Ekspertët vlerësojnë se Kosova ende vuan nga brishtësia juridike

Ekspertët vlerësojnë se Kosova ende vuan nga brishtësia juridike

Edhe 17 vjet nga përfundimi i  luftës, Kosova ende s’e ka përforcuar sistemin e  drejtësisë. Ekspertët thonë se dobësia qëndron në moszbatimin e ligjeve, politizimin e organeve të drejtësisë, punësimin mbi baza familjare në institucione, zvarritjen e zgjidhjes së lëndëve të qytetarëve etj. “Sistemi i drejtësisë në Kosovë funksionon mbi bazën e legjislacionit ekzistues në […]

Studentet e UBT-së, fituese në “Ekspo Stil Arki ASA”

Studentet e UBT-së, fituese në “Ekspo Stil Arki ASA”

Studentet e vitit të tretë të Arkitekturës në UBT, dega në Ferizaj, Hatixhe Hoxha, Fatlinda Jusufi, Festina Avdiu, Shpresë Kamberi dhe Gentiana Gërbeshi, janë fitueset e vendit të parë në projektin “EmigratiON-OFF”. Projekti është paraqitur në Festivalin ndërkombëtar të arteve pamore, stilit dhe arkitekturës “Ekspo Stil Arki ASA”, mbajtur në Tiranë. Në këtë ekspozitë kanë […]

Rektori i UBT-së, Edmond Hajrizi, prezanton në Bruksel zhvillimin e arsimit kosovar

Rektori i UBT-së, Edmond Hajrizi, prezanton në Bruksel zhvillimin e arsimit kosovar

Rektori i UBT-së, njëherësh udhëheqës i Grupit të Ekspertëve të Arsimit të Lartë në Kosovë (HERE), Edmond Hajrizi, po merr pjesë në një takim në Bruksel, ku po diskutohet rreth zhvillimit të arsimit të lartë në vendet partnere të Bashkimit Evropian. Hajrizi ka prezantuar në këtë takim kahet e zhvillimit të arsimit të lartë në […]

Apple pret që një iPhone të jetojë vetëm tre vjet!

Apple pret që një iPhone të jetojë vetëm tre vjet!

Apple pret që ora e juaj Watch të jetojë jo më shumë se tre vjet, ndërsa kompjuteri juaj Mac duhet të ketë së paku katër vite jetë. Por sa duhet të zgjasë iPhone-i juaj? Apple e ka bërë të ditur se pret që iPhone, iPad dhe Apple Watch të jetojnë për vetëm tre vite. Kompania […]

Asus Zenfone 3 shfaqet në 3D (VIDEO)

Pas popullaritetit të Asus Zenfone 2, tashmë ka shumë interes për gjeneratën e re të telefonit nga Asus. Versioni i ri i telefonit pritet të lansohet zyrtarisht në Computex 2016. Por tashmë në internet kanë rrjedhur detajet e Asus Zenfone 3 me pamje të protopitit në 3D. Karakteristikat e reja të Asus Zenfone 3 përfshijnë […]

Gjeniu 5-vjeçar në matematikë (Video)

Përmes videos do të shikoni se si një vogëlush vetëm 5-vjeçar ka lënë me gojë hapur të gjithë të pranishmit në një emision televiziv. 5-vjeçari cilësohet si gjeniu i matematikës, ai është në gjendje të bëjë llogaritje matematikore me numra shumëshifror brenda pak sekondash. I ftuar në emisionin “Little Big Shots”, ai ka magjepsur të […]