Kronika e zezë

​Kërkohet paraburgim për burrin që dhunoi tri herë një të mitur

I pandehuri, me urdhër të prokurorit gjendet në ndalim nga data 11 maj 2022.

Publikuar

Prokuroria Themelore e Gjakovës ka kërkuar që t’i caktohet masa e paraburgimit një të dyshuari për dhunim.

Sipas Prokurorisë, Sh. Ll. dyshohet se në mes të datave 3 dhe 5 maj, me përdorim të forcës e ka detyruar një të mitur që të kryej akt seksual pa pëlqimin e saj.

Në raportin e Prokurorisë thuhet si i njëjti e kishte futur të miturën në automjetin e tij, për ta dërguar më pas në Junik, ku edhe dyshohet se e dhunoi.

“I pandehuri fillimisht e takon dhe përshëndet të dëmtuarën në rrugë, por e njëjta nuk ndalon dhe vazhdon rrugën, ndërsa i pandehuri e përcjell dhe përsëri e takon të dëmtuarën duke e ftuar për kafe në një lokal në Gjakovë. Pasi qëndrojnë për një kohë në lokal, i pandehuri më pas e fut të dëmtuarën në automjet dhe e dërgon në shtëpinë e tij në Junik, dhe gjatë qëndrimit në shtëpi i pandehuri me përdorim të forcës dhe pa pëlqimin e saj tri herë kryen marrëdhënie seksuale me të dëmtuarën, derisa e dëmtuara arrin që të del nga dritarja e shtëpisë, largohet nga vendi i ngjarjes dhe paraqet rastin në polici”, thuhet në njoftimin e Prokurorisë.

Prokurori i rastit ndaj të pandehurit Sh. Ll., ka kërkuar masën e paraburgimit në afat prej 30 ditësh. I pandehuri, me urdhër të prokurorit gjendet në ndalim nga data 11 maj 2022.

Kronika e zezë

​Lëndohet rëndë në vendin e punës, vdes punëtori në Novobërdë

Rasti është hapur si “Asgjësimi, dëmtimi ose heqja e pajisjeve mbrojtëse dhe rrezikimi i sigurisë në vendin e punës”.

Publikuar

nga

Një person ka ndërruar jetë, pas lëndimeve të rënda që ka marrë në vendin e tij të punës në Novobërdë. Në raportin 24-orësh të Policisë së Kosovës bëhet e ditur se viktima derisa ishte duke punuar është lënduar nga një mjet i metaltë.

“I njëjti ka arritur në emergjencën e Gjilanit, ku mjeku kujdestar e ka konstatuar vdekjen e viktimës”, thuhet në raport.

Rasti është hapur si “Asgjësimi, dëmtimi ose heqja e pajisjeve mbrojtëse dhe rrezikimi i sigurisë në vendin e punës”.

Njësitë relevante policore kanë dalë në vendin e ngjarjes dhe rasti vazhdon të hetohet.

Vazhdo të lexosh

Kronika e zezë

Gjykata i cakton masën e sigurisë të pandehurit F. A., dyshohet për tentim vrasje

Atij i’u është paracaktuar masa e paraburgimit prej 30 ditësh.

Publikuar

nga

Gjykata Themelore në Gjilan ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Gjilanit, duke i caktuar masën e paraburgimit prej 30 ditësh të pandehurit F. A..

Në një komunikatë për media thuhet se ekziston dyshimi i bazuar se me datë 15.05.2022, rreth orës 21:30 minuta në Gjilan, pas një mosmarrëveshje të mëhershme mes të pandehurit dhe të dëmtuarit S. P., i njëjti me një thikë e godet në pjesën e shpinës dhe në pjesë tjera trupit, duke i shkaktuar plagë qarëse – shpuese, njëkohësisht duke përdorur edhe një shkop druri në drejtim të dëmtuarit duke i shkaktuar edhe lëndime trupore, i cili për shkak të lëndimeve të marra i dëmtuari detyrohet të kërkojë ndihmë mjekësore në Spitalin e Përgjithshëm në Gjilan.

Me këto veprime, i pandehuri dyshohet se ka kryer veprën penale vrasje në tentativë, vepër e sanksionuar me Kodin Penal të Republikës së Kosovës (KPRK).

Gjyqtari i procedurës paraprake në Departamentin e Krimeve të Rënda, ka vlerësuar se qëndrojnë arsyet ligjore për caktimin e masës së paraburgimit ndaj të pandehurit, pasi që masat tjera alternative do të ishin të pamjaftueshme në këtë fazë të procedurës penale. 

Vazhdo të lexosh

Kronika e zezë

Rasti “Abi Çarshia”, gjashtë vjet burgim për dy zyrtarët e Prizrenit

Të njëjtit i ka dënuar me nga tri vite burg dhe 2 mijë euro gjobë.

Publikuar

nga

Gjykata Themelore në Prizren, të martën, ka shpallur aktgjykim dënues ndaj të akuzuarve Islam Thaqi dhe Jetmire Vrenezi për keqpërdorim të detyrës zyrtare për rastin “Abi Çarshia”. Të njëjtit i ka dënuar me nga tri vite burg dhe 2 mijë euro gjobë.

Ndërsa, të akuzuarit tjerë në këtë rast Egzona Morina- Thaçi, Arian Taraku, Isë Bislimaj, dhe Shqipron Krasniqi janë liruar nga akuzat.

Aktgjykimi për veprën penale “keqpërdorim i pozitës apo autoritet zyrtar” është shpallur nga kryetarja e trupit gjykues, gjykatësja Kimete Kicaj.

Gjykata ka shpallur aktgjykim dënues ndaj dy të akuzuarve, dhe aktgjykim lirues ndaj katër të akuzuarve,

Në aktakuzë thuhet se më 19 korrik 2019, dhe 21 korrik 2019, në Prizren në objektin “Abi Çarshia” të akuzuarit në cilësinë personave zyrtarë duke shfrytëzuar detyrën apo autoritetin zyrtar i tejkalojnë kompetencat e tyre me qëllim të shkaktimit të dëmit “Abi” Sh.P.K., Prizren.

Sipas aktakuzës, të njëjtit realizojnë rrënimin e aneks-objektit të “Abi Çarshia”, duke e ditur se i dëmtuari ka dorëzuar aplikacionin për legalizim.

Dëmi që pretendohet se i është shkaktuar “Abi Çarshia”, me rrënimin e ankesit në fjalë, është në vlerë prej 69,729.66 euro.

I dëmtuari “Abi” Sh.P.K., për realizimin e kërkesës pasurore juridike udhëzohet në kontest të rregullt civil.

“Andaj Gjykata, në kuptim të Kodit Penal dhe Kodit të Procedurës Penale, të akuzuarit i GJYKON:-Të akuzuarin I.Th., Dënim me GJOBË në shumën prej 2.000 (dymijë) euro, dhe Dënim me BURGIM në kohëzgjatje prej tre (3) viteve-Të akuzuarën J.V., Dënim me GJOBË në shumën prej 2.000 (dymijë) euro, dhe Dënim me BURGIM në kohëzgjatje prej tre (3) viteve”, thuhet në vendim. 

Vazhdo të lexosh

Kronika e zezë

Vushtrri: Vllau ushtron dhunë psikike ndaj motrës, arrestohet

Me vendim të prokurorit i dyshuari lirohet në procedurë të rregullt.

Publikuar

nga

Gjatë ditës së djeshme është arrestuar një i dyshuar mashkull, pasi qe i njëjti ka ushtruar dhune psikike ndaj motrës se tij.

Me vendim të prokurorit i dyshuari lirohet në procedurë të rregullt./UBTNews/

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara