UBT-ja organizon Akademi Ndërkombëtare Verore, 6 – 15 korrik 2016

UBT-ja organizon Akademi Ndërkombëtare Verore, 6 – 15 korrik 2016

UBT-ja po e vazhdon traditën e organizimit të Akademisë Ndërkombëtare Verore. Sivjet, ajo mbahet për të pestën herë me radhë, ndërsa do të fillojë më 6 dhe do të mbarojë më 15 korrik 2016. Akademia mbahet në Kampusin Inovativ të UBT-së, në Lipjan, teksa për mbarëvajtjen sa më cilësore janë paraparë 13 disiplina të ndryshme […]

Rektori i UBT-së, Edmond Hajrizi, prezanton në Bruksel zhvillimin e arsimit kosovar

Rektori i UBT-së, Edmond Hajrizi, prezanton në Bruksel zhvillimin e arsimit kosovar

Rektori i UBT-së, njëherësh udhëheqës i Grupit të Ekspertëve të Arsimit të Lartë në Kosovë (HERE), Edmond Hajrizi, po merr pjesë në një takim në Bruksel, ku po diskutohet rreth zhvillimit të arsimit të lartë në vendet partnere të Bashkimit Evropian. Hajrizi ka prezantuar në këtë takim kahet e zhvillimit të arsimit të lartë në […]

Hajrizi: UBT e pjekur për programe të doktoratës

Hajrizi: UBT e pjekur për programe të doktoratës

UBT është pjekur plotësisht  për të pasur programe të doktoratës. Këtë e thotë me bindje, rektori i UBT-së, prof.dr.Edmond Hajrizi. Ai thekson se si institucion i arsimit të lartë, UBT i ka në stafin akademik 400 veta, teksa 20 deri 30 për qind e programeve mbështeten nga ndërkombëtarët. Hajrizi shton se në UBT janë të regjistruar […]

Hajrizi: Kosova me perspektivë zhvillimi – duhet përkushtim në punë

Hajrizi: Kosova me perspektivë zhvillimi – duhet përkushtim në punë

Rektori i UBT-së, prof. dr. Edmond Hajrizi, ka vlerësuar se Kosova ofron kushte të mira për zhvillim ekonomik dhe punësim, por sipas tij, duhet pasur vullnet  e përkushtim për punë e kreativitet. Ai e ka thënë këtë në Konferencën “Dita Austriake-Kosovare e Ekonomisë”, organizuar nga UBT, Shoqata Austriake- Kosovare dhe Instituti liberal për hulumtim të […]

Dy studente të UBT-së marrin titujt Master në Menaxhment Biznes dhe Ekonomi

Dy studente të UBT-së marrin titujt Master në Menaxhment Biznes dhe Ekonomi

Blerta Gërguri – Grajçevci dhe Zana Baraku, janë dy studente të UBT-së, që këto ditë kanë marrë titujt Master shkence në këtë institucion të arsimit të lartë. Që të dyja i përkasin Fakultetit Menaxhment Biznes dhe Ekonomi (MBE). Mentor i tyre ishte, dr. Sc. Ylber Limani, njëherësh dekan i MBE-së. Studentja Blerta Gërguri-Grajçevci ka mbrojtur […]