Lajmet nga UBT

UBT dhe Ambasada e Suedisë në Kosovë nisin eventin e përbashkët për të rinjtë “Youth talks”

Pjesë e këtij eventi ishin edhe ambasadori i Suedisë në Kosovë, Jonas Westerlund dhe Rektori i Universitetit për Biznes dhe Teknologji, Prof. Dr. Edmond Hajrizi, teksa e pranishme virtualisht ishte edhe eurodeputetja suedeze, Arba Kokalari.

Publikuar

Në Shtëpinë e Evropës në Prishtinë, UBT bëri hapjen e diskutimeve “Youth talks”, me temën: “Kosova, Evropa dhe Federalizmi: Çfarë mund të mësojmë nga njëra – tjetra”, një bashkëpunim i mirëfilltë me Ambasadën e Suedisë në Kosovë, për të sjellë ide dhe mendime kritike rreth problematikave dhe ngjarjeve që na rrethojnë.

Panelistë në këtë event ishin: Robin R. Mudry nga JEF Europe – Young European Federalists, Taulant Ferati si Young European Ambassador dhe Maja Otterstedt nga Ambasada e Suedisë.

Pjesë e këtij eventi ishin edhe ambasadori i Suedisë në Kosovë, Jonas Westerlund dhe Rektori i Universitetit për Biznes dhe Teknologji, Prof. Dr. Edmond Hajrizi, teksa e pranishme virtualisht ishte edhe eurodeputetja suedeze, Arba Kokalari.

Rektori Hajrizi falënderoi të pranishmit për pjesëmarrje në këtë ngjarje të rëndësishme, teksa konsideroi të nevojshme zhvillimin e diskutimeve për tema të ndryshme me të rinjtë, dhe studentët.

“E konsiderojmë si shumë të rëndësishme diskutimin me të rinjtë, studentët dhe gjeneratat e reja për tema të ndryshme, pasi që ata janë personat kyç që do të bëjnë ndryshimet e mëdha në të ardhmen. Falënderojë përzemërsisht Ambasadën e Suedisë në Kosovë dhe Shtëpinë e Evropës për bashkëpunimin drejt kësaj nisme që mendojmë se do të sjell diskutime të frytshme për temat që e preokupojnë shoqërinë tonë”, tha rektori Hajrizi.

Ambasadori i Suedisë në Kosovë, Jonas Westerlund shprehu falënderimet e tij të përzemërta për gatishmërinë për të organizuar ngjarje të tilla me rëndësi për shoqërinë në Kosovë.

“Targeti i Suedisë janë të rinjtë, me ç’rast Kosova ka një përparësi meqenëse ka mbi 50 për qind të popullsisë rini, gjë që është një e veçantë që duan ta kenë të gjithë”, potencoi ambasadori Westerlund.

Robin Mudry nga JEF Europe – Young European Federalists theksoi rëndësinë e zgjerimit të Bashkimit Evropian, ku potencoi se Kosova patjetër duhet të jetë pjesë, teksa përmendi përvojën e udhëtimit të tij nga Praga për në Kosovë.

Në kuadër të këtij eventi, panelistët diskutuan tema të ndryshme, që nga edukimi, arsimimi, shkëmbimi i kulturave të ndryshme mes të rinjve e deri te politikat publike, për të cilat u dakorduan se duhet më tepër angazhim dhe vetëdijesim për të pasur zgjidhje të problemeve që preokupojnë shoqëritë.

Lajmet nga UBT

Studentët e UBT-së dhe Ambasadori i Finlandës në Kosovë, Matti Nissinen, diskutojnë rreth rolit të BE-së në rrugëtimin e Kosovës drejt Evropës

Në këtë takim, diskutimi kryesor u fokusua në temën “Roli i BE-së në rrugëtimin e Kosovës drejt Evropës”, me një vëmendje të veçantë te roli i Finlandës në këtë proces.

Publikuar

nga

Në kuadër të eventit të përmuajshëm “Let’s talk about the European Union” (Të flasim për Bashkimin Evropian), është zhvilluar takimi i parafundit i studentëve me Ambasadorin e Finlandës në Kosovë, Matti Nissinen.

Në këtë takim, diskutimi kryesor u fokusua në temën “Roli i BE-së në rrugëtimin e Kosovës drejt Evropës”, me një vëmendje të veçantë te roli i Finlandës në këtë proces.

Studentët kishin mundësinë të shprehin mendimet dhe pyetjet e tyre mbi integrimin e Kosovës në Bashkimin Evropian, si dhe të mësonin më shumë rreth përvojës së Finlandës në këtë kontekst.

Ambasadori Nissinen ndau përvojën dhe perspektivën e tij në lidhje me rolin e BE-së dhe rëndësinë e vlerave evropiane për Kosovën. Ai theksoi se Finlanda mbështet plotësisht procesin e integrimit të Kosovës në Bashkimin Evropian dhe se është e gatshme të ndihmojë në këtë rrugëtim.

Diskutimet e zhvilluara kontribuuan në zgjerimin e informacionit dhe ndërgjegjësimit të studentëve rreth sfidave dhe mundësive që lidhen me integrimin evropian të Kosovës.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Studentët e Dizajnit të Integruar në UBT zhvilluan një vizitë studimore në “V Arkitekturë Studio”

Gjatë vizitave, studentët patën mundësinë të eksploronin ambientet e studios, të njiheshin me metodologjinë e punës së arkitektëve profesionistë, si dhe të shihnin projektet e tyre të ndryshme në zhvillim.

Publikuar

nga

Studentët e Fakultetit Dizajn i Integruar në UBT, në kuadër të lëndës: “Studio Enterieri” të udhëhequr nga profesoresha Sebil Spat Brahloka, kanë zhvilluar një vizitë studimore në “V Arkitekturë Studio”.

Gjatë vizitave, studentët patën mundësinë të eksploronin ambientet e studios, të njiheshin me metodologjinë e punës së arkitektëve profesionistë, si dhe të shihnin projektet e tyre të ndryshme në zhvillim.

Ishte një përvojë e rëndësishme për të zgjeruar dijen dhe të ndërtojnë kontakte me profesionistët e fushës, duke pasur mundësinë të marrin frymëzim dhe të ndajnë idetë e tyre për të ardhmen e arkitekturës.

Fotografitë: V arkitekturë studio

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Fakulteti Studime të Sigurisë në UBT dhe Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS) nënshkruajnë Memorandum Bashkëpunimi

Udhëheqësi i departamentit Studime të Sigurisë në UBT, Arian Kadriu dhe udhëheqësja e operativës në Qendrën Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS), Tringa Naka, kanë nënshkruar marrëveshjen me qëllim që të krijohen mundësi të reja për studentët e kësaj fushe.

Publikuar

nga

Fakulteti Studime të Sigurisë në UBT dhe Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS) kanë nënshkruar një Memorandum Bashkëpunimi përmes të cilës studentët do të mund të angazhohen në QKSS në kuadër të programit të praktikës.

Udhëheqësi i departamentit Studime të Sigurisë në UBT, Arian Kadriu dhe udhëheqësja e operativës në Qendrën Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS), Tringa Naka, kanë nënshkruar marrëveshjen me qëllim që të krijohen mundësi të reja për studentët e kësaj fushe.

Studentët e Studimeve të Sigurisë do të kenë mundësi të zgjerojnë njohuritë e tyre përmes angazhimit direkt në program të praktikës, si dhe do të kenë mundësi që të përgatiten për sfidat dhe zhvillimet e mëtutjeshme në karrierë.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Në UBT shënohet 1 qershori – Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve

Në këtë ditë të veçantë, UBT u bë vendi i gëzimit dhe shfaqjes së talentit të fëmijëve.

Publikuar

nga

Shkëlqim, energji e shumë dashuri, këto janë disa nga gjërat që karakterizuan 1 qershorin – Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve në Qytetin e Mençur në Parkun Shkencor Inovativ të UBT-së në Lipjan.

Në këtë ditë të veçantë, UBT u bë vendi i gëzimit dhe shfaqjes së talentit të fëmijëve. Shumë aktivitete të këndshme dhe argëtuese u organizuan për të krijuar një ambient të lumtur dhe frymëzues për të gjithë fëmijët.

Rektori i UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi dhe drejtoresha e Shkollës Fillore dhe të Mesme të Ulët UBT, Hajrije Devetaku, theksuan rëndësinë e arsimit cilësor dhe zhvillimit të aftësive të fëmijëve, duke thënë se kjo ditë është një mundësi e shkëlqyer për të nxitur ndërgjegjësimin dhe për të promovuar një mjedis shoqëror të sigurt dhe mbështetës për të gjithë fëmijët.

Në kuadër të aktiviteteve të shumta, për vizitë në Poliklinikën e UBT-së qëndruan edhe fëmijët e Shkollës “Mileniumi i Tretë”. Me këtë rast, Katedra e Pedodoncisë dhe Stomatologjisë Preventive së bashku me Katedrën e Ortopedisë së Nofullave, gjegjësisht Spec. Dr. Afërdita Gashi – Rizaj, Spec. Dr. Merita Sadiku, Spec. Dr. Vesel Rrustemaj, ekzaminuan klinikisht fëmijët duke e marr statusin dentar, identifikuan karies në dhëmbët e qumështit dhe të përhershëm, si dhe nevojën për masat preventive dhe indikacionet për terapi ortodontike.

Me stafin e mrekullueshëm të UBT-së, fëmijët kaluan një ditë të paharrueshme me lojëra, punëtori, prezantime artistike dhe shumë aktivitete të tjera që i sollën buzëqeshjen dhe kënaqësinë në fytyrat e tyre.

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara