Kronika e zezë

Pal Lekaj dhe të tjerët deklarohen të pafajshëm për rastin e 53 milionë eurove

Të pafajshëm bashkë me Lekajn u deklaruan edhe tre të akuzuarit e tjerë, Berisha, Shatri dhe Tahiri.

Publikuar

Ish-ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj, në shqyrtimin gjyqësor të mbajtur të premten në Gjykatën Themelore në Prishtinë, lidhur me rastin e 53 millionë eurove, është deklaruar i pafajshëm për keqpërdorim të detyrës zyrtare.

Të pafajshëm bashkë me Lekajn u deklaruan edhe tre të akuzuarit e tjerë Eset Berisha, këshilltar i lartë politik i tij, Nebih Shatri, ish-sekretar i Përgjithshëm në Ministrinë e Infrastrukturës (MI) dhe Besim Tahiri, drejtor i Prokurimit Publik në MI, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Një deklarim të tillë, të akuzuarit e dhanë pas leximit të aktakuzës nga prokurori special Atdhe Dema.

Paraprakisht, i akuzuari Berisha pas leximit të aktakuzës kërkoi sqarim për të njëjtën, pasi sipas tij është e paqartë dhe më pas u deklarua i pafajshëm.

Ndërsa, aktakuza e 18 shkurtit 2022, u konsiderua e lexuar.

Më pas, seanca vazhdoi me dhënien e fjalëve hyrëse nga palët në procedurë.

Ndërsa, sesioni i pasdites po vazhdon me dëgjimin e dëshmitarit Avdi Kamerolli.

Ndryshe, edhe në seancën fillestare të mbajtur më 4 maj 2022, Lekaj dhe të tjerët ishin deklaruar të pa fajshëm për veprën penale që iu vihen në barrë.

Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK) më 4 shkurt 2021, ngriti aktakuzë ndaj Pal Lekajt, Eset Berishës dhe Nebih Shatrit.

Ndërsa, më 19 shkurt, PSRK njoftoi se lidhur me këtë rast, më 18 shkurt është ngritur aktakuzë edhe ndaj Besim Tahirit.

Sipas aktakuzës së ngritur më 4 shkurt 2022 nga Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, Pal Lekaj, në cilësinë e ministrit të Ministrisë së Infrastrukturës (MI), Eset Berisha, këshilltar i lartë politik i tij, Nebih Shatri, si sekretar  i Përgjithshëm në këtë ministri, në bashkëveprim dhe me dashje edhe me të pandehurin Besim Tahiri,  drejtor i Prokurimit Publik në MI, akuzohen për keqpërdorim të detyrës zyrtare.

Kronika e zezë

Gjendet pa shenja jete një person në Vushtrri

Lajmin e ka konfirmuar Avni Zahiti, zëdhënës për media në Drejtorinë Rajonale të Policisë së Kosovës në Mitrovicë.

Publikuar

nga

Një person është gjetur pa shenja jete në Vërnicë të Vushtrrisë sot rreth orës 11:00. Lajmin e ka konfirmuar Avni Zahiti, zëdhënës për media në Drejtorinë Rajonale të Policisë së Kosovës në Mitrovicë.

“Trupi i pajetë deri me tani i paidentifikuar është i gjinisë mashkullore i moshës së shtyrë. Hetuesit policor me autorizim të prokurorit kanë nisur hetimet për identifikimin dhe zbardhjen e rrethanave të rastit. Me urdhër prokurorit, trupi i pa jetë dërgohet në IML për obduksion”, ka thënë Zahiti.

Vazhdo të lexosh

Kronika e zezë

Apeli e kthen në rigjykim rastin ndaj Shaban Gogajt

Lajmi e ka bërë të ditur Gjykata e Apelit përmes një komunikate për media.

Publikuar

nga

Gjykata e Apelit ka anuluar aktgjykimin e Gjykatës Themelore në Pejë dhe ka kthyer në rigjykim rastin e Shaban Gogajt, i cili nga Gjykata Themelore në Pejë është dënuar me 7 vjet e gjashtë muaj burgim për vrasjen e Agonis Tetajt.

Lajmi e ka bërë të ditur Gjykata e Apelit përmes një komunikate për media, raporton “Betimi për Drejtësi”.

“Gjykata e Apelit me aktvendimin PAKR.nr.103/2023, të datës 23.03.2023, e ka aprovuar ankesën e Prokurorisë Themelore në Gjilan-Departamenti për Krime të Rënda dhe sipas detyrës zyrtare ka anuluar aktgjykimin e gjykatës së shkallës së parë dhe çështja i është kthyer të njëjtës gjykatë në rigjykim dhe rivendosje”, thuhet në njoftimin e Apelit.

Në arsyetimin e Apelit thuhet se gjykata e shkallës së parë është përfshirë në shkelje të cilat nuk kanë qenë pjesë përbërëse e çështje penale dhe se kështu aktgjykimi është bërë i pa kuptueshëm.

“Aktgjykimi i gjykatës së shkallës së parë është përfshirë me shkelje të cilat nuk mund të jenë pjesë përbërëse e çështjes penale dhe të njëjtat aktgjykimin e gjykatës së shkallës së parë, e bëjnë të pa kuptueshëm dhe është e vërtetë se në këtë çështje penale, është mbajtur shqyrtimi gjyqësor dhe është nxjerrë aktgjykimi, mirëpo gjykata e shkallës së parë nuk i ka vlerësuar në masë të duhur të gjitha provat të cilat e karakterizojnë çështjen penale”, thuhet në njoftim.

Tutje është theksuar se gjykata e shkallës së parë nuk ka vlerësuar ekzistimin e veprës penale, për të cilën e ka shpallur fajtor të akuzuarin.

“Tutje është theksuar se gjykata  e shkallës së parë nuk ka vlerësuar ekzistimin e veprës penale, për të cilën e ka shpallur fajtor të akuzuarin, si dhe rezulton se në masë të duhur nuk janë vlerësuar të gjitha provat të cilat janë pjesë përbërëse e kësaj lënde penale për të gjetur përfundimin e rikualifikimit të veprës penale nga vepra penale e vrasjes së rëndë, nga neni 179 par.1 pika 1.5 të KPK, në veprën penale të vrajës nga pakujdesia, nga neni 181 të KPK, si dhe motivin e kryerësit të veprës penale. Ndërsa sa i përket çështjes së paraburgimit, i njëjti është shqyrtuar por kolegji i kësaj gjykate ka ardhur në përfundim se i njëjti duhet të zgjatet, ngase ende ekzistojnë kushtet ligjore, që i akuzuari Sh.G., të qëndroj në paraburgim”, thuhet në njoftimin e Apelit.

Vazhdo të lexosh

Kronika e zezë

Një 21-vjeçar arrestohet për vjedhje të shërbimeve në Kaçanik

Ai në dy raste të ndara në Nikaj dhe Duraj ka kryer vjedhje të shërbimeve.

Publikuar

nga

Policia ka informuar sot se në Kaçanik është arrestuar një person për vjedhje të shërbimeve.

Sipas Policisë, 21-vjeçari në dy raste të ndara në Nikaj dhe Duraj të Kaçanikut ka kryer vjedhje të shërbimeve.

“Me datën 17.03.2023 dhe 25.03.2023, policia e stacionit në Kaçanik kishte pranuar informacionet se në dy raste të ndara në fshatrat Nikaj dhe Duraj të Kaçanikut, një person në dy pika karburanti dyshohet se kishte kryer vjedhjen e shërbimeve. Njësia e Hetimeve të stacionit në Kaçanik, nën autorizim të prokurorit nga Prokuroria Themelore në Ferizaj i ka marrë të gjitha veprimet e nevojshme dhe kishte nisur hetimet. Policët hetues pas një pune intenzive, grumbullimit të informacioneve në terren, shikimit të kamerave të sigurisë, kanë arritur që të sigurojnë prova të mjaftueshme, të identifikojnë dhe sot, datë 28.03.2023 rreth orës 13:30 të arrestojnë të dyshuarin D.B (M/K) i moshës 21 vjeçar, i cili dyshohet se ka kryer vjedhje të shërbimeve”, ka informuar Policia.

I dyshuari D.B është shoqëruar në stacionin e Policisë në Kaçanik dhe pas intervistimit të tij, me vendim të prokurorit të rastit, është ndaluar në mbajtje për 48 orë, për procedura të mëtejme hetimore. Ndërsa, rasti është cilësuar “Vjedhje e shërbimeve’’.

Vazhdo të lexosh

Kronika e zezë

Theren për vdekje dy persona në qendrën myslimane të Lisbonës

Policia njofton se edhe disa persona u plagosën.

Publikuar

nga

Kryeministri i Portugalisë, Antonio Costa, njoftoi të martën se një burrë goditi me thikë për vdekje dy persona në një qendër myslimane në Lisbonë. Sipas tij, kjo është “vepër kriminale”.

Policia njofton se edhe disa persona u plagosën./UBTNews/

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara