Dy studente të UBT-së marrin titujt Master në Menaxhment Biznes dhe Ekonomi

Dy studente të UBT-së marrin titujt Master në Menaxhment Biznes dhe Ekonomi

Blerta Gërguri – Grajçevci dhe Zana Baraku, janë dy studente të UBT-së, që këto ditë kanë marrë titujt Master shkence në këtë institucion të arsimit të lartë. Që të dyja i përkasin Fakultetit Menaxhment Biznes dhe Ekonomi (MBE). Mentor i tyre ishte, dr. Sc. Ylber Limani, njëherësh dekan i MBE-së. Studentja Blerta Gërguri-Grajçevci ka mbrojtur […]

Kosova me mundësi të mëdha për fuqizimin e Bashkimit Evropian

Kosova me mundësi të mëdha për fuqizimin e Bashkimit Evropian

Stefan Habock, udhëheqës i organizatës ‘Paneuropa” dhe Philip Stephan Jauernik, menaxher i të njëjtës organizatë, janë shprehur të befasuar në kuptimin më të mirë të fjalës për gjërat e reja që e karakterizojnë Kosovën. Ata, gjatë një ligjërate që e kanë mbajtur para dhjetëra studentëve të UBT-së, në objektin e kësaj të fundit, të premten,  […]

“Save to Google” shtesa e re në Google Chrome

“Save to Google” shtesa e re në Google Chrome

Google me alternativë për ata që duan ruajtjen e përmbajtjes për lexim të mëvonshëm. Tipari i ri është një shtesë në Google Chrome, e ngjashme me aplikacionet Pocket. Sipas OMG! Chrome, Google e ka lëshuar këtë tipar pa bërë shumë bujë, por funksioni i ri është shumë i dobishëm për gjetjen dhe ruajtjen e përmbajtjes […]

Apple pret që një iPhone të jetojë vetëm tre vjet!

Apple pret që një iPhone të jetojë vetëm tre vjet!

Apple pret që ora e juaj Watch të jetojë jo më shumë se tre vjet, ndërsa kompjuteri juaj Mac duhet të ketë së paku katër vite jetë. Por sa duhet të zgjasë iPhone-i juaj? Apple e ka bërë të ditur se pret që iPhone, iPad dhe Apple Watch të jetojnë për vetëm tre vite. Kompania […]

Asus Zenfone 3 shfaqet në 3D (VIDEO)

Pas popullaritetit të Asus Zenfone 2, tashmë ka shumë interes për gjeneratën e re të telefonit nga Asus. Versioni i ri i telefonit pritet të lansohet zyrtarisht në Computex 2016. Por tashmë në internet kanë rrjedhur detajet e Asus Zenfone 3 me pamje të protopitit në 3D. Karakteristikat e reja të Asus Zenfone 3 përfshijnë […]

Gjeniu 5-vjeçar në matematikë (Video)

Përmes videos do të shikoni se si një vogëlush vetëm 5-vjeçar ka lënë me gojë hapur të gjithë të pranishmit në një emision televiziv. 5-vjeçari cilësohet si gjeniu i matematikës, ai është në gjendje të bëjë llogaritje matematikore me numra shumëshifror brenda pak sekondash. I ftuar në emisionin “Little Big Shots”, ai ka magjepsur të […]

Kosova ka ujë me bollëk – mungon menaxhimi i burimeve

Kosova ka ujë me bollëk – mungon menaxhimi i burimeve

Republika e Kosovës ka resurse të mjaftueshme ujore, të cilat burojnë brenda territorit të Kosovës. Sipas një publikimi të Agjencisë së Statistikave të Kosovës, lidhur me ujërat në Kosovë, thuhet se rreth 70 për qind e popullatës furnizohet me ujë nëpërmjet sistemeve publike, kurse rreth 29 për qind furnizohen nga sistemet vetanake. Ndërkaq, 0.7 për […]