Lajmet nga UBT

Thellohet bashkëpunimi mes UBT-së dhe Riga Technical University

Publikuar

Bashkëpunimi i shkëlqyeshëm mes UBT-së dhe Riga Technical University, në Letoni, përkatësisht Fakultetit Inxhinieri Ndërtimore dhe Infrastrukturë në UBT, ka bërë që përfaqësuesit e Fakultetit të Ndërtimit të këtij institucioni të vizitojnë UBT-në.

Eriks Badamsins nga zyra ndërkombëtare, Leine Maurite nga Fakulteti i Ndërtimit të Riga Technical University, si dhe Inese Dzarcane nga siguria kibernetike e këtij universiteti, janë pritur nga rektori i UBT-së, prof.dr Edmond Hajrizi dhe përgjegjësja e zyrës ndërkombëtare Lirigzona Morina.

Rektori Hajrizi ka njoftuar përfaqësuesit e Riga Technical University me të arriturat e UBT-së dhe planet e së ardhmes, duke vënë theksin te bashkëpunimet ndërkombëtare me universitete prestigjioze si pikë kyçe të zhvillimit të përbashkët.

Përfaqësuesit e Riga Technical University u takuan edhe me drejtorin për Çështje Akademike në UBT, prof.dr Muhamet Ahmeti, prodekanin e Fakultetit Inxhinieri e Ndërtimit dhe Infrastrukturë në UBT, prof.dr Visar Krelani, përfaqësuesen e Zyrës Ndërkombëtare në UBT, Erëza Mehmeti, si dhe dekanin e Fakultetit Menaxhim i Mekatronikës në UBT, dr. Bertan Karahoda.

Nga kjo vizitë, përfaqësuesit e të dyja palëve u pajtuan që të vazhdojnë bashkëpunimin dhe organizimin e Akademisë Ndërkombëtare Verore, mes UBT-së, Riga Technical University dhe Universitetit të Bergamos, mentorimin e përbashkët të temave të diplomave të nivelit master, mundësi për doktoratë për stafin e UBT-së, si dhe planifikim për specializim në nivelin master për sigurinë dhe shëndetin në punë, çështje që Kosova vazhdon të ketë ngecje e që UBT mund të jap një kontribut mjaft të madh për Kosovën në këtë aspekt.

Kujtojmë se shumë studentë të UBT-së kanë vazhduar dhe janë duke vazhduar studimet për një semestër në Riga Technical University të Letonisë, në kuadër të programi Erasmus+.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Bëhu pjesë e UBT-së duke studiuar në programin Shkencat e Sportit dhe Lëvizjes

Publikuar

nga

Duke studiuar në programin Shkencat e Sportit dhe Lëvizjes, ju jo vetëm që bëheni pjesë e një institucioni modern me një qasje proaktive për studentët, por përfitoni nga mundësia për të punuar me profesionistët më të mirë të shkencave sportive.

Përmes gërshetimit të shkencave sportive dhe lëvizjes, UBT studentëve u ofron një kurrikulë moderne, të bazuar kryesisht në lëndë të cilat janë praktike, e që në një të ardhme të afërt do të nxjerri gjenerata të ekspertëve të mirëfilltë të shkencave të sportit.

Studentët që do të studiojnë në këtë program, do të gjejnë një infrastrukturë moderne, bazuar në universitetet evropiane dhe botërore, që do t’iu ndihmojnë atyre zhvillimin e punës praktike në këtë institucion.

Ejani në UBT, përfitoni eksperiencat më të mira dhe më të njohura ndërkombëtare në lëmin e sportit dhe lëvizjes.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Studio Studime të Sigurisë në UBT

Publikuar

nga

UBT ofron programin Studime të Sigurisë, program ky që studentëve u ofron njohuri të gjera në fushën e institucioneve të sigurisë, akterëve të sigurisë, rreziqeve si dhe kërcënimeve të sigurisë.

Nga ky program studimi, studentët e UBT-së do të përfitojnë shkathtësi konkrete në analizimin dhe menaxhimin e situatave të ndryshme që lidhen me nivelin kombëtar ose specifik të sigurisë, duke i bërë ata profesionistë të kësaj fushe, përmes një kurrikule moderne të zhvilluar nga UBT.

Zhvillimi akademik dhe profesional në këtë fushë i përgjigjet plotësisht nevojave të tregut, ndaj studimi në këtë fushë është një përparësi shumë e madhe për secilin studentë për qasje më të lehtë në tregun e punës.

Diploma e UBT-së njihet ndërkombëtarisht dhe kjo studentëve u jep një përparësi për depërtimin e tyre akademik në tregun ndërkombëtar përmes fushës Studime të Sigurisë, duke i bërë ata ndër profesionistët e rrallë të sigurisë që depërtojnë jashtë vendit.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

UBT ka filluar pranimin e abstrakteve në Konferencën e Agrikulturës dhe Shkencave të Ushqimit dhe Bioteknologjisë

Edicioni i 10-të i konferencës.

Publikuar

nga

Konferenca Ndërkombëtare për Shkencë, Teknologji, Biznes dhe Inovacion e UBT-së, edhe këtë vit po vjen me edicionin e 10-të, nga ku në Kosovë po sjellë një numër të madh të shkencëtarëve dhe hulumtuesve nga e gjithë bota.

Me këtë rast UBT ka filluar pranimin e abstrakteve në fushën e Agrikulturës dhe Shkencave të Ushqimit dhe Bioteknologjisë, konferencë në të cilën do të prezantohen tema të ndryshme që ndërlidhen me agrikulturën, kualitetin e ushqimit, teknologjinë ushqimore, e tema të tjera që vijnë nga këto fusha.

Temat të cilat do të trajtohen në fushën e Agrikulturës, Shkencave të Ushqimit dhe Teknologjisë janë:

 • Food quality and safety
 • Food science and packing
 • Food technology engineering
 • Innovative food products and processes
 • Food, culture and agro-tourism
 • Food marketing and management
 • Food economics and statistics
 • Food contamination, hygiene and toxicology
 • Food nutrition
 • Nutraceuticals, functional foods and functional ingredients
 • Soft and top fruits
 • Chemistry, microbiology and biotechnology aspects of food

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Studio Inxhinieri e Agrikulturës dhe Mjedisit në UBT

Studio në UBT!

Publikuar

nga

Nëse iu ka shkuar mendja ndonjëherë të studioni në një program unik që ka bërë ndërlidhjen e agrikulturës me mjedisin, atëherë atë mund ta bëni duke studiuar në UBT dhe mendimet tuaja t’i bëni realitet.

Është koha që të studioni në njërin prej programeve që ofron ndërlidhjen e parimeve shkencore me aplikimin e tyre në teknologjinë e prodhimit të produkteve bujqësore, atë të Inxhinierisë së Agrikulturës dhe Mjedisit në UBT.

Në këtë program studimi, përveçse do të mësoni me profesionistët më të mirë, ju do të aftësoheni në mirëmbajtjen, përmirësimin e cilësisë dhe sigurimin e prodhimit dhe mjedisit, në ambientet më inovative që posedon UBT.

Laboratorët më të sofistikuar që ka vendi nga fusha e agrikulturës si dhe ekspertët më të mirë që vijnë nga kjo fushë do të jenë në dispozicionin tuaj dhe në çdo hap që hedhni në këtë rrugëtim akademik.

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara