Kronika e zezë

Dënohet me 16 vjet burgim i akuzuari për vrasjen në magjistralen Ferizaj-Prishtinë

Ai është dënuar me unik burgimi për një vrasje të vitit 2018.

Publikuar

Gjykata Themelore në Ferizaj ka informuar sot se i akuzuari për vrasjen në magjistralen Ferizaj-Prishtinë është dënuar me 16 vjet burgim.

Ai është dënuar me unik burgimi për një vrasje të vitit 2018.

“I pandehuri A.R., është shpallur fajtor se më datë 28 shkurt 2018 në magjistrale Ferizaj – Prishtinë, përballë një kafiterie në Ferizaj, me dashje e ka privuar nga jeta tani të ndjerin B.H., në atë mënyrë që, pas një mosmarrëveshje që kishin lidhur me një veturë, të njëjtit mirrën vesh të takohen tek një kafiteri në Ferizaj, në të cilën janë ulur së bashku rreth një tavoline, ku në lokal kanë qenë F.R. (babi i të pandehurit) A.R.1. dhe A.R.2. (vllezërit e të pandehurit) D.K., dhe i ndjeri B.H., me ç’rast gjatë bisedës që kishin në mes tyre janë revoltuar dhe ka filluar fyerja reciproke mes tyre dhe pastaj brenda në lokal ka filluar edhe konflikti fizik në mes tyre, ndërsa babai i të pandehurit e nxjerr jashtë tani të ndjerin B…, për ta qetësuar situatën, mirëpo i njëtji e godet babain e të pandehurit me kokë në pjesën e hundës dhe e rrezon ne tokë, atëherë i pandehur afrohet tek banaku i lokalit dhe merr revolen të cilën e vendos në brez dhe së bashku me vëllezërit e tij, dalin jashtë lokalit dhe fillon rrahja para lokalit, atëherë B…, fillon të ik në anën e kundërt të magjistrales, kurse te pandehurit vrapojnë pas tij, ndërsa i pandehuri A.R., nxjerr pistoletën nga brezi dhe shtënë dy herë në drejtim të të ndjerit, me ç’rast njëra predhë e godet ne pjesën e nën gjurit të këmbës së majtë, kurse predha tjetër në regjionin e shpinës duke dalur në buzën e poshtme të gojës, e cila shqyen arterien karotide të majtë, kurse i ndjeri rrezohet në skaj të rrugës dhe në gjendje të shtrire i pandehuri së bashku me babain dhe vëllezërit e tij, fillojnë ta godasin me shqelma në të gjitha pjesët e trupit duke i shkaktuar lëndime trupore, kurse si pasojë e gjakderdhjes i ndjeri B.H., ndërron jetë në vend të ngjarjes. I pandehur për veprën penale vrasja nga neni 178 të KPRK-së, të përshkruar si më lartë, i është shqiptuar denim burgimi në kohëzgjatje prej pesëmbëdhjetë (15) vjet, ndërsa dënimi i shqiptuar me burgim në kohëzgjatje prej një (1) vit e gjashtë (6) muaj me aktgjykimin e kësaj gjykate PKR.nr.200/18 të datës 15.04.2021, përkitazi me veprën penale mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve nga neni 374 par.1 të KPRK-së, i cili nga data 6 korrik 2021 ka marr formën e prerë merret si i vërtetuar”, është bërë e ditur në komunikatë.

Sipas gjykatës, të pandehurit A.R., me aktvendim të veçantë do t’i vazhdohet masa e paraburgimit, derisa aktgjykimi të marrë formën e prerë, por jo më gjatë se dënimi i shqiptuar sipas këtij aktgjykimi.

Kundër këtij aktgjykimi, palët kanë të drejtë ankese në afat prej tridhjetë (30) ditëve nga dita e pranimit të aktgjykimit në formë të shkruar. Ankesa do t’i drejtohet Gjykatës së Apelit në Prishtinë, përmes Gjykatës Themelore të Ferizajt.

Kronika e zezë

​Vetaksident në Gjilan, përplaset me murin e një shtëpie

Një pasagjere ka pësuar lëndime trupore.

Publikuar

nga

Një vetaksident ka ndodhur mbrëmë në Gjilan, ku drejtuesi i veturës ka humbur kontrollin mbi veturën duke dalur nga rruga dhe është përplasur në murin e një shtëpie.

Si pasojë e aksidentit lëndime trupore ka pësuar pasagjerja femër kosovare, e cila pas pranimit të tretmanit mjekësorë është liruar.

Vazhdo të lexosh

Kronika e zezë

Lirohet nga akuza ish-zyrtari policor i akuzuar për marrje ryshfeti

Aktgjykimi lirues është shpallur të premten nga gjyqtari Agim Kuçi në Gjykatën Themelore të Prishtinës.

Publikuar

nga

Gjykata Themelore në Prishtinë, të premten ka shpallur aktgjykim lirues për ish- zyrtarin policor, Sokol Alihajdari, i cili akuzohej për marrje ryshfeti.

Aktgjykimi lirues është shpallur të premten nga gjyqtari Agim Kuçi në Gjykatën Themelore të Prishtinës, raporton “Betimi për Drejtësi”.

“Kjo gjykatë merr aktgjykim lirues pasi që nuk është provuar se i akuzuari ka kryer veprën penale për të cilën është akuzuar”, tha gjykatësi Kuçi.

Kurse lidhur me shpenzimet e procedurës penale, ai tha se të njëjtat do të bien në barrë të Gjykatës Themelore në Prishtinë.

Në fund gjykatësja Kuçi njoftoi palët e pakënaqura se ndaj këtij aktgjykimi kanë të drejtë ankese në afat prej 30 ditësh nga dita e kalimit të kopjes së këtij aktgjykimi në Gjykatën e Apelit përmes kësaj gjykate.

Sipas aktakuzës së ngritur më 15 dhjetor 2016, në dispozitivin e parë, thuhet se i akuzuari Sokol Alihajdari në cilësinë e zyrtarit policor në stacionin Policor Jugu në Prishtinë, në Njësinë e Hetimeve në Sektorin e dhunës në familje, me qëllim që vetes t’i sjellë përfitim pasuror të kundërligjshëm, në atë mënyrë që derisa ishte duke trajtuar raste të dhunës familjare të akuzuarit Ahmet Gërxhaliu dhe të bashkëshortes së tij B.S, i pandehuri Alihajdari në fillim të muajit maj të vitit 2014, derisa i akuzuari Ahmet Gërxhaliu ishte në Stacionin Policor Jugu, akuzuari Alihajdari i kishte kërkuar ryshfet shumën e parave prej 300 euro e pastaj në afërsi të Qendrës Klinike Universitare në Prishtinë (QKUK), ka pranuar ryshfet shumën e të hollave të lartcekur prej 300 euro nga i akuzuari Gërxhaliu, duke i thënë që të hollat të ia vendoste në xhepin e pantollave.

Tutje, sipas të njëjtit dispozitiv thuhet se i pandehuri Gërxhaliu ia kishte dhënë shumën e të hollave të lartcekur të akuzuarit Alihajdari, që ta trajtonte rastin kundër ish-gruas së tij lidhur me djalin e tyre, kurse gjatë muajit qershor të vitit 2014, i akuzuari Alihaidari derisa kishte qenë tek shtëpia e të akuzuarit Gërxhaliu në lagjen e “Spitalit” në Prishtinë, lidhur me rastin e dhunës familjare në mes të akuzuarit Gërxhaliu dhe bashkëshortes se tij, i akuzuari Alihajdari nga i pandehuri Gërxhaliu ka kërkuar dhe pranuar ryshfet shumën e të hollave prej 40 euro, e duke i thënë se nenën e ka të sëmurë, dhe pastaj në muajin gusht të vitit 2014, ka kërkuar dhe pranuar shumën e të hollave prej 200 euro, duke i thënë se i nevojiten për pushim vjetor.

Me këtë rast Alihajdari akuzohet se ka kryer veprën penale “Marrje ryshfetit” nga neni 428 par. 1 të KPRK-së.

Në dispozitivin e dytë të aktakuzës, thuhet se i akuzuari Ahmet Gërxhaliu, i ka dhënë ryshfet zyrtarit policor Sokol Alihajdarit, zyrtar policor, në atë mënyrë që në afërsi të QKUK-së, i ka dhënë ryshfet në fillim te muajit maj të vitit 2014 shumën e të hollave prej 300 euro, duke ia vendosur ne xhepin e pantollave të akuzuarit Sokol Alihajdarit, kurse gjatë muajit qershor të vitit 2014 i ka dhënë ryshfet shumën e të hollave prej 40 euro derisa i akuzuari Alihaidari ishte në shtëpinë e të akuzuarit të lartcekur për të trajtuar rastin e dhunës familjare, si dhe në muajin gusht të vitit 2014, i ka dhënë ryshfet shumën e të hollave prej 200 euro të akuzuarit Alihajdarit për të shkuar në pushim vjetor.

Me këtë i njëjti ngarkohej se ka kryer veprën penale “Dhënie e ryshfetit” nga neni 429 par. 1 të KPRK-së.

Vazhdo të lexosh

Kronika e zezë

​Katër persona të arrestuar për prostitucion në Pejë

Me vendim të prokurorit të dyshuarit janë liruar në procedurë të rregullt.

Publikuar

nga

Katër persona janë arrestuar mbrëmë në dy raste të ndara në Pejë, pasi që janë kapur në flagrancë duke kryer veprën marrje me prostitucion.

Me vendim të prokurorit të dyshuarit janë liruar në procedurë të rregullt.

Vazhdo të lexosh

Kronika e zezë

​Therje me thikë në shkollën “Motrat Qiriazi” në Prizren

Viktiam ka pranuar trajtim mjekësor.

Publikuar

nga

Një person ka therur me thikë viktimën mashkull kosovar në shkollën “Motrat Qiriazi”, në Prizren.

Rasti ka ndodhur dje në mëngjes, ku viktima ka pranuar trajtim mjekësor.

Me vendim të prokurorit, rasti shkon në procedurë të rregullt.

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara