga shumë shtete të botës”, tha rektori Hajrizi.

Sikurse edhe viteve të kaluara, edhe këtë vit, konferenca u pasurua me pjesëmarrjen virtuale të ekspertëve dhe profesorëve ndërkombëtarë. Moshe Landsman, Philip Ubertini, Paolo Parisi, Andreë Goodspeed dhe Erzsebet Kaponyi nderuan punimet e këtij edicioni me fjalë rasti, të cilët thanë se kjo konferencë shërben si mundësi dhe indikatorë në zhvillimin e inovacioneve edhe në vend.

Sesionet do të nisin me prezantimin e hulumtimeve dhe të gjeturave shkencore në 24 fushat e hulumtimit shkencor, ku edhe po i zhvillon punimet konferenca ndërkombëtare e sivjetme.

Konferenca do ta shtrijë aktivitetin në fusha të ndryshme, që do të mbahen njëkohësisht, përfshirë:

Shkenca Kompjuterike dhe Inxhinieri e Komunikimit;

Menaxhment, Biznes dhe Ekonomi;

Mekatronikë, Inxhinieri e Sistemeve dhe Robotikë;

Inxhinieri e Energjisë Efiçiente;

Sistemet e Informacionit dhe Sigurisë;

Arkitekturë dhe Planifikim Hapësinor;

Inxhinieri e Ndërtimit, Infrastrukturë dhe Ambient;

Juridik;

Shkenca Politike;

Gazetari, Media dhe Komunikim;

Shkencat e Ushqimit dhe Bioteknologjisë;

Shkenca Farmaceutike dhe Natyrore;

Dizajn;

Psikologji;

Edukim dhe Zhvillim;

Modë;

Muzikë;

Art dhe Media Digjitale;

Stomatologji;

Mjekësi e Aplikuar.

Vazhdo të lexosh

Konferencat

Të premten fillon punimet Konferenca Ndërkombëtare e UBT-së

Publikuar

nga

UBT ka përfunduar të gjitha përgatitjet për organizimin e Konferencës Ndërkombëtare për Shkencë, Teknologji, Biznes dhe Inovacion, që do të fillojë punimet këtë të premte, më 30 tetor, me fillim nga ora 16:00, që këtë vit shkaku i pandemisë COVID-19, do të mbahet online.

Këtë vit, është edicioni i 9-të që UBT organizon këtë konferencë, e cila do të mbledhë rreth 900 hulumtues shkencorë, e 550 punime në 24 fusha të ndryshme të studimit shkencor.

Konferenca Ndërkombëtare e UBT-së do të shtrijë aktivitetin në 24 fusha të ndryshme, që do të mbahen njëkohësisht, përfshirë:

 • Shkenca Kompjuterike dhe Inxhinieri e Komunikimit;
 • Menaxhment, Biznes dhe Ekonomi;
 • Mekatronikë, Inxhinieri e Sistemeve dhe Robotikë;
 • Inxhinieri e Energjisë Efiçiente;
 • Sisteme të Informacionit dhe Siguri;
 • Arkitekturë – Planifikim Hapësinor;
 • Inxhinieri Ndërtimore, Infrastrukturë dhe Ambient;
 • Juridik;
 • Shkenca Politike;
 • Gazetari, Media dhe Komunikim;
 • Shkenca të Ushqimit dhe Teknologji;
 • Shkenca Farmaceutike dhe Natyrore;
 • Dizajn;
 • Psikologji;
 • Edukim dhe Zhvillim;
 • Modë;
 • Muzikë;
 • Art dhe Media Digjitale;
 • Stomatologji;
 • Mjekësi e Aplikuar.

Për më shumë detaje rreth konferencës, klikoni në https://conferences.ubt-uni.net.

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara