Lajmet nga UBT

Studentët e Fakultetit Media dhe Komunikim zhvillojnë punën praktike në terren

Studentët kishin mundësi që të mësonin më shumë rreth teknikave të xhirimit dhe fotografimit.

Publikuar

Në kuadër të lëndës “Kamera dhe Fotografia”, nën shoqërimin e profesoreshës Anisa Rada, studentët e vitit të dytë të Fakultetit Media dhe Komunikim në UBT, kanë zhvilluar punën praktike në terren, prej ku ata patën mundësinë që të praktikojnë njohuritë dhe shkathtësitë e tyre në terren.

Studentët kishin mundësi që të mësonin më shumë rreth teknikave të xhirimit dhe fotografimit, duke realizuar video dhe fotografi nga të gjitha kuadrat, si dhe duke shtuar këtu anën artistike dhe pjesën sfiduese të punës në terren.

Studentët e Fakultetit Media dhe Komunikim në UBT, praktikën në terren e kanë realizuar me pajisjet më moderne që posedon institucioni, duke ua lehtësuar edhe më shumë pjesën e punës praktike falë teknologjisë së fundit.

Fakulteti Media dhe Komunikim në UBT është një prej programeve të studimit që krahas punës teorike ofron edhe atë praktike, në mënyrë që studentët të kenë mundësi të shohin dhe praktikojnë nga afër atë që tregu medial i pret në të ardhmen.

5G

SMART INFRASTRUCTURE – UBT INNOVATIONS

This is UBT.

Publikuar

nga

Inovacioni i parë i UBT-së ndërlidhet me infrastrukturën e mençur – Smart Infrastructure, një hap i madh i UBT-së drejt zhvillimit modern jo vetëm për nevoja të institucionit, por edhe të mbarë Kosovës.

  • 5G Technology – Një hap shumë i rëndësishëm i Kosovës përmes UBT-së, me vendosjen e rrjetit 5G në Parkun Shkencor Inovativ, përmes së cilit shumë gjëra inovative dhe të një niveli tjetër do të mund të realizohen në Kosovë;
  • Industry 4.0 – Revolucioni industrial apo industria 4.0 do të sjellë kombinimin e teknologjisë me koncepte të ndryshme që do të mundësojnë krijimin e fabrikave të mençura, të njohura si Smart Factories;
  • New Innovations – Kapaciteti i madh që ofron gjenerata e pestë e rrjeteve celulare pa tela do të jetë një mundësi jashtëzakonisht e mirë për studentët, për të krijuar gjëra të reja dhe inovative që do t’i bëjë ata garues të barabartë me studentët e mbarë botës, që vijnë nga universitete prestigjioze;
  • Productivity Infrastructure – Smart Infrastructure do të integrojë teknologjinë digjitale e cila do të sjellë vlera të monitorimit, saktësisë në vendimmarrje, efikasitetit, besueshmërisë, sigurisë, qëndrueshmërisë, ndërveprimit, si dhe fuqizimit të përdoruesve;

#THIS IS UBT #30INNOVATIONS

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

EON Reality ka renditur UBT-në në mesin e 25 investitorëve në teknologjinë XR (Extended Reality) dhe VR (Virtual Reality)

Publikuar

nga

UBT së bashku me gjigandin e teknologjisë EON Reality, vitin e kaluar ka hapur Qendrën për Realitet Virtual dhe të Shtuar “EON Reality, Augmented and Virtual Center”, të vetmen dhe më të madhen të këtij lloji në Ballkan.

https://fb.watch/aw_XsYRrX8/

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Studentja e Arkitekturës, Vesa Alaj, përfituese e bursës për shkëmbim studentor në Anhalt University of Applied Sciences, në Gjermani

Studimet në UBT, asaj i kanë ndihmuar që të zhvillohet profesionalisht dhe të ndjekë ëndrrën e saj.

Publikuar

nga

Studentja e Fakultetit Arkitekturë dhe Planifikim Hapësinor në UBT, Vesa Alaj, është përfituese e bursës për shkëmbim studentor në Anhalt University of Applied Sciences në Gjermani, në kuadër të programit Erasmus+.

Studimet në UBT, asaj i kanë ndihmuar që të zhvillohet profesionalisht dhe të ndjekë ëndrrën e saj në fushën e arkitekturës dhe planifikimit hapësinor, në një rrugëtim interesant dhe të rëndësishëm për karrierën e saj profesionale.

“Vendimi për të studiuar në UBT ka qenë mjaft i lehtë. Duke parë mundësitë që ofron UBT si institucion, si dhe cilësia akademike më kanë shtyrë që zhvillimin tim profesional ta vazhdojë në UBT”, ka thënë fillimisht studentja e Fakultetit Arkitekturë dhe Planifikim Hapësinor në UBT, Vesa Alaj.

Ajo ka thënë se UBT i ka ofruar asaj të gjitha mundësitë për t’u zhvilluar në këtë fushë, me profesionistët më të mirë që ka ky institucion i arsimit të lartë, duke vlerësuar programin në të cilin është duke vazhduar studimet.

“Duke qenë një program mjaft unik dhe bashkëkohor që gjithmonë është në zhvillim e sipër, përfitimet kanë qenë të gjithanshme, si në aspektin akademik, si në shkathtësi e avancim të lartë personal e profesional. Të veçanta janë kushtet dhe rregullat që ofron institucioni, duke iu ofruar shërbime studentëve në çdo kohë, duke i bërë kështu studimet gjithnjë e më atraktive”, ka thënë Vesa.

Vesa Alaj, i ka inkurajuar të gjithë studentët për të aplikuar për shkëmbim studentor, në mënyrë që të kenë një mundësi për të njohur kultura të reja, stile të reja të mësimit, një ambient tjetër, në mënyrë që të gjitha këto njohuri të kenë mundësi t’i kthejnë në kontribut në fusha të ndryshme në Kosovë.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

UBT shpall të hapur thirrjen për shkëmbim të stafit në Holandë

Dokumentet të cilat duhen për të aplikuar janë kopja e pasaportës dhe CV-ja në gjuhën angleze.

Publikuar

nga

UBT ka shpallur të hapur thirrjen për shkëmbim të stafit në Holandë, për aktivitetin e titulluar “Frisian Training Week”, aktivitet ky i organizuar nga Van Hall Larenstein, University of Applied Sciences, Leeuwarden.

Për të aplikuar ju duhet të jeni staf i rregullt i UBT-së, të jeni të specializuar në njërën nga fushat: Environmental Sciences me fokus në Water Technology, Food Technology me fokus në Dairy Technology, të keni njohuri të gjuhës angleze (preferohet niveli B2), si dhe të jeni proaktiv dhe i gatshëm për t’u përfshirë edhe në projektet e radhës me studentët dhe stafin e Van Hall Larenstein.

Dokumentet të cilat duhen për të aplikuar janë kopja e pasaportës dhe CV-ja në gjuhën angleze, teksa data e fundit për aplikim është 17.01.2022, ora 11:00.

Linku për aplikim: Shkëmbimi i stafit

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara