Lifestyle

Dhjetë mënyra si të fitoni më shumë respekt në vendin e punës

Respekti në vendin e punës do të thotë kur të tjerët e admirojnë mënyrën se si bashkëvepron me ta.

Publikuar

Nëse fitoni respekt në vendin e punës do të keni më shumë vetëbesim dhe do të avanconi në karrierë. Respekti në vendin e punës do të thotë kur të tjerët e admirojnë mënyrën se si bashkëvepron me ta. Pra ata duan të bashkëpunojnë me ju dhe gjithçka do të jetë më efikase.

Jini proaktivë

Kjo vlen sidomos kur nuk jeni të ri në atë kompani. Është e rëndësishme që ta zhvilloni veten si të pavarur dhe punonjës proaktiv të cilët janë në gjendje që të marrin vendime, por edhe të marrin përgjegjësi për t’i përfunduar disa detyra sa herë që është nevoja. Krijoni shprehi që t’i ndihmoni të tjerët sa herë që është nevoja!

Mbani premtimet

Nëse i premtoni ndonjë kolegu që do ta ndihmoni në ndonjë projekt, sigurohuni që ta mbani fjalën! Besimi është themelor për respektin, prandaj është e rëndësishme që t’i bëni të tjerët të besojnë që jeni person i cili e mban fjalën.

Të përpiktë

Shkoni në punë herët, uluni në tavolinën e takimeve para se të fillojnë dhe përgjigjuni në emaile dhe telefonata sa më shpejt që të jetë e mundur! Tregoni që keni respekt për kohën që të tjerët t’ju respektojnë juve!

Kur të pajtoheni dhe kur jo

Edhe punonjësit më të mirë nuk pajtohen nganjëherë, por është e rëndësishme që të jeni pozitivë kur e shihni se diçka krijon konflikte. Nëse ai mospajtim është për diçka të vogël dhe nuk ndikon në produktivitet, mund ta thoni.

Shmangni thashethemet

Sa më shumë kohë që të kaloni në një kompani më shumë do të lidheni me disa nga kolegët. E rëndësishme është që këtë lidhje mos ta kaloni në thashetheme për të tjerët. Mbajeni atë nivel profesionalizmi, sa ata të mos mendojnë që do të flisni edhe për ta pasi ta kthejnë shpinën!

Me këmbë në tokë

Edhe pse mund të keni bërë vite në atë kompani dhe keni avancuar në karrierë, mundohuni të qëndroni të thjeshtë! Edhe pse keni bërë përvojë dhe jeni aftësuar mirë, mos harroni që ka ende gjëra për të mësuar! Respektoni mendimet dhe idetë e të tjerëve, ashtu siç dëshironi t’i respektojnë tuajat!

Kodi moral

Zhvillimi i kodit moral ju ndihmon që të gjindeni në situata të vështira e kohë krizash, duke e mbajtur respektin edhe gjatë këtyre momenteve.

Praktikoni empatinë

Mundohuni t’i kuptoni edhe pikëpamjet e kolegëve! Mund ta keni idenë tuaj si t’i zgjidhni problemet, por nëse i dëgjoni edhe të tjerët ç’kanë për të thënë, do t’i bëjë ata të ndiheni të vlerësuar dhe të mirëkuptuar.

Inspironi dhe motivoni të tjerët

Bëni çfarë të mundeni për t’i frymëzuar dhe motivuar të tjerët! Jepni frymë pozitive dhe punë të palodhshme sa më shpesh të mundeni! Kjo zakonisht u thuhet udhëheqësve, por po aq shumë vlen edhe për punonjësit që nuk kanë pozita udhëheqëse.

Vendosni kufij

Vendosja e kufijve të shëndetshëm është aftësi e rëndësishme, sepse do t’ju ndihmojë ta fitoni respektin e kolegëve tuaj. Nganjëherë nuk do të mund t’i arrini disa gjëra, andaj është më mirë që të jeni të sinqertë dhe t’i tregoni udhëheqësit që ju duhet më shumë kohë. /Akademi Pune

Lifestyle

Përse duhet të gatuani në tenxhere qeramike?

Ato nuk përmbajnë lëndë të rrezikshme për organizmin.

Publikuar

nga

Enët e gatimit prej qeramike janë një alternativë e mirë kundrejtë tenxhereve dhe tiganëve të zakonshëm.

Tenxheret e gatimit prej qeramike ofrojnë përfitime dhe lehtësira të shumta për amvisat.

AgroWeb.org në këtë artikull ju njeh me një listë ku përfshihen cilësitë dhe përfititmet nga përdorimi i tyre.

Nuk përmbajnë lëndë të rrezikshme për organizmin

Tenxheret qeramike nuk kanë kimikate toksike si Plumbi, Kadmiumi etj.

Si edhe asnjë shtresë sintetike ose ndonjë metal të rëndë por përbëhen vetëm nga minerale natyrale.

Nuk janë reaktive dhe mund të trajtojnë ushqime me shumë aciditet, pa ndryshuar shijen, aromën dhe pa njollosur gatimin.

Nuk ngjisin

Ato përmbajnë një lloj xheli të bërë nga silikoni dhe oksigjeni, që janë rezistente ndaj ngjitjeve.

Kështu procesi i gatimit do të jetë i rehatshëm dhe i kënaqëshëm.

Mbajnë nxehtësinë më gjatë

Struktura e trashë e trupit bën përhapjen e nxehtësisë në mënyrë të shpejtë, të njëtrajtshme dhe efikase.

Kjo do të thotë që ju do të përdorni më pak energji elektrike për të gatuar ushqimin tuaj.

Rezistente ndaj nxehtësisë

Aftësia e tyre për t’i bërë ballë nxehtësisë së lartë, krahasuar me materialet e tjera të gatimit, i jep shumë përparësi.

Këto enë mund të durojnë nxehtësinë nga 400 deri në 450 gradë Celsius. Prandaj janë perfekte për zierjen e mishit dhe perimeve që kërkojnë temperaturë të lartë.

Janë të lehta

Kombinimi i bazës së aluminit dhe veshjes qeramike e bën më të lehta në krahasim me enët e tjera.

Pastrohen lehtë

Duke qenë se parandalon ngjitjen e ushqimit në sipërfaqe, ju mund të largoni lehtësisht çdo mbetje ushqimore.

Mund të përdorni shumë pak yndyrna

Këto tenxhere kërkojnë një përdormin minimal të vajit ose gjalpit.

Përdorimi në sasi të pakta të yndyrës ndihmon në lubrifikimin e ushqimeve dhe bën që vetia e tyre jo ngjitëse të zgjasë edhe më shumë./AgroWeb.org

Vazhdo të lexosh

Internet

Studim: Ngritja e temperaturave mund të ndikojë në përhapje të gjuhës së urrejtjes

Autorët thonë se kjo mund të ketë implikime shqetësuese për ndryshimet klimatike.

Publikuar

nga

Temperaturat e larta mund të çojnë në rritje të gjuhës së urrejtjes në internet, sipas një studimi të ri.

Një analizë statistikore e më shumë se katër miliardë postimeve në Twitter zbuloi se temperaturat mbi 30 gradë Celsius çojnë në rritje të urrejtjes në internet nëpër zonat klimatike. Faktorë tjerë janë edhe dallimet socio-ekonomike, sikurse të ardhurat dhe preferencat politike. Por nuk janë vetëm temperaturat e larta ato që vlojnë gjakun e fanatikëve. Edhe temperaturat nën 12 gradë Celsius thuhet se rrisin numrin e përmbajtjeve të urrejtjes në Twitter.

Sipas studimit të publikuar në The Lancet Planetary Health, dhe që u bazua në postimet e përdoruesve të Twitterit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, temperaturat nën 12 gradë dhe mbi 21 gradë nxisin rritjen e sjelljes agresive.

Numër më i vogël i përmbajtjeve të urrejtjes u regjistrua në temperaturat ndërmjet 15 dhe 18°C. Temperaturat mbi 30°C konsistonin me rritje të përmbajtjes së urrejtjes në internet.

Autorët thonë se kjo mund të ketë implikime shqetësuese për ndryshimet klimatike, pasi ne mund të përballemi me ngjarje më ekstreme të motit dhe përgjithësisht me temperatura më të larta.

A i prek edhe evropianët?

Edhe një studim tjetër i vitit 2021 i realizuar me evropianë solli gjetje të ngjashme. U analizuan më shumë se 10 milionë postime raciste nga gjashtë vende të ndryshme, në zona të ndryshme klimatike midis viteve 2012 dhe 2018.

Duke studiuar të dhënat e temperaturave ditore në përputhje me postimet në Twitter, studiuesit hasën në postime më pak raciste gjatë temperaturave midis 5 dhe 11 ° C – temperatura me të cilat njerëzit janë mësuar më shumë.

Kësisoj ngritja apo ulja e temperaturave u shoqërua me rritje të abuzimit racist në internet./UBTNews/

Vazhdo të lexosh

Lifestyle

Coca-Cola sjell shijen e re

“Dreamworld” është pija e katërt që del nga Coca-Cola Creations.

Publikuar

nga

Eksperimenti i fundit i Coca-Cola’s, shija e limituar erdhi. Quhet… prisni… bota e ëndrrave. Dhe shijon sikurse… ëndrrat?

“Ne donim të krijonim një pije të frymëzuar nga ëndrrat, por me shenja shtesë që sjellin gjallërinë dhe shkëlqimin e ëndrrave”, tha një zëdhënës i kompanisë në një email në lidhje me produktin.

“Dreamworld” është pija e katërt që del nga Coca-Cola Creations, platforma e re e inovacionit të Coke që fokusohet në artikujt me kohë të kufizuar me një komponent dixhital. Creations është një mënyrë që Coca-Cola të ndriçojë në qendër të vëmendjes produktin e saj kryesor, ndërsa përpiqet të sjellë lojtarë dhe audiencë më të re në grup.

Disa vite më parë, Coca-Cola përgjysmoi portofolin e saj, duke hequr dorë nga produktet e dashura si Tab. Me më pak produkte, është bërë edhe më e rëndësishme që kompania të rrisë interesin për Coca-Cola. Por shitjet e pijeve të gazuara të rregullta po pakësohen në të gjitha kompanitë e pijeve joalkoolike, kështu që Coca-Cola duhet të jetë kreative./UBTNews/

Vazhdo të lexosh

Kuriozitete

Çka në të vërtetë nënkuptojnë “ankesat” e nënave?

Kur nëna juaj ju kërkon ndihmë, mos i jepni vetëm minimumin e kërkuar.

Publikuar

nga

Kur nëna juaj ju thotë se është e lodhur, mos i thoni se edhe ju ndiheni të lodhur, sepse keni bërë një sërë punësh. 

Duhet të kuptoni se lodhja varet shumë nga mosha. Krahasojeni pak moshën tuaj me moshën e saj dhe mund ta mendoni se kush lodhet më tepër. Mbi të gjitha, kur një nënë thotë se është e lodhur, dijeni se lodhja ka kaluar çdo kufi, në të kundërt ajo nuk do e shprehte këtë gjë.

Kur nëna juaj ju thotë se ka nevojë të flejë, mos e shprehni edhe ju të njëjtën dëshirë.

Kur nënat e shprehin këtë nevojë, dijeni se kanë kohë pa fjetur tamam. Lëreni nënën tuaj të qetësohet dhe kujdesuni për të. Ajo ka sakrifikuar mjaftueshëm, ndaj mundohuni t’i siguroni qetësinë e duhur në moshë të thyer.

Kur nëna juaj ju kërkon ndihmë, mos i jepni vetëm minimumin e kërkuar. 

Nëse një nënë kërkon ndihmë, dijeni se ajo ka bërë fillimisht gjithçka për t’ia dalë mbanë e vetme dhe kur nuk ia ka dalë dot, ju ka kërkuar juve ndihmë. Sigurohuni që ndihmën ta ofroni përherë më të madhe, përherë më të bollshme nga sa ajo e kërkon. Kur flasim për ndihmë, nënkuptojmë jo vetëm aspektin monetar, por çdo formë ndihme. Ajo mund të ketë nevojë për ushqim, por mund të ketë nevojë edhe për përkujdesje, ndaj sigurojini me bollëk gjithçka që ju kërkon.

Nënat mund të kërkojnë gjithçka dhe fëmijët kanë për detyrë t’i realizojnë dëshirat e tyre, sikur të ishin urdhra. Nënat duhet të ndihen të vlerësuara në çdo moment të ditës./bota.al/

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara