Internet

10 fjalëkalimet më të përdorura në rrjete sociale gjatë vitit 2020

Publikuar

Rrjetet sociale dhe vendosja e fjalëkalimeve të sigurta në to mbetën një sfidë në vete. Kjo sepse në botën që po jetojmë sot, është shumë e lehtë nga hakerët të futen në llogaritë tona.

Sipas një studimi nga NordPass lidhur me 200 fjalëkalimet më të zakonshme të vitit 2020, doli se 152.8 milionë fjalëkalime janë shumë të lehta për tu gjetur, madje edhe me hamendësime, ndërsa më pak se 122.9 milionë u cilësuan unike dhe të vështira.

Fjalëkalimi më i përdorur sipas NordPass ka qenë renditja e numrave nga një deri në gjashtë “123456”, i cili është përdorur nga 2.5 milionë përdorues. Variacione të tjera të këtij kombinimi përbëjnë shumicën e listës së 10 fjalëkalimeve më të përdorura.

Fjalëkalimet e lartëpërmendura janë të lehta dhe mund të thyhen për një sekond, madje sipas Notepass  fjalëkalimi “123456” është thyer 23.5 milionë herë./UBTNews

Vazhdo të lexosh

Internet

UBT vazhdon traditën në organizimin e Garës Shtetërore për Microsoft Office Specialist “MOS”2021

Publikuar

UBT dhe Certiadria këtë vit për herë të  tretë në Kosovë, po organizojnë Garën Shtetërore Microsoft Office Specialist “MOS” falas. Në këtë garë testohen shkathtësitë e nxënëseve dhe studentëve në MS Word, MS Excel dhe MS Power Point në versionet 2016 dhe 2019.

Në kuadër të garës organizohen teste unike, ku kandidatët duhet të demonstrojnë njohuritë e tyre në aspektin praktik. Gara u mundëson pjesëmarrësve një përvojë të paharruar dhe tejet profesionale.

Të drejtën e pjesëmarrjes në garë e kanë të gjithë shtetasit e Kosovës te moshës 13 deri në 22 vjet, ndërkaq aplikimi për nivel lokal është i hapur nga sot deri me date 25  dhjetor gjate kohes se aplikimet UBT- ju ofron edhe trajnime per nje rezultat sa me te mire deri në garën finale

Pas aplikimit, kandidatët do të marrin pjesë në garën finale që do të mbahet më 5 janar 2021 në Kosovë, ku në bazë të rezultateve të arritura, tre fituesit automatikisht do të fitojnë të drejtën për të përfaqësuar Kosovën në Garën Botërore të “MOS”, që mbahet në nga data 1-4 gusht në  Orlando, Florida të SHBA-ve

Kandidatët që do ta përfaqësojnë Kosovën në këtë garë, me kërkesë të organizatorëve domosdoshmërish duhet të jenë të regjistruar në institucione arsimore të akredituara dhe duhet të dorëzojnë dëshmi për moshën dhe statusin e nxënësit ose studentit.

A je i/e gatshëm të bëhesh kampion në Microsoft?

Apliko tani ne linkun:  http://kampionatimos.com/

Për pyetje shtesë ju mund të shkruani në e-mailin: [email protected]

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara