Studentet e UBT-së, fituese në “Ekspo Stil Arki ASA”

Studentet e UBT-së, fituese në “Ekspo Stil Arki ASA”

Studentet e vitit të tretë të Arkitekturës në UBT, dega në Ferizaj, Hatixhe Hoxha, Fatlinda Jusufi, Festina Avdiu, Shpresë Kamberi dhe Gentiana Gërbeshi, janë fitueset e vendit të parë në projektin “EmigratiON-OFF”. Projekti është paraqitur në Festivalin ndërkombëtar të arteve pamore, stilit dhe arkitekturës “Ekspo Stil Arki ASA”, mbajtur në Tiranë. Në këtë ekspozitë kanë […]

Tregimi më i mahnitshëm

Tregimi më i mahnitshëm

  Komunikimi i arritjeve në fizikë për një publik të gjerë është shumë i vështirë, sepse vetë fizika është e vështirë. Nuk e kam fjalën vetëm për risitë, që po bëhen gjithnjë e më të pakuptueshme, pos për një rreth të ngushtë specialistësh, por edhe për gjërat që dihen prej qindra vjetësh. Për shembull, një […]

Hajrizi: Kosova me perspektivë zhvillimi – duhet përkushtim në punë

Hajrizi: Kosova me perspektivë zhvillimi – duhet përkushtim në punë

Rektori i UBT-së, prof. dr. Edmond Hajrizi, ka vlerësuar se Kosova ofron kushte të mira për zhvillim ekonomik dhe punësim, por sipas tij, duhet pasur vullnet  e përkushtim për punë e kreativitet. Ai e ka thënë këtë në Konferencën “Dita Austriake-Kosovare e Ekonomisë”, organizuar nga UBT, Shoqata Austriake- Kosovare dhe Instituti liberal për hulumtim të […]

“Save to Google” shtesa e re në Google Chrome

“Save to Google” shtesa e re në Google Chrome

Google me alternativë për ata që duan ruajtjen e përmbajtjes për lexim të mëvonshëm. Tipari i ri është një shtesë në Google Chrome, e ngjashme me aplikacionet Pocket. Sipas OMG! Chrome, Google e ka lëshuar këtë tipar pa bërë shumë bujë, por funksioni i ri është shumë i dobishëm për gjetjen dhe ruajtjen e përmbajtjes […]

Apple pret që një iPhone të jetojë vetëm tre vjet!

Apple pret që një iPhone të jetojë vetëm tre vjet!

Apple pret që ora e juaj Watch të jetojë jo më shumë se tre vjet, ndërsa kompjuteri juaj Mac duhet të ketë së paku katër vite jetë. Por sa duhet të zgjasë iPhone-i juaj? Apple e ka bërë të ditur se pret që iPhone, iPad dhe Apple Watch të jetojnë për vetëm tre vite. Kompania […]

Asus Zenfone 3 shfaqet në 3D (VIDEO)

Pas popullaritetit të Asus Zenfone 2, tashmë ka shumë interes për gjeneratën e re të telefonit nga Asus. Versioni i ri i telefonit pritet të lansohet zyrtarisht në Computex 2016. Por tashmë në internet kanë rrjedhur detajet e Asus Zenfone 3 me pamje të protopitit në 3D. Karakteristikat e reja të Asus Zenfone 3 përfshijnë […]