Ekspertët vlerësojnë se Kosova ende vuan nga brishtësia juridike

Ekspertët vlerësojnë se Kosova ende vuan nga brishtësia juridike

Edhe 17 vjet nga përfundimi i  luftës, Kosova ende s’e ka përforcuar sistemin e  drejtësisë. Ekspertët thonë se dobësia qëndron në moszbatimin e ligjeve, politizimin e organeve të drejtësisë, punësimin mbi baza familjare në institucione, zvarritjen e zgjidhjes së lëndëve të qytetarëve etj. “Sistemi i drejtësisë në Kosovë funksionon mbi bazën e legjislacionit ekzistues në […]

Hulumtimi “Pavarësia dhe besueshmëria e mediave në Kosovë”

Hulumtimi “Pavarësia dhe besueshmëria e mediave në Kosovë”

Në vazhdën e hulumtimeve në fushën e medias në Kosovë, UBT dhe Instituti i Medias i Kosovë (IMK) prezantuan sot hulumtimin “Pavarësia dhe besueshmëria e mediave”, që paraqet fazën e dytë të një hulumtimi më gjithëpërfshirës, pjesa e parë e të cilit është prezantuar vitin e kaluar, ndërsa hulumtimi do të vazhdojë edhe muajt në […]

Studentet e UBT-së, fituese në “Ekspo Stil Arki ASA”

Studentet e UBT-së, fituese në “Ekspo Stil Arki ASA”

Studentet e vitit të tretë të Arkitekturës në UBT, dega në Ferizaj, Hatixhe Hoxha, Fatlinda Jusufi, Festina Avdiu, Shpresë Kamberi dhe Gentiana Gërbeshi, janë fitueset e vendit të parë në projektin “EmigratiON-OFF”. Projekti është paraqitur në Festivalin ndërkombëtar të arteve pamore, stilit dhe arkitekturës “Ekspo Stil Arki ASA”, mbajtur në Tiranë. Në këtë ekspozitë kanë […]

UBT-ja organizon Akademi Ndërkombëtare Verore, 6 – 15 korrik 2016

UBT-ja organizon Akademi Ndërkombëtare Verore, 6 – 15 korrik 2016

UBT-ja po e vazhdon traditën e organizimit të Akademisë Ndërkombëtare Verore. Sivjet, ajo mbahet për të pestën herë me radhë, ndërsa do të fillojë më 6 dhe do të mbarojë më 15 korrik 2016. Akademia mbahet në Kampusin Inovativ të UBT-së, në Lipjan, teksa për mbarëvajtjen sa më cilësore janë paraparë 13 disiplina të ndryshme […]

Rektori i UBT-së, Edmond Hajrizi, prezanton në Bruksel zhvillimin e arsimit kosovar

Rektori i UBT-së, Edmond Hajrizi, prezanton në Bruksel zhvillimin e arsimit kosovar

Rektori i UBT-së, njëherësh udhëheqës i Grupit të Ekspertëve të Arsimit të Lartë në Kosovë (HERE), Edmond Hajrizi, po merr pjesë në një takim në Bruksel, ku po diskutohet rreth zhvillimit të arsimit të lartë në vendet partnere të Bashkimit Evropian. Hajrizi ka prezantuar në këtë takim kahet e zhvillimit të arsimit të lartë në […]

Microsoft nxit përdorimin e motorit të saj të kërkimit Bing, me asistentin dixhital Cortana në Windows 10

Microsoft nxit  përdorimin e motorit të saj të kërkimit Bing, me asistentin dixhital Cortana në Windows 10

Microsoft është duke i detyruar njerëzit që të përdorin motorin e kërkimit Bing e saj me asistentin dixhital Cortana në Windows 10. Çdo Kërkimi bërë në këtë mënyrë do të transportohet vetëm nëpërmjet shfletuesit të saj të lëshuar së fundmi Edge. Në një postim në blog, Microsoft tha se ishte duke bërë njerëzit të përdorin […]

UBT e KosovaSERVAS, bashkë në garën “International NASA Space Apps 2016” (VIDEO)

Studentë të UBT-së kanë aplikuar me idetë e tyre në një konkurrencë ndërkombëtare. Nga e premtja deri të dielën, brenda 72 orësh, janë shpërfaqur idetë për zhvillim të projekteve. Krejt në fund UBT dhe KosovaSERVAS janë bërë bashkë për aplikim të përbashkët. Sivjet, në kategorinë “Journey to Mars” studentët e UBT-së, aplikuan me projektin “YEOM […]

Hajrizi: UBT e pjekur për programe të doktoratës

Hajrizi: UBT e pjekur për programe të doktoratës

UBT është pjekur plotësisht  për të pasur programe të doktoratës. Këtë e thotë me bindje, rektori i UBT-së, prof.dr.Edmond Hajrizi. Ai thekson se si institucion i arsimit të lartë, UBT i ka në stafin akademik 400 veta, teksa 20 deri 30 për qind e programeve mbështeten nga ndërkombëtarët. Hajrizi shton se në UBT janë të regjistruar […]

Kosova me mundësi të mëdha për fuqizimin e Bashkimit Evropian

Kosova me mundësi të mëdha për fuqizimin e Bashkimit Evropian

Stefan Habock, udhëheqës i organizatës ‘Paneuropa” dhe Philip Stephan Jauernik, menaxher i të njëjtës organizatë, janë shprehur të befasuar në kuptimin më të mirë të fjalës për gjërat e reja që e karakterizojnë Kosovën. Ata, gjatë një ligjërate që e kanë mbajtur para dhjetëra studentëve të UBT-së, në objektin e kësaj të fundit, të premten,  […]