Lajmet

​10 përfitimet nga bashkëpunimet në vendin e punës

Bashkëpunimi ndodh atëherë kur ekipi punon së bashku dhe i kombinojnë aftësitë dhe përvojën.

Publikuar

Bashkëpunimi i suksesshëm e rritë kualitetin e ekipit, e nxit produktivitetin si dhe moralin e punonjësve.

Çka është bashkëpunimi? Ai ndodh atëherë kur ekipi punon së bashku dhe i kombinojnë aftësitë dhe përvojën. Ata e bëjnë këtë për të zgjidhur probleme, të gjejnë ide të reja ose edhe të krijojnë diçka inovative, por përfitimet nga bashkëpunimi në punë janë në numër më të madh.

Rritë produktivitetin

Kur anëtarët e ekipit bashkëpunojmë me të tjerët në një projekt, ata arrijnë t’i ndajnë detyrat dhe të operojnë në mënyrë më efikase si grup. Puna në grupe zakonisht i bën individët të jenë më të zellshëm për t’i përfunduar detyrat, për shkak të presionit të bashkësisë. Ata kanë zakonisht më shumë motiv sesa kur punojnë individualisht.

Pikëvështrime të ndryshme

Shumë ekipe kanë anëtarë të moshave, prejardhjeve dhe stileve të ndryshme të punës. Duke kombinuar përpjekjet, individët mund të mësojnë më shumë për njëri-tjetrin dhe të dëgjojnë nga këndvështrime të ndryshme. Dikush mund të sugjerojë një qasje unike për një detyrë ose të jetë në gjendje t’i kuptojë të tjerët shumë mirë.

Marrëdhënie të përmirësuara

Bashkëpunimi mund të jetë një mjet efektiv që ekipet të njihen më mirë me njëri-tjetrin. Të mësosh më shumë për të tjerët në vendin e punës mund të zbulojë aftësi dhe njohuri të rëndësishme, të cilat mund të jenë të dobishme për një projekt aktual ose të ardhshëm. Kjo gjithashtu mund të krijojë marrëdhënie më të forta midis kolegëve dhe të përmirësojë besimin e tyre në aftësitë e njëri-tjetrit.

Zgjidhje inovative

Kur ekipet punojnë së bashku, ata shpesh janë më inovativë. Individët mund të punojnë mbi idetë e njëri-tjetrit, duke çuar në zgjidhje më kreative dhe ide origjinale. Ideja e një personi mund të frymëzojë një mendim ose koment shtesë nga dikush tjetër. Një qasje bashkëpunuese u mundëson ekipeve të kombinojnë ekspertizën e tyre kolektive, për të ndërtuar diçka të madhe në fund.

Zgjidhja më efektive e problemeve

Nëse hasni një sfidë në punë, pyesni të tjerët për këshilla sepse kjo mund t’ju ndihmojë ta gjeni një zgjidhje më efikase. Një anëtar tjetër i ekipit tuaj mund të ketë përvojë të drejtpërdrejtë me çështjen ose detyrën në fjalë. Bashkëpunoni me dikë që e dini se ka cilësi ose aftësi që mund të përfitojnë nga një projekt ose situatë. Kjo mund t’ju ndihmojë të maksimizoni efektivitetin e zgjidhjeve tuaja dhe t’ju tregojë se si t’u qaseni sfidave të ngjashme në të ardhmen.

Më shumë qejf

Të punosh me një ekip është shpesh më argëtuese dhe gjallëruese sesa të punosh vetëm. Kur bashkëpunojnë me të tjerët, anëtarët e ekipit mund të ndajnë ide, t’i demonstrojnë teknika të reja njëri-tjetrit dhe të marrin këshilla nga njëri-tjetri. Puna ekipore shpesh mund të nxisë një ndjenjë komuniteti, duke i bërë të gjithë të ndihen sikur po e bëjnë një detyrë shumë të rëndësishme.

Rritja e njohurive

Kur bashkëpunojnë në një projekt, punonjësit shpesh mund të mësojnë nga njëri-tjetri. Puna me dikë nga një ekip tjetër ose në një pozitë tjetër mund t’ju japë qasje në njohuritë dhe përvojën e tyre. Duke rritur marrëdhëniet me kolegët tuaj, mund të mësoni rreth njohurive që kanë kolegët për atë industri ku punoni. Disa fusha të ekspertizës mund të mos lidhen drejtpërdrejt me punën, por mund të jenë ende një burim i vlefshëm nëse diçka për të cilën ata kanë njohuri shfaqet në një projekt.

Më shumë reagime të menjëhershme

Kur bashkëpunojnë me të tjerët, individët mund të marrin “feedback” të drejtpërdrejtë mbi idetë e tyre. Një anëtar i ekipit mund t’i inkurajojë ata të zhvillojnë një ide më tej, të shpjegojnë se si funksionon një koncept ose të sugjerojë një strategji të mundshme për t’iu qasur një projekti të ri. Reagimet e menjëhershme mund t’i ndihmojnë ekipet të kursejnë kohë dhe përpjekje të vlefshme, duke i lejuar anëtarët të investojnë energjinë e tyre në ide dhe veprime më efektive

Kultura e përmirësuar e punonjësve

Duke i zhvilluar marrëdhëniet e tyre, ekipet bashkëpunuese shpesh krijojnë mjedise më mbështetëse dhe inkurajuese në vendin e punës. Individët mund të ndihen më të sigurt duke u kërkuar të tjerëve këshilla ose ndihmë, më të gatshëm për të marrë pjesë në takime ose aktivitete në grup dhe më të vetëdijshëm për rolet e të tjerëve brenda zyrës ose vendit të punës.

Ndjenja e zhvilluar e komunitetit

Bashkëpunimi mund t’i ndihmojë individët të ndihen sikur i përkasin një ekipi. Sa më shumë të zhvillojnë marrëdhëniet e tyre dhe të rriten, aq më shumë mund të ndihen të mbështetur nga kolegët dhe vendi i punës. Në fund të fundit, kjo mund t’i ndihmojë ata të formojnë një ndjenjë komuniteti dhe mund të rrisë besnikërinë që ata ndjejnë ndaj njëri-tjetrit dhe ndaj kompanisë. Individët që ndihen sikur janë pjesë e një ekipi të vlefshëm mund të ndihen gjithashtu më të sigurt në vlerën dhe aftësitë e tyre./Akademi Pune/

Lajmet

Kryetari i Bashkisë së Portos, Rui Moreira, nderohet nga UBT me çmimin “Leadership Excellence Award”

Publikuar

nga

Në një ceremoni të mbajtur me rastin e ndarjes së Çmimit Tradicional të UBT-së “Leadership Excellence Award”, kryetari i Bashkisë së Portos, Rui Moreira, u nderua për kontributin e tij të shquar në zhvillimin dhe udhëheqjen e qytetit të Portos.

Vendimi për të ndarë këtë çmim u mor nën patronatin e Presidentit të UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi, dhe u bë i ditur nga Këshilli Akademik i Universitetit.

Rektori Hajrizi u përqendrua në rëndësinë e roli të liderëve në përmirësimin e jetës shoqërore dhe zhvillimin e komuniteteve gjatë një deklarate të tij të fundit. Ai vlerësoi kontributin themelor të kryetarit Rui Moreira në avancimin dhe transformimin e qytetit të Portos, duke e cilësuar atë si një model frymëzimi për liderët e tjerë në Evropë dhe më gjerë.

Hajrizi theksoi se kryetari Moreira ka shërbyer si një shembull i mirë për të treguar se si një lider mund të ndikojë në zhvillimin e qytetit dhe të kontribuojë në rritjen e cilësisë së jetës për banorët e tij. Ai gjithashtu e përshkroi kryetarin si një person frymëzues për të tjerët, duke inkurajuar liderët e tjerë të marrin masa dhe të promovojnë inovacionin dhe përparimin në komunitetet e tyre.

Në këtë kontekst, rektori Hajrizi theksoi se bashkëpunimi dhe shkëmbimi i përvojave me liderë të suksesshëm si Rui Moreira ka qenë një nga elementët kyç për suksesin dhe avancimin e UBT-së si një universiteti i inovacionit dhe arsimit të lartë në Kosovë dhe rajon.

Në anën tjetër, kryetari Rui Moreira, duke pranuar këtë çmim të lartë, shprehu mirënjohjen e tij për njohjen e dhënë dhe theksoi rëndësinë e bashkëpunimit të ngushtë mes institucioneve akademike dhe autoriteteve lokale.

Rui Moreira theksoi se UBT është një institucion i arsimit të lartë që ndihmon në promovimin e një shoqërie të bazuar në dije dhe zhvillimin e kapitalit njerëzor për të krijuar prosperitet dhe cilësi të jetës për popullatën. Ai vlerësoi rolin e UBT-së si një nga institucionet më inovative jo vetëm në Kosovë, por edhe në rajonin e gjerë.

UBT, sipas kryetarit Moreira, është një universitet prestigjioz që ka një rol kyç në përmirësimin e cilësisë së arsimit dhe në zhvillimin e një mjedisi të përshtatshëm për rritjen e aftësive akademike dhe profesionale të studentëve të saj. Ky institucion është konsideruar si një shembull i suksesshëm për inovacionin dhe përparimin e arsimit të lartë në rajon.

“UBT është padyshim një nga institucionet më inovative të arsimit të lartë, jo vetëm në Kosovë por në rajon. Është një universitet prestigjioz me rëndësi qendrore për rajonin, domethënë për promovimin e një shoqërie të bazuar në njohuri dhe trajnimin e kapitalit njerëzor të aftë për të gjeneruar prosperitet, qëndrueshmëri dhe cilësi të jetës për popullatën”, u shpreh Moreira, kryetari i Portos.

Ky akt nderi tregon për respektin dhe vlerësimin e shfaqur ndaj kontributit të kryetarit Moreira në përmirësimin e jetës urbane dhe si model tek qytetarët për zhvillim të qëndrueshëm dhe frymëzim të tjerëve në fushën e udhëheqjes./UBTNews/

 

Vazhdo të lexosh

Lajmet

OKB: Firmat që dërgojnë armë në Izrael mund të konsiderohen bashkëpunëtore në abuzime

Publikuar

nga

Një grup ekspertësh të Organizatës së Kombeve të Bashkuara kanë paralajmëruar prodhuesit e armëve dhe municioneve që të mos marrin pjesë në dërgimin e armëve në Izrael, teksa thonë se kjo mund t’i bëjë ata bashkëpunëtorë në abuzimet e të drejtave të njeriut dhe shkeljet e ligjit ndërkombëtar.

Grupi prej 30 ekspertësh, duke përfshirë disa raportues të posaçëm të OKB-së, tha se prodhuesit e armëve që furnizojnë Izraelin duhet të ndalojnë transferimet e tyre të materialit luftarak “edhe nëse ato ekzekutohen sipas licencave ekzistuese të eksportit”.

“Këto kompani, duke dërguar armë, pjesë, komponentë dhe municione për forcat izraelite, rrezikojnë të jenë bashkëpunëtore në shkelje të rënda të të drejtave ndërkombëtare të njeriut dhe ligjeve ndërkombëtare humanitare”, thanë ekspertët në një deklaratë./UBTNews/

Vazhdo të lexosh

Lajmet

Konjufca në SEECP: Kosova të njihet nga të gjitha vendet e Evropës Juglindore

Publikuar

nga

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca, mori pjesë në seancën e 11-të plenare të Asamblesë Parlamentare të Procesit të Bashkëpunimit të Evropës Juglindore (SEECP PA) në Shkup.

Konjfuca tha se vizioni për bashkëpunim dhe për arritje të aspiratave të përbashkëta përmban ndër të tjera në vetvete edhe njohjen e Kosovës nga të gjitha vendet e këtij rajoni, në mënyrë që t’i hapet rruga e bashkëpunimit të plotë.

Ai theksoi nevojën për të mbështetur aspiratën e Kosovës për anëtarësim në struktura ndërkombëtare, duke përfshirë edhe Këshillin e Evropës, në frymën e përkushtimit për një rajon sa më të bashkuar.

“Një gjë e tillë u arrit më herët me liberalizimin e vizave për qytetarët e vendit tonë, gjë për të cilën jemi mirënjohës dhe kjo duhet të përsëritet, në frymën e të ardhmes së përbashkët”, tha Konjufca.

Ai potencoi se sulmi terrorist në Banjska më 24 shtator 2023 ishte goditje e rëndë jo vetëm për bashkëpunimin, por edhe për sigurinë dhe stabilitetin rajonal, andaj ky akt duhet dënuar nga të gjithë pa përjashtim, ndërsa përgjegjësit që po strehohen dhe mbrohen nga Serbia duhet të vihen përballë drejtësisë.

Pa këto qëndrime dhe veprime, do të jetë e vështirë të arrihen synimet e SEECP”, tha Konjufca.

Në vazhdim të fjalës së tij kryetari i Kuvendit të Kosovës potencoi përparimin e jashtëzakonshëm që ka bërë Kosova në zhvillimin ekonomik dhe shoqëror, në qeverisjen demokratike dhe të drejtat e njeriut, në luftën kundër korrupsionit, në rritjen e transparencës dhe llogaridhënies.

“Strategjia për Evropën Juglindore 2030 duhet të përmbushë premtimin e saj për të mos lënë askënd pas dhe për të nxitur një rajon ku çdo shtet mund të lulëzojë”, tha ai.

Në përmbyllje të punimeve të seancës së 11-të plenare të Asamblesë Parlamentare të Procesit të Bashkëpunimit të Evropës Juglindore pjesëmarrësit dolën me një deklaratë të përbashkët finalizuese.

Vazhdo të lexosh

Lajmet

Forumi Ekonomik Kosovë – Portugali në UBT: Vizioni për inovacion dhe zhvillim ekonomik  

Publikuar

nga

Forumi Ekonomik Kosovë – Portugali me temë “Roli i arsimit në rritjen dhe zhvillimin ekonomik”, u mbajt më 20 qershor në Kampusin Inovativ të UBT-së në Lipjan. Ky forum mblodhi figura të shquara nga fusha e arsimit dhe zhvillimit ekonomik, të cilët diskutuan mbi rëndësinë e arsimit në promovimin e rritjes dhe zhvillimit ekonomik.

Folësit kryesorë ishin Elvira Fortunato, Prorektore e Universitetit NOVA, Edmond Hajrizi, Rektor i UBT-së, Rodrigo Martins, President i Akademisë Evropiane të Shkencave, Nelson Fernandes, Komisioner nga Dhoma Ekonomike Evropiane EEIGCham dhe Rui Vinhas da Silva, Drejtor për Zgjerimin Global, Studime Ekzekutive ISCTE.

Rektori i UBT-së, Edmond Hajrizi, foli për rëndësinë e inteligjencës artificiale në përdorimin e njohurive ekzistuese dhe nevojën për të vazhduar kërkimet dhe testet në fusha të ndryshme për të përparuar teknologjinë. Ai theksoi se teknologjia është e domosdoshme për të përshpejtuar proceset dhe për të rritur volumet, por theksoi gjithashtu se arsimimi dhe kompetenca e njerëzve janë kyçe për rritje dhe zhvillim.

Rektori Hajrizi gjithashtu foli për rëndësinë e revolucioneve konvergjente, ku bashkimi i njohurive ekzistuese krijon njohuri të reja, dhe për rolin e uljes së kostos së teknologjisë në nxitjen e kreativitetit dhe përfshirjen e vendeve të vogla në zhvillimin global. Hajrizi thekson gjithashtu rëndësinë e sistemit dhe kompleksitetit të ri në zhvillim, e që sipas tij kjo nuk mund të ndodh nëse nuk i çojmë përpara gjërat.

“Zhvillimi nuk mund të ndodhë nëse nuk i çojmë përpara gjërat. Niveli i përparimeve ka nevojë për sisteme të reja dhe kompleksitet të ri, dhe kjo është diçka me të cilën duhet të merremi. Nuk është e lehtë. Njerëzit sot po jetojnë më mirë dhe nuk duan të punojnë në punë fizike. Kjo është një sfidë. Jetojmë më mirë, duam të rritemi dhe të kemi një cilësi më të mirë jete, por ndonjëherë kemi ende nevoja bazë që duhen përmbushur. Ky është një kompleks interesant për t’u zgjidhur dhe për të gjetur se si do ta bëjmë këtë”, theksoi rektori i UBT-së, Edmond Hajrizi.

Elvira Fortunato, Prorektore e Universitetit NOVA, theksoi se mentaliteti dhe pjesa e problemit qëndrojnë brenda nesh, jo brenda industrive apo shoqërive. Ajo nënvizoi nevojën që universitetet dhe institucionet politeknike të angazhohen më shumë me botën reale dhe të lënë pas kulla e fildishtë. Një pjesë e madhe e problemit, sipas saj, është mungesa e komunikimit efektiv.

“Sigurisht, jemi këtu për të zgjidhur problemet. Për shembull, kemi një problem të madh sepse nuk komunikojmë siç duhet. Ne thjesht informojmë. Problemi është se jemi të dobët në komunikim. Në dy vitet e fundit, në funksionin tim të mëparshëm, kam pasur privilegjin të udhëtoj shumë, për shembull, në Portugali. Kam zbuluar shumë gjëra të reja, shumë kompani të reja dhe startup-e. Këto gjëra nuk janë të njohura. Duhet të diskutojmë më shumë dhe të promovojmë këto ambiente, jo vetëm brenda universiteteve, por edhe brenda rajoneve dhe komuniteteve. Duhet të jemi më të angazhuar dhe të përfshirë. Ky është mesazhi im kryesor”, u shpreh Fortunato.

Rodrigo Martins, President i Akademisë Evropiane të Shkencave, vuri në dukje se për të realizuar çdo projekt, nevojiten fonde. Ai është krenar për kontributin e tij në hartimin e strategjive që lejojnë universitetet të angazhohen në mësim dhe kongrese. Ndërsa strategjitë dhe kurset tradicionale janë të rëndësishme, kreativiteti dhe inovacioni shpesh mungojnë dhe kërkojnë rrjetëzim.

“Ideja është të identifikohen fushat strategjike dhe të krijohen rrjete bashkëpunimi. Ky është një pilot-projekt dhe është i hapur tani për të aplikuar. Mendoj se Kosova mund të përfitojë nga kjo. Qëllimi nuk është të jemi të izoluar, por të krijojmë rrjete në katër fusha që Europa i konsideron kritike: ndërtimi, lëvizshmëria, energjia dhe elektronika. Këto fusha janë të rëndësishme për zhvillimin dhe përmirësimin e teknologjisë. Projekti është i hapur për aplikime dhe mund të gjeni strategjitë dhe mundësitë e rrjetëzimit në fushën e materialeve të avancuara. Qëllimi nuk është të jemi të izoluar, por të përziejmë dhe të zhvillojmë bashkëpunime efektive, duke respektuar fondet dhe duke u përqendruar në krijimin e vlerës”, vlerësoi Martins.

Në fund të Forumit Ekonomik Kosovë – Portugali mbi temën “Roli i arsimit në rritjen dhe zhvillimin ekonomik”, u zhvillua një sesion i pyetjeve dhe përgjigjeve me pjesëmarrësit.

Diskutimet u përqendruan në çështje të ndryshme si: “Roli i inteligjencës artificiale në arsim dhe zhvillim ekonomik, Nevoja për bashkëpunim më të ngushtë mes institucioneve akademike dhe sektorit privat, Rrjetëzimi dhe inovacioni në fushën e materialeve të avancuara dhe teknologjisë. Mënyrat për të përmirësuar komunikimin dhe përfshirjen e komunitetit në inovacione dhe startup-e”.

Pyetjet dhe diskutimet ofruan një platformë për të theksuar sfidat dhe mundësitë për të ardhmen e arsimit dhe zhvillimit ekonomik në Kosovë dhe më gjerë./UBTNews/

DIONESA EBIBI

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara