Ekspertët vlerësojnë se Kosova ende vuan nga brishtësia juridike

Ekspertët vlerësojnë se Kosova ende vuan nga brishtësia juridike

Edhe 17 vjet nga përfundimi i  luftës, Kosova ende s’e ka përforcuar sistemin e  drejtësisë. Ekspertët thonë se dobësia qëndron në moszbatimin e ligjeve, politizimin e organeve të drejtësisë, punësimin mbi baza familjare në institucione, zvarritjen e zgjidhjes së lëndëve të qytetarëve etj. “Sistemi i drejtësisë në Kosovë funksionon mbi bazën e legjislacionit ekzistues në […]

Hulumtimi “Pavarësia dhe besueshmëria e mediave në Kosovë”

Hulumtimi “Pavarësia dhe besueshmëria e mediave në Kosovë”

Në vazhdën e hulumtimeve në fushën e medias në Kosovë, UBT dhe Instituti i Medias i Kosovë (IMK) prezantuan sot hulumtimin “Pavarësia dhe besueshmëria e mediave”, që paraqet fazën e dytë të një hulumtimi më gjithëpërfshirës, pjesa e parë e të cilit është prezantuar vitin e kaluar, ndërsa hulumtimi do të vazhdojë edhe muajt në […]

Kosova me mundësi të mëdha për fuqizimin e Bashkimit Evropian

Kosova me mundësi të mëdha për fuqizimin e Bashkimit Evropian

Stefan Habock, udhëheqës i organizatës ‘Paneuropa” dhe Philip Stephan Jauernik, menaxher i të njëjtës organizatë, janë shprehur të befasuar në kuptimin më të mirë të fjalës për gjërat e reja që e karakterizojnë Kosovën. Ata, gjatë një ligjërate që e kanë mbajtur para dhjetëra studentëve të UBT-së, në objektin e kësaj të fundit, të premten,  […]