Tregimi më i mahnitshëm

Tregimi më i mahnitshëm

  Komunikimi i arritjeve në fizikë për një publik të gjerë është shumë i vështirë, sepse vetë fizika është e vështirë. Nuk e kam fjalën vetëm për risitë, që po bëhen gjithnjë e më të pakuptueshme, pos për një rreth të ngushtë specialistësh, por edhe për gjërat që dihen prej qindra vjetësh. Për shembull, një […]

Hajrizi: Kosova me perspektivë zhvillimi – duhet përkushtim në punë

Hajrizi: Kosova me perspektivë zhvillimi – duhet përkushtim në punë

Rektori i UBT-së, prof. dr. Edmond Hajrizi, ka vlerësuar se Kosova ofron kushte të mira për zhvillim ekonomik dhe punësim, por sipas tij, duhet pasur vullnet  e përkushtim për punë e kreativitet. Ai e ka thënë këtë në Konferencën “Dita Austriake-Kosovare e Ekonomisë”, organizuar nga UBT, Shoqata Austriake- Kosovare dhe Instituti liberal për hulumtim të […]