Kulturë

Kulturë, Lifestyle1 ditë më parë

Çeku në Bienalen e Venedikut: I vetmi shtet nga vendet e Evropës me çmim të fituar është Kosova

Ai ka deklaruar se Kosova këtë ditë shënon historinë duke pranuar shpërblim si përfaqësim shtetëror për herë të parë.

Kulturë, Lifestyle3 ditë më parë

Një vizion muzikor në kryeqytet: Edicioni i 14-të i Chopin Piano Fest Prishtina 2024

Chopin Piano FEST Prishtina, në nder të 200-vjetorit të lindjes së mjeshtrit të pianos, Fryderyk Chopin, do të përjetojë një...

Art4 ditë më parë

Karta e Venecias: Udhëheqësja për ruajtjen e trashëgimisë në Ditën Botërore të Monumenteve

Dita Ndërkombëtare e Monumenteve dhe Lokaliteteve është një shënjestër e përpjekjeve të ICOMOS, Këshillit Ndërkombëtar për Monumentet dhe Lokalitetet.

Art4 ditë më parë

Mirush Kabashi nderohet me titullin ‘Qytetar Nderi’ i Durrësit

Mirush Kabashi, një "Nder i Kombit", një "Artist i Merituar", një "Mjeshtër i Madh i Punës", por mbi të gjitha...

Kulturë, Lifestyle5 ditë më parë

Libri ‘Fragmente të arkitekturës bashkëkohore shqiptare’ në Hamamin e Kryeqytetit

Libri u promovua me një event të veçantë në ambientin e lashtë të Hamamit të Kryeqytetit.

Kulturë, Lifestyle5 ditë më parë

18 vjet nën dirigjimin e Baki Jasharit: Kontributi i Maestros në Filharmoninë e Kosovës

Pas 18 vjetësh në udhëheqje, profesori dhe dirigjenti i njohur, Baki Jashari përfundon mandatin e tij si drejtor i Filharmonisë...

Të tjera lajme