Lifestyle

10 punë nëse ke diplomë në marrëdhënie me publikun

Profesionistët e marrëdhënieve me publikun mund të gjejnë punë në një sërë fushash, duke përfshirë disa në sektorin publik.

Publikuar

Një punë për dikë me diplomë të marrëdhënieve me publikun, është një mundësi për të punuar me publikun, shpesh duke lidhur brendet dhe bizneset me audiencën e tyre të synuar. Profesionistët e marrëdhënieve me publikun mund të gjejnë punë në një sërë fushash, duke përfshirë disa në sektorin publik. Mbajtësit e diplomës së marrëdhënieve me publikun zakonisht mbajnë një diplomë bachelor ose më të lartë, megjithëse disa punë mund të kërkojnë vetëm një diplomë të asociuar, në varësi të përgjegjësive të pozicionit.

Aftësitë për punët në marrëdhënie me publikun

  • Komunikimi
  • Adaptueshmëria
  • Marketingu
  • Sinqeriteti

10 punët më të veçanta në fushën e marrëdhënieve me publikun

Specialistët në terren

Detyrat kryesore: Një specialist i kontakteve është profesionist që ofron komunikim dhe bashkëpunim me komunitetin në emër të një marke. Për shembull, një qendër fitnesi mund të punësojë një specialist në terren për të rritur anëtarësimet dhe regjistrimin në klasë. Specialisti i kontaktit punon ngushtë me klientët dhe drejton për të ofruar informacion mbi misionin dhe vlerat e kompanisë dhe se si mund ta ndihmojë klientin t’i përmbushë qëllimet ose nevojat e veta.

Ambasadori i brendit

Detyrat kryesore: Ambasadorët e brendit veprojnë si përfaqësues të një marke dhe flasin me klientët dhe udhëzimet për të gjeneruar më shumë interes për një brend. Kjo ndihmon në rritjen e ndërgjegjësimit të përgjithshëm të markës në treg dhe mund të ndihmojë në rritjen e shitjeve. Ambasadorët e brendeve janë zakonisht aktivë në mediat sociale dhe disa janë ndikues të njohur të mediave sociale. Kompanitë shpesh përdorin influencues për të përfaqësuar markën e tyre.

Specialistë të rrjeteve sociale

Detyrat kryesore: Ekspertët e mediave sociale përdorin njohuritë dhe aftësitë e tyre në platformat e rrjeteve sociale për të ndihmuar në rritjen e pranisë dhe ndjekjes së një brendi në mediat sociale. Ata ndihmojnë në krijimin e postimeve tërheqëse të mediave sociale, ndërveprojnë me klientët dhe ndjekësit, inkurajojnë diskutime pozitive rreth markës dhe monitorojnë performancën e të gjithë përmbajtjes së mediave sociale. Specialistët e mediave sociale zakonisht punojnë me publikun çdo ditë dhe kështu sjellin aftësi të rëndësishme si komunikimi dhe durimi në punë.

Autor

Detyrat kryesore: Autorët janë profesionistë që krijojnë tregime, shkruajnë libra ose dorëshkrime dhe hulumtojnë tema të rëndësishme. Shumë specialistë të marrëdhënieve me publikun vendosin të bëhen autorë për t’i lejuar ata të ndjekin pasionin për të shkruar ndërsa punojnë me publikun. Të bëhesh autor do të thotë ta kesh një karrierë fleksibile dhe shpërblyese në argëtim dhe punë me publikun.

Menaxherë për mbledhjen e fondeve

Detyrat kryesore: Menaxherët e mbledhjes së fondeve janë profesionistë që krijojnë ngjarje për mbledhjen e fondeve për bizneset, organizatat jofitimprurëse ose kandidatët politik. Menaxheri drejton ekipin e mbledhjes së fondeve duke ndihmuar në planifikimin e ngjarjeve, të ftuarit dhe të përcaktojë se sa para duhet të mbledhë organizata. Disa menaxherë për mbledhjen e fondeve punojnë vetëm në organizata jofitimprurëse, si spitalet publike, për të mbledhur fonde për përmirësimet e pajisjeve ose riparimet e objekteve.

Content writer

Detyrat kryesore: Hartojnë dokumente të rëndësishme, postime në rrjete sociale ose postime në blog për një kompani ose faqe interneti. Shkrimtarët e përmbajtjes punojnë me strategët e përmbajtjes për të përcaktuar se si të krijojnë përmbajtjen digjitale më të mirë, më tërheqëse për ndjekësit dhe klientët. Shkrimtarët e përmbajtjes mund të ndihmojnë në rritjen e ndërgjegjësimit të markës dhe shitjeve duke përmirësuar imazhin e markës në një hapësirë digjitale. Duke publikuar përmbajtje tërheqëse, një shkrimtar i mirë i përmbajtjes mund të përmirësojë reputacionin e një biznesi dhe të fitojë besimin nga klientët.

Menxherë të përmbajtjes

Detyrat kryesore: Një menaxher i përmbajtjes është specialist i marketingut, që punon ngushtë me udhëheqjen e biznesit dhe ekipin e marketingut, për të mbikëqyrur prodhimin e përmbajtjes. Menaxheri shqyrton përmbajtjen për konsistencë dhe cilësi, përcakton se ku kompania e publikon përmbajtjen dhe si mund të ndikojë në shitjet ose praninë në internet. Ata gjithashtu krijojnë vetë përmbajtje dhe ndihmojnë në përmirësimin e imazhit të një brendi.

Blerësit e hapësirave mediatike

Detyrat kryesore: Blerësit e medias janë pjesë e ekipit të marketingut të një kompanie. Ata blejnë hapësira mediatike, ndihmojnë në planifikimin e reklamave dhe përcaktojnë koston e përpjekjeve të marketingut në hapësirat fizike ose digjitale. Për shembull, nëse një kompani dëshiron të vendosë një billboard pranë autostradës, blerësi i medias mund të kontaktojë pronarin e hapësirës për të mësuar më shumë rreth kostos së blerjes së mediave atje.

Konsulentë marketingu

Detyrat kryesore: Konsulentët e marketingut punojnë me ekipin e marketingut të një biznesi për të përmirësuar teknikat e marketingut, për të rritur shitjet dhe për të përmirësuar imazhin publik të një biznesi. Konsulenti zakonisht ka vite përvojë në marketing dhe imazhe të markës. Konsulentët ndihmojnë në udhëheqjen e punonjësve dhe u mësojnë atyre aftësi të reja për të përmirësuar edhe fuqinë punëtore të biznesit.

Drejtorë të artit

Detyrat kryesore: Një drejtor arti është një profesionist që mbikëqyr prodhimin e artit në marketing ose media. Kjo mund të përfshijë video, fotografi, vizatime ose media të tjera. Menaxheri mbikëqyr vizionin e biznesit për veprën artistike dhe ndihmon në drejtimin e ekipit artistik se si të vendosen elementë. Disa drejtorë arti punojnë me ekipe marketingu dhe të tjerë punojnë në industrinë e filmit ose medias. /Akademi Pune

Lifestyle

Përse duhet të gatuani në tenxhere qeramike?

Ato nuk përmbajnë lëndë të rrezikshme për organizmin.

Publikuar

nga

Enët e gatimit prej qeramike janë një alternativë e mirë kundrejtë tenxhereve dhe tiganëve të zakonshëm.

Tenxheret e gatimit prej qeramike ofrojnë përfitime dhe lehtësira të shumta për amvisat.

AgroWeb.org në këtë artikull ju njeh me një listë ku përfshihen cilësitë dhe përfititmet nga përdorimi i tyre.

Nuk përmbajnë lëndë të rrezikshme për organizmin

Tenxheret qeramike nuk kanë kimikate toksike si Plumbi, Kadmiumi etj.

Si edhe asnjë shtresë sintetike ose ndonjë metal të rëndë por përbëhen vetëm nga minerale natyrale.

Nuk janë reaktive dhe mund të trajtojnë ushqime me shumë aciditet, pa ndryshuar shijen, aromën dhe pa njollosur gatimin.

Nuk ngjisin

Ato përmbajnë një lloj xheli të bërë nga silikoni dhe oksigjeni, që janë rezistente ndaj ngjitjeve.

Kështu procesi i gatimit do të jetë i rehatshëm dhe i kënaqëshëm.

Mbajnë nxehtësinë më gjatë

Struktura e trashë e trupit bën përhapjen e nxehtësisë në mënyrë të shpejtë, të njëtrajtshme dhe efikase.

Kjo do të thotë që ju do të përdorni më pak energji elektrike për të gatuar ushqimin tuaj.

Rezistente ndaj nxehtësisë

Aftësia e tyre për t’i bërë ballë nxehtësisë së lartë, krahasuar me materialet e tjera të gatimit, i jep shumë përparësi.

Këto enë mund të durojnë nxehtësinë nga 400 deri në 450 gradë Celsius. Prandaj janë perfekte për zierjen e mishit dhe perimeve që kërkojnë temperaturë të lartë.

Janë të lehta

Kombinimi i bazës së aluminit dhe veshjes qeramike e bën më të lehta në krahasim me enët e tjera.

Pastrohen lehtë

Duke qenë se parandalon ngjitjen e ushqimit në sipërfaqe, ju mund të largoni lehtësisht çdo mbetje ushqimore.

Mund të përdorni shumë pak yndyrna

Këto tenxhere kërkojnë një përdormin minimal të vajit ose gjalpit.

Përdorimi në sasi të pakta të yndyrës ndihmon në lubrifikimin e ushqimeve dhe bën që vetia e tyre jo ngjitëse të zgjasë edhe më shumë./AgroWeb.org

Vazhdo të lexosh

Internet

Studim: Ngritja e temperaturave mund të ndikojë në përhapje të gjuhës së urrejtjes

Autorët thonë se kjo mund të ketë implikime shqetësuese për ndryshimet klimatike.

Publikuar

nga

Temperaturat e larta mund të çojnë në rritje të gjuhës së urrejtjes në internet, sipas një studimi të ri.

Një analizë statistikore e më shumë se katër miliardë postimeve në Twitter zbuloi se temperaturat mbi 30 gradë Celsius çojnë në rritje të urrejtjes në internet nëpër zonat klimatike. Faktorë tjerë janë edhe dallimet socio-ekonomike, sikurse të ardhurat dhe preferencat politike. Por nuk janë vetëm temperaturat e larta ato që vlojnë gjakun e fanatikëve. Edhe temperaturat nën 12 gradë Celsius thuhet se rrisin numrin e përmbajtjeve të urrejtjes në Twitter.

Sipas studimit të publikuar në The Lancet Planetary Health, dhe që u bazua në postimet e përdoruesve të Twitterit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, temperaturat nën 12 gradë dhe mbi 21 gradë nxisin rritjen e sjelljes agresive.

Numër më i vogël i përmbajtjeve të urrejtjes u regjistrua në temperaturat ndërmjet 15 dhe 18°C. Temperaturat mbi 30°C konsistonin me rritje të përmbajtjes së urrejtjes në internet.

Autorët thonë se kjo mund të ketë implikime shqetësuese për ndryshimet klimatike, pasi ne mund të përballemi me ngjarje më ekstreme të motit dhe përgjithësisht me temperatura më të larta.

A i prek edhe evropianët?

Edhe një studim tjetër i vitit 2021 i realizuar me evropianë solli gjetje të ngjashme. U analizuan më shumë se 10 milionë postime raciste nga gjashtë vende të ndryshme, në zona të ndryshme klimatike midis viteve 2012 dhe 2018.

Duke studiuar të dhënat e temperaturave ditore në përputhje me postimet në Twitter, studiuesit hasën në postime më pak raciste gjatë temperaturave midis 5 dhe 11 ° C – temperatura me të cilat njerëzit janë mësuar më shumë.

Kësisoj ngritja apo ulja e temperaturave u shoqërua me rritje të abuzimit racist në internet./UBTNews/

Vazhdo të lexosh

Lifestyle

Coca-Cola sjell shijen e re

“Dreamworld” është pija e katërt që del nga Coca-Cola Creations.

Publikuar

nga

Eksperimenti i fundit i Coca-Cola’s, shija e limituar erdhi. Quhet… prisni… bota e ëndrrave. Dhe shijon sikurse… ëndrrat?

“Ne donim të krijonim një pije të frymëzuar nga ëndrrat, por me shenja shtesë që sjellin gjallërinë dhe shkëlqimin e ëndrrave”, tha një zëdhënës i kompanisë në një email në lidhje me produktin.

“Dreamworld” është pija e katërt që del nga Coca-Cola Creations, platforma e re e inovacionit të Coke që fokusohet në artikujt me kohë të kufizuar me një komponent dixhital. Creations është një mënyrë që Coca-Cola të ndriçojë në qendër të vëmendjes produktin e saj kryesor, ndërsa përpiqet të sjellë lojtarë dhe audiencë më të re në grup.

Disa vite më parë, Coca-Cola përgjysmoi portofolin e saj, duke hequr dorë nga produktet e dashura si Tab. Me më pak produkte, është bërë edhe më e rëndësishme që kompania të rrisë interesin për Coca-Cola. Por shitjet e pijeve të gazuara të rregullta po pakësohen në të gjitha kompanitë e pijeve joalkoolike, kështu që Coca-Cola duhet të jetë kreative./UBTNews/

Vazhdo të lexosh

Kuriozitete

Çka në të vërtetë nënkuptojnë “ankesat” e nënave?

Kur nëna juaj ju kërkon ndihmë, mos i jepni vetëm minimumin e kërkuar.

Publikuar

nga

Kur nëna juaj ju thotë se është e lodhur, mos i thoni se edhe ju ndiheni të lodhur, sepse keni bërë një sërë punësh. 

Duhet të kuptoni se lodhja varet shumë nga mosha. Krahasojeni pak moshën tuaj me moshën e saj dhe mund ta mendoni se kush lodhet më tepër. Mbi të gjitha, kur një nënë thotë se është e lodhur, dijeni se lodhja ka kaluar çdo kufi, në të kundërt ajo nuk do e shprehte këtë gjë.

Kur nëna juaj ju thotë se ka nevojë të flejë, mos e shprehni edhe ju të njëjtën dëshirë.

Kur nënat e shprehin këtë nevojë, dijeni se kanë kohë pa fjetur tamam. Lëreni nënën tuaj të qetësohet dhe kujdesuni për të. Ajo ka sakrifikuar mjaftueshëm, ndaj mundohuni t’i siguroni qetësinë e duhur në moshë të thyer.

Kur nëna juaj ju kërkon ndihmë, mos i jepni vetëm minimumin e kërkuar. 

Nëse një nënë kërkon ndihmë, dijeni se ajo ka bërë fillimisht gjithçka për t’ia dalë mbanë e vetme dhe kur nuk ia ka dalë dot, ju ka kërkuar juve ndihmë. Sigurohuni që ndihmën ta ofroni përherë më të madhe, përherë më të bollshme nga sa ajo e kërkon. Kur flasim për ndihmë, nënkuptojmë jo vetëm aspektin monetar, por çdo formë ndihme. Ajo mund të ketë nevojë për ushqim, por mund të ketë nevojë edhe për përkujdesje, ndaj sigurojini me bollëk gjithçka që ju kërkon.

Nënat mund të kërkojnë gjithçka dhe fëmijët kanë për detyrë t’i realizojnë dëshirat e tyre, sikur të ishin urdhra. Nënat duhet të ndihen të vlerësuara në çdo moment të ditës./bota.al/

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara