Kronika e zezë

Lirohet nga akuza ish-zyrtari policor i akuzuar për marrje ryshfeti

Aktgjykimi lirues është shpallur të premten nga gjyqtari Agim Kuçi në Gjykatën Themelore të Prishtinës.

Publikuar

Gjykata Themelore në Prishtinë, të premten ka shpallur aktgjykim lirues për ish- zyrtarin policor, Sokol Alihajdari, i cili akuzohej për marrje ryshfeti.

Aktgjykimi lirues është shpallur të premten nga gjyqtari Agim Kuçi në Gjykatën Themelore të Prishtinës, raporton “Betimi për Drejtësi”.

“Kjo gjykatë merr aktgjykim lirues pasi që nuk është provuar se i akuzuari ka kryer veprën penale për të cilën është akuzuar”, tha gjykatësi Kuçi.

Kurse lidhur me shpenzimet e procedurës penale, ai tha se të njëjtat do të bien në barrë të Gjykatës Themelore në Prishtinë.

Në fund gjykatësja Kuçi njoftoi palët e pakënaqura se ndaj këtij aktgjykimi kanë të drejtë ankese në afat prej 30 ditësh nga dita e kalimit të kopjes së këtij aktgjykimi në Gjykatën e Apelit përmes kësaj gjykate.

Sipas aktakuzës së ngritur më 15 dhjetor 2016, në dispozitivin e parë, thuhet se i akuzuari Sokol Alihajdari në cilësinë e zyrtarit policor në stacionin Policor Jugu në Prishtinë, në Njësinë e Hetimeve në Sektorin e dhunës në familje, me qëllim që vetes t’i sjellë përfitim pasuror të kundërligjshëm, në atë mënyrë që derisa ishte duke trajtuar raste të dhunës familjare të akuzuarit Ahmet Gërxhaliu dhe të bashkëshortes së tij B.S, i pandehuri Alihajdari në fillim të muajit maj të vitit 2014, derisa i akuzuari Ahmet Gërxhaliu ishte në Stacionin Policor Jugu, akuzuari Alihajdari i kishte kërkuar ryshfet shumën e parave prej 300 euro e pastaj në afërsi të Qendrës Klinike Universitare në Prishtinë (QKUK), ka pranuar ryshfet shumën e të hollave të lartcekur prej 300 euro nga i akuzuari Gërxhaliu, duke i thënë që të hollat të ia vendoste në xhepin e pantollave.

Tutje, sipas të njëjtit dispozitiv thuhet se i pandehuri Gërxhaliu ia kishte dhënë shumën e të hollave të lartcekur të akuzuarit Alihajdari, që ta trajtonte rastin kundër ish-gruas së tij lidhur me djalin e tyre, kurse gjatë muajit qershor të vitit 2014, i akuzuari Alihaidari derisa kishte qenë tek shtëpia e të akuzuarit Gërxhaliu në lagjen e “Spitalit” në Prishtinë, lidhur me rastin e dhunës familjare në mes të akuzuarit Gërxhaliu dhe bashkëshortes se tij, i akuzuari Alihajdari nga i pandehuri Gërxhaliu ka kërkuar dhe pranuar ryshfet shumën e të hollave prej 40 euro, e duke i thënë se nenën e ka të sëmurë, dhe pastaj në muajin gusht të vitit 2014, ka kërkuar dhe pranuar shumën e të hollave prej 200 euro, duke i thënë se i nevojiten për pushim vjetor.

Me këtë rast Alihajdari akuzohet se ka kryer veprën penale “Marrje ryshfetit” nga neni 428 par. 1 të KPRK-së.

Në dispozitivin e dytë të aktakuzës, thuhet se i akuzuari Ahmet Gërxhaliu, i ka dhënë ryshfet zyrtarit policor Sokol Alihajdarit, zyrtar policor, në atë mënyrë që në afërsi të QKUK-së, i ka dhënë ryshfet në fillim te muajit maj të vitit 2014 shumën e të hollave prej 300 euro, duke ia vendosur ne xhepin e pantollave të akuzuarit Sokol Alihajdarit, kurse gjatë muajit qershor të vitit 2014 i ka dhënë ryshfet shumën e të hollave prej 40 euro derisa i akuzuari Alihaidari ishte në shtëpinë e të akuzuarit të lartcekur për të trajtuar rastin e dhunës familjare, si dhe në muajin gusht të vitit 2014, i ka dhënë ryshfet shumën e të hollave prej 200 euro të akuzuarit Alihajdarit për të shkuar në pushim vjetor.

Me këtë i njëjti ngarkohej se ka kryer veprën penale “Dhënie e ryshfetit” nga neni 429 par. 1 të KPRK-së.

Kronika e zezë

Gjendet pa shenja jete një person në Vushtrri

Lajmin e ka konfirmuar Avni Zahiti, zëdhënës për media në Drejtorinë Rajonale të Policisë së Kosovës në Mitrovicë.

Publikuar

nga

Një person është gjetur pa shenja jete në Vërnicë të Vushtrrisë sot rreth orës 11:00. Lajmin e ka konfirmuar Avni Zahiti, zëdhënës për media në Drejtorinë Rajonale të Policisë së Kosovës në Mitrovicë.

“Trupi i pajetë deri me tani i paidentifikuar është i gjinisë mashkullore i moshës së shtyrë. Hetuesit policor me autorizim të prokurorit kanë nisur hetimet për identifikimin dhe zbardhjen e rrethanave të rastit. Me urdhër prokurorit, trupi i pa jetë dërgohet në IML për obduksion”, ka thënë Zahiti.

Vazhdo të lexosh

Kronika e zezë

Apeli e kthen në rigjykim rastin ndaj Shaban Gogajt

Lajmi e ka bërë të ditur Gjykata e Apelit përmes një komunikate për media.

Publikuar

nga

Gjykata e Apelit ka anuluar aktgjykimin e Gjykatës Themelore në Pejë dhe ka kthyer në rigjykim rastin e Shaban Gogajt, i cili nga Gjykata Themelore në Pejë është dënuar me 7 vjet e gjashtë muaj burgim për vrasjen e Agonis Tetajt.

Lajmi e ka bërë të ditur Gjykata e Apelit përmes një komunikate për media, raporton “Betimi për Drejtësi”.

“Gjykata e Apelit me aktvendimin PAKR.nr.103/2023, të datës 23.03.2023, e ka aprovuar ankesën e Prokurorisë Themelore në Gjilan-Departamenti për Krime të Rënda dhe sipas detyrës zyrtare ka anuluar aktgjykimin e gjykatës së shkallës së parë dhe çështja i është kthyer të njëjtës gjykatë në rigjykim dhe rivendosje”, thuhet në njoftimin e Apelit.

Në arsyetimin e Apelit thuhet se gjykata e shkallës së parë është përfshirë në shkelje të cilat nuk kanë qenë pjesë përbërëse e çështje penale dhe se kështu aktgjykimi është bërë i pa kuptueshëm.

“Aktgjykimi i gjykatës së shkallës së parë është përfshirë me shkelje të cilat nuk mund të jenë pjesë përbërëse e çështjes penale dhe të njëjtat aktgjykimin e gjykatës së shkallës së parë, e bëjnë të pa kuptueshëm dhe është e vërtetë se në këtë çështje penale, është mbajtur shqyrtimi gjyqësor dhe është nxjerrë aktgjykimi, mirëpo gjykata e shkallës së parë nuk i ka vlerësuar në masë të duhur të gjitha provat të cilat e karakterizojnë çështjen penale”, thuhet në njoftim.

Tutje është theksuar se gjykata e shkallës së parë nuk ka vlerësuar ekzistimin e veprës penale, për të cilën e ka shpallur fajtor të akuzuarin.

“Tutje është theksuar se gjykata  e shkallës së parë nuk ka vlerësuar ekzistimin e veprës penale, për të cilën e ka shpallur fajtor të akuzuarin, si dhe rezulton se në masë të duhur nuk janë vlerësuar të gjitha provat të cilat janë pjesë përbërëse e kësaj lënde penale për të gjetur përfundimin e rikualifikimit të veprës penale nga vepra penale e vrasjes së rëndë, nga neni 179 par.1 pika 1.5 të KPK, në veprën penale të vrajës nga pakujdesia, nga neni 181 të KPK, si dhe motivin e kryerësit të veprës penale. Ndërsa sa i përket çështjes së paraburgimit, i njëjti është shqyrtuar por kolegji i kësaj gjykate ka ardhur në përfundim se i njëjti duhet të zgjatet, ngase ende ekzistojnë kushtet ligjore, që i akuzuari Sh.G., të qëndroj në paraburgim”, thuhet në njoftimin e Apelit.

Vazhdo të lexosh

Kronika e zezë

Një 21-vjeçar arrestohet për vjedhje të shërbimeve në Kaçanik

Ai në dy raste të ndara në Nikaj dhe Duraj ka kryer vjedhje të shërbimeve.

Publikuar

nga

Policia ka informuar sot se në Kaçanik është arrestuar një person për vjedhje të shërbimeve.

Sipas Policisë, 21-vjeçari në dy raste të ndara në Nikaj dhe Duraj të Kaçanikut ka kryer vjedhje të shërbimeve.

“Me datën 17.03.2023 dhe 25.03.2023, policia e stacionit në Kaçanik kishte pranuar informacionet se në dy raste të ndara në fshatrat Nikaj dhe Duraj të Kaçanikut, një person në dy pika karburanti dyshohet se kishte kryer vjedhjen e shërbimeve. Njësia e Hetimeve të stacionit në Kaçanik, nën autorizim të prokurorit nga Prokuroria Themelore në Ferizaj i ka marrë të gjitha veprimet e nevojshme dhe kishte nisur hetimet. Policët hetues pas një pune intenzive, grumbullimit të informacioneve në terren, shikimit të kamerave të sigurisë, kanë arritur që të sigurojnë prova të mjaftueshme, të identifikojnë dhe sot, datë 28.03.2023 rreth orës 13:30 të arrestojnë të dyshuarin D.B (M/K) i moshës 21 vjeçar, i cili dyshohet se ka kryer vjedhje të shërbimeve”, ka informuar Policia.

I dyshuari D.B është shoqëruar në stacionin e Policisë në Kaçanik dhe pas intervistimit të tij, me vendim të prokurorit të rastit, është ndaluar në mbajtje për 48 orë, për procedura të mëtejme hetimore. Ndërsa, rasti është cilësuar “Vjedhje e shërbimeve’’.

Vazhdo të lexosh

Kronika e zezë

Theren për vdekje dy persona në qendrën myslimane të Lisbonës

Policia njofton se edhe disa persona u plagosën.

Publikuar

nga

Kryeministri i Portugalisë, Antonio Costa, njoftoi të martën se një burrë goditi me thikë për vdekje dy persona në një qendër myslimane në Lisbonë. Sipas tij, kjo është “vepër kriminale”.

Policia njofton se edhe disa persona u plagosën./UBTNews/

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara