Lajmet nga UBT

Me ceremoni solemne, UBT përmbylli vitin 2022 – vit i sukseseve të mëdha

Të gjitha këto suksese u shënuan falë angazhimit dhe përkushtimit të stafit akademik dhe atij administrativ, që sipas rektorit Hajrizi, dëshmon se UBT-ja është vlerë e përbashkët e të gjithë atyre që kontribuojnë për të ndërtuar këtë ekosistem të dijes dhe inovacionit.

Publikuar

Në një ceremoni solemne në Parkun Shkencor Inovativ të UBT-së, në Lipjan, me praninë e rektorit të UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi, stafit akademik dhe atij administrativ, u përmbyll viti 2022, një vit që shënoi suksese të mëdha të UBT-së në sferën e arsimit, edukimit, shkencës dhe teknologjisë.

Të gjitha këto suksese u shënuan falë angazhimit dhe përkushtimit të stafit akademik dhe atij administrativ, që sipas rektorit Hajrizi, dëshmon se UBT-ja është vlerë e përbashkët e të gjithë atyre që kontribuojnë për të ndërtuar këtë ekosistem të dijes dhe inovacionit.

“Dhe ja ku jemi sot, në një moment kur një ëndërr u bë realitet falë punës, angazhimit dhe përkushtimit maksimal të të gjithë juve, që jeni staf akademik, administrativ dhe studentë sot, por edhe të gjithë ata që një pjesë të jetës e kaluan nën çatinë e UBT-së, kontribuuan, u pajisën me dije, dhe sot jetojnë e punojnë në vend dhe jashtë kufijve të shtetit, si qytetarë të suksesshëm”, ka thënë mes tjerash rektori Hajrizi.

Renditja në vendin e gjashtë në botë për revolucionin e katërt industrial nga ËURI, rangimi në mesin e universiteteve më të mira në botë nga Times Higher Education, pjesëmarrja në ngjarjen historike të nënshkrimit të versionit të ri të deklaratës “Magna Charta Universitatum”, bashkëpunime me universitete më presitigjioze dhe institucione të tjera edukativo-arsimore, vendi i dytë në botë dhe medalja e argjendtë erdhi në Kosovë nga olimpiada botërore e robotikës “First Global Challenge”, ishin disa nga arritjet dhe sukseset e UBT-së që karakterizuan vitin 2022.

Në këtë ceremoni u prezantua edhe dokumentari i shkurtër i përgatitur për UBT-në nga stafi i zyrës së Media Grup-it të UBT-së, ku u paraqitën aktivitete, njëherësh sukseset dhe sfidat e institucionit gjatë vitit 2022.

Më pas, për kontributin e dhënë ndër vite, UBT nderoi me mirënjohje punëtorët që për dhjetë vjet i qëndruan besnikë dhe kontribuuan për institucionin.

Lajmet nga UBT

Në UBT u mbajt Konferenca “Elementet e Sigurisë në Rrugë dhe Auditimi i tyre”

Paneli ishte i përbërë nga rektori i UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi, profesorët: Nol Dedaj, Beni Kizolli, Visar Baxhuku, nga Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Milaim Ahmetaj, si dhe përfaqësuesit nga Policia e Kosovës, Nazmi Zogaj dhe Naim Latifi.

Publikuar

nga

Në qendrën e UBT-së në Prishtinë, është mbajtur konferenca: “Elementet e Sigurisë në Rrugë dhe Auditimi i tyre”, organizuar nga Fakulteti Inxhinieri e Ndërtimit dhe Infrastrukturë në UBT.

Paneli ishte i përbërë nga rektori i UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi, profesorët: Nol Dedaj, Beni Kizolli, Visar Baxhuku, nga Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Milaim Ahmetaj, si dhe përfaqësuesit nga Policia e Kosovës, Nazmi Zogaj dhe Naim Latifi.

Në fjalën e tij, rektori Hajrizi vlerësoi organizimin e kësaj konference dhe trajtimin e temave të tilla, të cilat janë me karakter sensibilizues dhe informues, teksa theksoi nevojën për siguri më të shtuar në komunikacionin rrugor.

Panelistët e tjerë me ekspertizën e tyre të thellë dhe përvojën në fushën e sigurisë rrugore, kontribuuan në trajtimin e temave dhe prezantuan informacione të rëndësishme për audiencën.

Në këtë konferencë u prezantuan edhe gjetje të një hulumtimi shkencor lidhur me sigurinë në komunikacion, shkaqet e aksidenteve, si dhe statistika të tjera të cilat lidhen me komunikacionin rrugor.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Nxënësit e Shkollave të Mesme në UBT prezantuan projekte hulumtuese në Panairin e Shkencës

Publikuar

nga

Nxënësit e Shkollave të Mesme të UBT-së, në kuadër të Panairit të Shkencës prezantuan projektet hulumtuese të realizuara me përkushtim e profesionalizëm nën udhëheqjen e mësimdhënësve të shkencave të natyrës.

Përmes procesit të hartimit dhe realizimit të projekteve të tilla, nxënësit zhvillojnë shkathtësitë hulumtuese, duke ndjekur të gjithë hapat e një hulumtimi shkencor.

Kjo formë e punës me nxënës është një nga rrugët e mësimit dhe zhvillimit të nxënësve, e cila fuqizon zhvillimin kompetentë më shumë se përmbajtjet mësimore.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Licencohet Shkolla e Mesme e Mjekësisë UBT në Gjilan dhe Prizren

Publikuar

nga

Shkolla e Mesme e Mjekësisë UBT është licencuar nga Komisioni i Ministrisë së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit për Shqyrtimin e Kërkesave për Licencim dhe Rilicencim të IPAAP, në qytetin e Gjilanit dhe Prizrenit, për programet: Bashkëpunëtor Profesional i Infermierisë dhe Teknik i Laboratorit Mjekësor.

Në një vend si Kosova, ku nevoja për mjekë të kualifikuar është gjithnjë në rritje, licencimi i Shkollës së Mesme të Mjekësisë në UBT në Gjilan dhe Prizren paraqet një ngjarje me rëndësi të jashtëzakonshme për zhvillimin e arsimit në fushën e mjekësisë.

Shkolla e Mesme e Mjekësisë UBT në Gjilan dhe Prizren vjen me një koncept të ri të arsimit dhe edukimit mjekësor në Kosovë.

Bazuar në standardet e shkollave më prestigjioze në botë, kjo shkollë synon të ofrojë kurrikula multidisiplinare dhe gjithëpërfshirëse, staf të kualifikuar shëndetësorë, infrastrukturë moderne me pajisje më të sofistikuara të kohës, laboratorë të shumtë që i përshtaten lëndëve kurrikulare, duke garantuar kështu cilësinë e arsimit dhe përgatitjen profesionale të nxënësve për të bërë dallimin dhe ndryshimin në fushën e mjekësisë.

Licencimi i programeve: Bashkëpunëtor Profesional i Infermierisë dhe Teknik i Laboratorit Mjekësor, në Gjilan dhe Prizren, është një mundësi unike dhe e shkëlqyer për të rinjtë që dëshirojnë të bëhen profesionistët e së ardhmes.

Vazhdo të lexosh

Lajmet nga UBT

Studentët e Arkitekturës dhe Planifikimit Hapësinor në UBT kanë realizuar një vizitë studimore në punishte

Qëllimi i kësaj vizite ishte që studentët të njoftohen dhe të informohen më gjerësisht rreth organizimit dhe mbarëvajtjes së punëve të ndërtimit, duke përforcuar njohuritë e fituara përgjatë lëndëve teorike.

Publikuar

nga

Studentët e vitit të tretë të Fakultetit Arkitekturë dhe Planifikim Hapësinor në UBT, në kuadër të lëndës “Puna Praktike”, kanë realizuar vizitë studimore në punishte, për të parë nga afër organizimin dhe mbarëvajtjen e punëve të ndërtimit.

Qëllimi i kësaj vizite ishte që studentët të njoftohen dhe të informohen më gjerësisht rreth organizimit dhe mbarëvajtjes së punëve të ndërtimit, duke përforcuar njohuritë e fituara përgjatë lëndëve teorike.

Vizitat e tilla në kuadër të lëndëve praktike në Fakultetin Arkitekturë dhe Planifikim Hapësinor në UBT, shërbejnë që studentët të përforcojnë njohuritë e tyre rreth profesionit, si dhe për të qenë më të përgatitur në të ardhmen.

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara