Lajmet nga UBT

N’KONAK – Intervista e Prof.Dr EDMOND HAJRIZI, rektor i UBT-së

Publikuar

Lajmet nga UBT

Klinika Universitare e Stomatologjisë në UBT

Publikuar

nga

Vazhdo të lexosh

Lajmet

Së shpejti një dritare për studime të Doktoratës në fushën e Mbrojtjes dhe Sigurisë në Bullgari

Publikuar

nga

UBT së shpejti do ta ketë edhe një dritare më shumë për ata që dëshirojnë të vazhdojnë studimet në fushën e sigurisë dhe mbrojtjes në nivelin e Doktoratës në një prej instituteve prestigjioze bullgare.

Bashkëpunimi shkencor në shumë fusha të sigurisë, veçanërisht në studimet postdiplomike, ishte thelbi i takimit të frytshëm e premtues në Bullgari në mes të Rektorit të UBT-së, Prof.Dr. Edmond Hajrizi dhe Drejtorit të Institutit të Mbrojtjes “Prof. Tsvetan Lazarov”, Kolonel Dr. Dimitar Kirkov, e ku ishte i pranishëm Ambasadori i Kosovës në Bullgari, Delfin Pllana, i cili po punon për krijimin e lidhjeve të reja të bashkëpunimit mes dy shteteve.
Në këtë takim Rektori Hajrizi dhe delegacioni i lartë i Institutit i kryesuar nga Kolonel Kirkov diskutuan mundësitë e arritjes së shpejtë të marëveshjes që do t’u mundsojë të gjithë atyre që duan të avancojnë karrierën e tyre akedemike në nivelin e Doktoratës në fushën e mbrojtjes dhe sigurisë që këtë ta bëjnë përmes UBT-së në këtë institucion kredibil e prestigjioz.

Po ashtu, në këtë takim, ka pasur një bashkëbisedim të avancuar për bashkëpunimin në të ardhmen mes UBT-së dhe Institutit të Mbrojtjes “Prof. Tsvetan Lazarov”, në fushën e kërkimit shkencor, shkëmbimit të shkencëtarëve të rinj, pjesëmarrjen në projekte të përbashkëta etj.
Bashkëpunimi do të nis me ftesën që i është bërë UBT-së për pjesëmarrjen në një konferencë shkencore që do të mbahet pas pak javësh në Sofje.


Instituti i Mbrojtjes ‘Prof. Tsvetan Lazarov’ është një institut me karakter shkencor me ekspertizë në fushën e mbrojtjes dhe sigurisë. Ky institut është organ që funksionon në kuadër të Ministrisë së Mbrojtjes, përkrahet nga strukturat shkencore në kuadër të NATO-s, BE-së dhe bashkëpunon me mbi 100 institucione të ndryshme shkencore në Bullgari dhe jashtë.

Instituti ofron programe të karakterit mësimor-shkencor për fitim të titujve Doktor dhe Doktor i Shkencave në nëntë fusha: Dinamika, balistika dhe kontrolli i fluturimit të aeroplanëve; Radiolokimi dhe radio-navigimi; Pajisjet radio-transmetuese dhe radio-pranuese; Sistemet e automatizuara të procesimit dhe kontrollit të informacionit; Pajisjet dhe metodat optike laserike; Dizajnimi dhe projektimi i automjeteve dhe aeroplanëve; Metodat për kontrollin dhe testimin e materialeve, pajisjeve dhe makinerisë; teknologjika kimike në fushën e sigurisë dhe mbrojtjes dhe Teknologjia e informacionit dhe siguria kibernetike.

Takimi i Rektorit Hajrizi me Kolonel Dr. Dimitar Kirkov

Që nga viti 2009 në Institutin e Mbrojtjes është e vendosur edhe Akademia CISCO për trajnim të personelit ushtarak dhe civil për sisteme të Ministrisë së Mbrojtjes në teknologji të lartë të informacionit.

Ekspertiza tjetër e Institutit është certifikimi i kualitetit të sistemeve dhe produkteve që kanë të bëjnë me fushën e mbrojtjes, regjistrimi dhe certifikimi i mjeteve dhe pajisjeve ushtarake dhe atyre policore. Instituti ka tri laboratore të akredituara nga Agjensioni Kombëtar i Bullgarisë i Shërbimeve të Akreditimit.

Vazhdo të lexosh

Lajmet

UBT nderohet me çmimin Best Innovative Education 2021 nga Annual Balkan Business Awards në Sofje

Publikuar

nga

UBT, si bartësi i arsimit të lartë kryesor në Kosovës, ka arritur një sukses tjetër jashtëzakonisht të rëndësishëm në arenën ndërkombëtare.

Si institucion lider në rajon për teknologji dhe inovacion, UBT është nderuar me çmimin “Best Innovative Education 2021” nga Annual Balkan Business Awards, në Sofje, i cili është mbajtur nën patronatin e komunës së Lovech, një qytet ky i vjetër por i pasur me trashëgimi kulturore bullgare.

Çmimi i është dorëzuar Rektorit të UBT-së, Prof.Dr. Edmond Hajrizit, nga Kryetarja e Komunës së Lovech, znj. Kornelia Marinova, në një ceremoni solemne të mbajtur në Presidium Palace Hotel, me pjesëmarrje të personaliteteve të shumta, përfshirë edhe të ngarkuarin me punë në Ambasadën e Kosovës në Bullgari, Ambasadorin z.Delfin Pllana.

Takimi me Kyetaren e Komunës së Lovech, znj. Kornelia Marinova.

“Ky çmim është një arritje e çmuar për UBT-në, për përkushtimin e këtij institucioni në fushën e inovacionit dhe teknologjisë dhe vjen pas disa çmimeve tjera të rëndësishme që UBT ka marrë për arritje kulminante në disa prej kryeqendrave botërore”, u shpreh me këtë rast, Rektori Hajrizi.

Çmimi “Best Innovative Education 2021”, UBT-së i është dhënë për arritjet e pakrahasueshme në ofrimin e teknologjisë së re në edukimin Classroom 3.0 dhe për Smart University 4.0.

Ky event organizohet për t’i nderuar të gjitha ato biznese të Ballkanit që edhe në kohë krize, arritën të kenë sukses në zhvillimin e qëndrueshëm dhe sigurimin e standardeve evropiane. Ndër të tjerash, Çmimet Ballkanike të Biznesit 2021 shënuan arritjet më domethënëse në biznes në Ballkan, të cilat kanë kontribuar në zhvillimin e qëndrueshëm të shoqërisë në këto rajone.

Takimi me Kyetaren e Komunës së Lovech, znj. Kornelia Marinova.

Ndër të tjerash, Rektor Hajrizi, nën shoqërimin e Ambasadorit Delfin Pllana në Bullgari, zhvilloi një takim zyrtar me Kryetaren e Komunës Lovech, Kornelia Marinova e cila shprehi gatishmërinë për të bashkëpunuar me UBT, drejt zhvillimit inovativ.

Vazhdo të lexosh

Lajmet

Rektori Hajrizi në takim me drejtuesit e kompanisë amerikane “Visteon” në Bullgari

Publikuar

nga

Rektori i UBT-së, Prof.Dr. Edmond Hajrizi, zhvilloi sot në Sofje të Bullgarisë, disa takime të rëndësishme që kanë për synim avancimin e bashkëpunimit në fushën e arsimit të lartë dhe gjithashtu sjelljen e investimeve të reja tekonlogjike në fushën e automobilizmit në Kosovë.

Në ditën e parë të vizitës së tij në Sofje, Rektori Hajrizi i shoqëruar nga i ngarkuari me punë i Republikës së Kosovës në Bullgari, Ambasadori Delfin Pllana, zhvilloi një takim pune me Drejtorin për Bullgari dhe Rumani të kompanisë globale amerikane Visteon, z.Ivan Mihaylov.

“Lajme të mira për Kosovën. Me kompaninë amerikane kemi diskutuar për prezencën e saj në Kosovë për të realizuar studime të rëndësishme në fushën e automobilizimit”.  – u shpreh rektor Hajrizi.

Ndër të tjerash, Rektor Hajrizi e njoftoi z.Mihaylov për të arriturat e UBT-së që nga themelimi si dhe zhvillimet e fundit në fushën e inovacionit, teknologjisë, ndërmarrësisë në të cilat është e përfshirë UBT. Tutje z.Mihaylov u shpreh i impresionuar me të arriturat e UBT-së duke konfirmuar interesimin për të gjetur mënyra të bashkëpunimit të ndërsjellë. Ambasadori Pllana me këtë rast tha që ky takim dëshmon se si në Bullgari dhe në Kosovë ekzistojnë kompani dhe institucione serioze të cilat duhet të shfrytëzojnë potencialin e madh që ekziston për bashkëpunim ndërmjet të dyja vendeve.

Visteon është kompani lidere globale në fushën e dizajnimit dhe prodhimit të pajisjeve elektronike për industrinë automobilistike dhe furnizuesi më i madh i automobilave.

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara